User banner image
User avatar
  • Iochom Zsolt

Bemutatkozás :
Iochom Zsolt az Irodalmi Rádió szerzője.
2019-ben Csókszereda címmel jelent meg első verskötetem, amely 120 verset és 30 fotót tartalmaz. A kötetet Csíkszeredában, majd szülővárosomban Kézdivásárhelyen is bemutatták. Második verseskötetemen dolgozom. Jelenleg Székelyudvarhelyen élek és alkotok.
---
A berlini fal 1989. november 9-i leomlása az egész világ számára egy korszak végét jelentette, számomra pedig egy újét, hisz ezen a napon születtem Erdély délkeleti szegletében, Kézdivásárhelyen. Iskolai éveimet a nagy múltú kantai Nagy Mózes Gimnáziumban és a Református Kollégiumban végeztem. Négy éven át főszerkesztője voltam a Református Kollégium diáklapjának, a Sulisok(k)-nak, ahol első verseim is megjelentek.
2008-2011 között a Sapientia EMTE csíkszeredai Karán végeztem kommunikáció és közkapcsolatok szakon. 2010 októbere-2017 novembere között újságíróként, fotó- és videóriporterként dolgoztam a Székelyhon hírportálnál és a hozzá tartozó nyomtatott újságoknál. 2015-ben fejeztem be mesteri tanulmányaimat kommunikáció és közkapcsolatok szakon. 2015-2018 között egyéni vállalkozóként különböző kiadványok, könyvek szerkesztésén, tördelésén dolgoztam.
2015-ben két versem jelent meg a Kortárs hangon c. antológia kötetben. Több versem is megjelent a Café Főnix irodalmi és fotóművészeti lap oldalán.
2021-ben elnyertem a Selyemgyár Alapítvány irodalmi pályázatának fődíját.
2021-ben publikáltam a Van itt válasz elég c. antológia kötetben.
2021-ben négy versemet válogatták be az Élni, míg élünk c. kötetben.
Ugyancsak 2021-ben versem megjelent a Hat van! c. e-antológiában is.
2021 decemberében a Tudaton Magazin több versemet is leközölte.
2022 februárjában Szerelmes szavak antológiája című kötetben, valamint Szerelmemnek Bálint-napra c. kötetben jelent meg versem.
Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás