User banner image
User avatar
  • Dr. Széll Enikő

Bemutatkozás :
 

Dr. Széll Enikő vagyok, 1968-ban születtem Debrecenben, ahol tanulmányaimat és gyógyító, gyermekorvosi tevékenységet folytattam, majd több éves Amerikai Egyesült Államokbeli kitérőt követően, 2007-óta Budapesten élek két gyermekemmel, férjemmel és a családom szerves részét képező négylábúakkal. Jogász diplomám megszerzését követően, a napi munkám során orvosi és jogi ismereteimet ötvözöm, immáron így szolgálva a betegeket a gyógyítás oltárán.

Bár azóta vetem papírra gondolataimat verses vagy prózai formában, amióta megtanultam írni, és bár az írás hivatásomnak is kiemelt részét képezi, de „Az év jogász költője 2022” volt az első olyan alkalom, amikor az asztalfiókom és családtagjaim, barátaim helyett szakértőknek küldtem meg az egyik, saját művemet. Az érzelmek és gondolatok ilyen formában történő kifejezése utáni késztetés édesapai örökség, aki bíróként dolgozva szabadidejében ennek a tevékenységnek is hódolt. Úgy tűnik, hogy ez a családi vonulat velem nem szakad meg, hiszen a lányom is további viszi ezt az önkifejezési formát.

Felbuzdulva a jogász költőknek meghirdetett pályázaton, készülök az orvosoknak, de még inkább az esetlegesen orvos-jogászoknak kiírásra kerülő pályázatra.


Megosztás
Megosztás