2020-ban Palicson szerettük volna megrendezni alkotótáborunkat, de a június végén és július elején ismét nagy ütemben növekvő szerbiai koronavírus esetszám miatt a tábor előtt egy héttel átszerveztük Mezőkövesdre a rendezvényt. Így szállásadónk és résztvevőink rugalmasságának köszönhetően sikerült megtartanunk a tábort, ahonnan rengeteg pozitív élménnyel tértünk haza.

Szállásunk Mezőkövesd-Zsóry területén, a Két Jóbarát Apartmanházban volt. Itt tartottuk esti összejöveteleinket, felolvasásainkat is, napközben pedig mindenki felfedezhette a várost és a vidék szépségeit.

Az eseményekből kamerával is sokat rögzítettünk. Készítettünk pl. egy 5 részből álló ‘Reggeli után’ című sorozatot, amit a facebook-on napról napra láthattak az érdeklődők, de bejelentkeztünk az esti felolvasásokról is. A videókból és élményekből készítettünk egy kétórás válogatást, ami összefűzve megtekinthető YouTube csatornánkon:

 

Az esti felolvasások többféleképp zajlottak idén. Első feladatként saját kedvenc klasszikus olvasmányainkat kellett bemutatni, ezt követte a legutóbb megjelent saját kötet bemutatója, majd egy olyan szerkesztett 15 perces bemutatkozás, amiben mindenki azt közölte magáról, amit a legfontosabbnak tartott; végül pedig egy-egy táborban született alkotás felolvasására kértük a résztvevőket. Minden szerzőnk örömmel és pontosan teljesítette a feladatokat, s azokat a csapatépítő játékokat, amikkel idén szórakoztattuk a résztvevőket.

Fotók:

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk,…