User banner image
User avatar
  • Szabó Veronika

Bemutatkozás :
Szabó Veronika az Irodalmi Rádió szerzője.
Nyírteleken születtem, jelenleg Nyíregyházán élek. Korai irodalmi érdeklődésemre nagy hatást gyakoroltak a szüleimtől, a nagymamámtól és az első tanítómtól hallott mesék, valamint a Petőfi Rádió régi irodalmi műsorai. Az első verseimet 12 éves koromban írtam, azok sajnos már nincsenek meg. Hosszú ideig szabadidő hiányában nem nagyon foglalkoztam írással. Csak néha vetettem papírra gondolataimat prózák formájában, de azokat a fiókom mélyén őriztem. 2017-ben készítettem el mindkét szülőm ágán Családkönyv címmel őseim, rokonaim fotókkal, dokumentumokkal illusztrált történetét, eddig ez volt a legnagyobb munkám. Írásaim folyóiratokban, online felületeken, helyi -és megyei lapokban, illetve antológiákban is olvashatók.
2021-ben jelent meg A gyógyír című novellás kötetem. 2023-ban fog megjelenni egy gyermekverseket tartalmazó kötetem, azt követően egy meséskönyv és egy életrajzi kötet kiadását tervezem. Megírásuk folyamatban van, s továbbra is írok novellákat, verseket.
Irodalmi pályázatokon több alkalommal értem el helyezést:
„Tavaszi szél” Irodalmi pályázat 1. díj (Irodalmi Rádió)
„Rügybölcső” Irodalmi pályázat  2. helyezett (Irodalmi Rádió)
„Az év pedagógus írója 2019” 1. helyezett (Irodalmi Rádió)
Blogszerzők műsora 3. helyezett (Irodalmi Rádió)
„Az év legjobb szerzője” 3. helyezett (Irodalmi Rádió)
Élettörténetek „Meséld el nekem…” 2015 és 2016    (Nyíregyháza város)  2.és 3. helyezett
Karácsonyi Irodalmi pályázat (Országos Mécs László Irodalmi Társaság)  3. helyezett
„Az én változókorom” – az én változásom (Nézőpontváltó Egyesület) Országos pályázat  legeredményesebb résztvevője oklevél
Szárnypróbálgatók 2019 és 2020  (Magyar Irodalomtörténet Társaság és a Faludy György Irodalmi Műhely pályázata) Mindkét esetben „Bronz” oklevél
Kelet-Magyarország C. napilap pályázatai:  3 alkalommal  2. helyezett
Sokan ismernek mesemondóként is, A Népmesepontok és a Magyar Versmondók Egyesülete által rendezett Népmese -és Ballada előadói találkozón „Arany oklevél” elismerésben részesültem.
Megosztás
Megosztás