User banner image
User avatar
  • Akai Katalin

Bemutatkozás :
Akai Katalin:

Nagyné Akai Katalin vagyok, Budapesten élek. Akai Katalin néven diákkoromtól írok prózát és verset egyaránt. Tanáraim segítségét, biztatását köszönöm. Az Irodalmi Rádiónál értek az első sikerek, ma is hálás vagyok érte.
Több irodalmi magazin és folyóirat szerzője vagyok, számos irodalmi közösség megtisztelt azzal, hogy tagjai közé fogadott. Huszonhat hazai és nemzetközi pályázaton irodalmi díjat, vagy helyezést kaptam, és eddig ötvenkettő antológiába válogatták be verseimet és prózáimat.
Az Irodalmi Rádiónál sok értékes díjat kaptam, többek között a Gyermekvilág pályázat második, következő évben első helyezését.
A Cédrus Művészeti Alapítvány Napút-nívó díjjal jutalmazott.
A „Szárnypróbálgatók” és az „Életmesék” pályázatokon is többször díjazták és kötetbe válogatták írásaimat.
Az "Életmesék" című Nemzetközi Irodalmi Pályázaton három egymást követő évben kaptam meghívást és díjat az Országház Vadásztermében tartott ünnepségeken.
Az Országos Mécs László Irodalmi Társaságnál számos pályázaton helyezést értem el többek között 2017-ben „Az év nyugdíjas költője" pályázaton 3. helyezést értem el. 2018-ban megkaptam a Nemzetközi Mécs László Irodalmi Díjat.
2019-ben megjelent az “Ezt is túléljük” című novelláskötetem.
2020 nyarán Lélekrózsák című verseskötetem került a könyvesboltokba. Gyermekkoromtól szenvedélyem az olvasás, történet és versírás. Bármilyen nehézséggel kerültem szembe, a könyvek birodalmában mindig menedékre találtam.
Első és örök nagy példaképem Jókai Mór. Könyveire vadásztam a könyvtárban és romantikus, de egyenes jellemű hőseinek bőrébe bújva képzeletben jobbá tettem a világot és igazságot szolgáltattam a gyengéknek, becsapottaknak és elnyomottaknak.
A könyvek megnyitották számomra a világot, és gyakran útmutatást, segítséget találtam bennük.
Írásaimmal szeretnék szórakoztatni, szeretetet és reményt adni, felébreszteni a lelkek mélyén szunnyadó igaz emberi érzéseket.

Számomra minden könyv amit kinyitok, egy újabb világ ahová elutazhatok. Pontosan olyan helyre, ahol éppen lenni szeretnék, vagy meglepetés utazás, aminek gyermekként tudok örülni.

     

 
Telefonszám: :
+36 30 261 0753
Megosztás
Megosztás