Kipattannak a szemeim, és az ablakon beszűrődő gyenge napfénynek köszönhetően boldogan ülök fel az ágyban. Egy pillanaton belül azonban teljesen alábbhagy a jókedvem. Ez a hullámzás megy már 3 hete. Nem tudom pontosan az okát, talán a bezártság miatt van. Megdörzsölöm az arcomat, és az ölembe veszem a naplómat. A vírus kitörésének kezdetén megfogadtam, hogy minden napról írok valamennyit, így legalább 50 év múlva lesz mit mesélni az unokáknak. Meg egyébként is rengetegszer segít, ha kiírom magamból az érzéseimet.

… Tudom, örülnöm kellene, hogy egészséges vagyok, a családommal lehetek, tudom tartani a kapcsolatot a barátaimmal. A dátumból azonban rájöttem, hogy ez lenne az a bizonyos nap, amit egész évben vártam, ami miatt kitartóan tanultam, hogy tudjak majd kommunikálni az ott élő emberekkel. Sőt, Ő is azt ígérte, hogy Franciaországban kijön elém… Most pedig könnyezve írok, és csak abban reménykedek, hogy adódik majd még egy ilyen lehetőség. 

László Zsófia Anna az Irodalmi Rádió szerzője. László Zsófia Anna vagyok, tizennégy éves. Zalaegerszegen élek. Az első novellámat…