Friss hírek

Ukrajna megtámadta Oroszországot!!!

Ukrajna megtámadta Oroszországot egy washingtoni napilap negyedik oldalán, a lapalján. Az ukrán elnök kijelentette, hogy nem adnak el több helikoptermotort az oroszoknak, ha ők nem vonják fel az ukrán zászlót a Kreml előtt. A nemzetközi nyomás hatására széleskörű mozgást észlelnek, leginkább gyomortájékon, olyan görcsfélét.
Az oroszok bizonytalan időre felfüggesztették a lőszer szállítást Ukrajnának a Kalasnyikovokhoz, mert már így is hatalmas összeggel tartozik az ukrán hadsereg nekik. Az USA a legmodernebb fegyverekkel látta el az ukránokat és repülőtől, harckocsiig mindent leszállítottak már. Az Európai Unió milliárdjai is megérkeztek Kijevbe, jelöletlen bankjegyekben, raklapokon. Ahogy azt az ukrán vezetés kérte. Elemzők rámutattak, hogy az ukránok elégedetlenségüknek adtak hangot, mert az unió számlával akarja igazoltatni, hogy mire költenek, ráadásul csupa euró bankjegyeket küldtek, pedig tudhatták volna, hogy Ukrajnában mindenki mindent dollárban számol. Hol váltsanak át ennyi eurót dollárra?!
A kijevi vezetés belátta, hogy azonnal tárgyalásokat kell kezdenie egy az ország biztonságát szavatoló és gazdaságilag is fellendülést hozó közösség tagságáról. A tárgyalások bíztatóak. Hamarosan megalakulhat Moszkva vezetésével az új, közös Szovjetunió.

Belföldi hírek
T. Sándor Rottweilerei a szerencsének köszönhetően nem marták halálra a szomszédban egyedül élő, 82 éves Kovács nénit. Neve elhallgatását kérő utcabeli elmondta, hogy az utcában szinte mindenki fél a harapós kutyáktól. A közelben élő, Rottweiler tenyésztő Papp Géza elmondta, hogy a Rottweilereket csak megfelelő körülmények között szabad tartani, különben meg is haraphatnak valakit.
Sikerült szóra bírni T. Sándort is.
– Fellélegezhet, hogy nem marták halálra a Rottweilerei szegény, öreg Kovács nénit!
– Engem nem érdekel az a vén bolond!
– Ha feljelenti önt Kovács néni, elvehetik a kutyáit.
– Nincs kutyám és nem is volt soha. Nem is szeretem a kutyákat. Egy nyulat tartok, azt is a fagyóban, megnyúzva. Majd megesszük húsvétkor és én is félek a harapós kutyáktól.
– Ha ez a gazember T. Sándor Rottweilereket tartana és a kerítésén lenne egy hatalmas lyuk, amelyiken a kutyák átférnek akár halálra is marhatnák az egyedül élő, 82 éves, kisnyugdíjas Kovács nénit.

A piaccsarnokban retkesnek nevezte az egyik zöldségest egy kigyúrt, kopasz kofa. A zöldséges sem hagyta annyiban, felemelte az árakat.

Egy fiatal magyar kutató megoldást keres a felesleges hulladék, akár a veszélyes hulladékok tárolásának végleges megoldására. Az egyik minisztériumban dolgozó apukája talált is neki egy megfelelő helyet a kutatásaihoz az egyik neves egyetemen.
– Mivel foglalkozik a kutatás?
– Kaptam egy irodát, amihez egy négy teremből álló labor is tartozik. Van légkondi és kaptam egy laptopot is, de azt nem vihetem haza. Csak itt használhatom. De úgyis kapok annyi fizetést, hogy már az első haviból vehetek egyet otthonra is.
– Mivel fog foglalkozni?
– A tervem, hogy az összes szemetet, sugárzó és mérgező anyagot összegyűjtöm és bedobom egy feketelyukba. Onnan ki nem jön semmi. Azt hiszem elég lesz, ha a kukásautók által összegyűjtött szemetet évente egyszer indítjuk el egy gyűjtőkonténerben a feketelyuk felé. Alig várom, hogy hétfő legyen! Beülök az irodámba és rögtön elkezdek gondolkodni ezen!

Külföldi hírek
Bulgáriában nem történ semmi. Romániában történt valami, de hírzárlatot rendeltek el. Bolívia nagyon messze van – ki tudja mi folyik ott? Belize…ilyen ország lehet, hogy nincs is.

Egy hatodik emeleti lakásban, a konyhaszekrényfiókban csótány bébik születtek. A nemüket nem lehet megállapítani és azt se hogy hányan vannak, mert nagyon gyorsan elfutnak a kíváncsi szemek elől.

Mandel Imre
Author: Mandel Imre

Mandel Imre az Irodalmi Rádió szerzője. Nagyon fiatalon kezdtem el írni. Először csak betűket, aztán szavakat is (cica, papa). Fogalmam sem volt hogyan kell fogalmazni. Később belejöttem. Felelősséget nem szívesen vállalok az írásaimért. Nem én találtam ki, hogy közre adjam őket. Lelkemnek kedves menyecske terelt erre. Azt gondolom, hogy a humornak mindig, mindenhol helye van.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy gyermek mosolya

Amikor egy napsugár átragyog minden szürke álcán, súlytalanná válik a hétköznap, elhagyva páncélját, észrevétlen változunk gyermekké, érezzük mosolyát, benne van a védtelen kis lényünk, s

Teljes bejegyzés »

Szezonvég

  (részlet)   Verőfényes vasárnap délelőtt volt. A felhőtlen ég alatt békésen, lustán nyújtózott a sokszínű fátyolos ősz. A táj, amelyről a könnyű reggeli párát

Teljes bejegyzés »

Lebegés

Lehunyt szemmel fekszem a vízen, Úszás utáni lazulás. Meg volt az 1 kilométer, Gőz, szauna, vizes-masszázs. Teljes 3 órás program Szerda délután.   Tenyerén hordoz,

Teljes bejegyzés »

Ördögűzés

A lelketlen varjú kortalan fán ül. Kajánul örvend, megfogant átka! Szürke arcú lányok bávatag szemében Nem gyújtja meg tüzét a vágy szikrája. Fergetegek gyűljetek, Élet-örvényt

Teljes bejegyzés »

Kóbor lélek

Hófehér zúzmarát hintve Fagy szele surran az éjbe`. Ó, milyen megnyugvás lenne Tudni, hogy nincs minden veszve!   Mindig bocsánatot nyertem Gyermekként, ha rosszat tettem.

Teljes bejegyzés »

Elgondolkodtató

Rég leszámolt már a világ A sarlóval, kalapáccsal. Kegyetlenség és elnyomás Cukormázat ölt.   Most a vesszőfutás helyett Csak rózsaszín kertre ítél, S alkot bárgyú

Teljes bejegyzés »