Friss hírek

Ukrajna megtámadta Oroszországot!!!

Ukrajna megtámadta Oroszországot egy washingtoni napilap negyedik oldalán, a lapalján. Az ukrán elnök kijelentette, hogy nem adnak el több helikoptermotort az oroszoknak, ha ők nem vonják fel az ukrán zászlót a Kreml előtt. A nemzetközi nyomás hatására széleskörű mozgást észlelnek, leginkább gyomortájékon, olyan görcsfélét.
Az oroszok bizonytalan időre felfüggesztették a lőszer szállítást Ukrajnának a Kalasnyikovokhoz, mert már így is hatalmas összeggel tartozik az ukrán hadsereg nekik. Az USA a legmodernebb fegyverekkel látta el az ukránokat és repülőtől, harckocsiig mindent leszállítottak már. Az Európai Unió milliárdjai is megérkeztek Kijevbe, jelöletlen bankjegyekben, raklapokon. Ahogy azt az ukrán vezetés kérte. Elemzők rámutattak, hogy az ukránok elégedetlenségüknek adtak hangot, mert az unió számlával akarja igazoltatni, hogy mire költenek, ráadásul csupa euró bankjegyeket küldtek, pedig tudhatták volna, hogy Ukrajnában mindenki mindent dollárban számol. Hol váltsanak át ennyi eurót dollárra?!
A kijevi vezetés belátta, hogy azonnal tárgyalásokat kell kezdenie egy az ország biztonságát szavatoló és gazdaságilag is fellendülést hozó közösség tagságáról. A tárgyalások bíztatóak. Hamarosan megalakulhat Moszkva vezetésével az új, közös Szovjetunió.

Belföldi hírek
T. Sándor Rottweilerei a szerencsének köszönhetően nem marták halálra a szomszédban egyedül élő, 82 éves Kovács nénit. Neve elhallgatását kérő utcabeli elmondta, hogy az utcában szinte mindenki fél a harapós kutyáktól. A közelben élő, Rottweiler tenyésztő Papp Géza elmondta, hogy a Rottweilereket csak megfelelő körülmények között szabad tartani, különben meg is haraphatnak valakit.
Sikerült szóra bírni T. Sándort is.
– Fellélegezhet, hogy nem marták halálra a Rottweilerei szegény, öreg Kovács nénit!
– Engem nem érdekel az a vén bolond!
– Ha feljelenti önt Kovács néni, elvehetik a kutyáit.
– Nincs kutyám és nem is volt soha. Nem is szeretem a kutyákat. Egy nyulat tartok, azt is a fagyóban, megnyúzva. Majd megesszük húsvétkor és én is félek a harapós kutyáktól.
– Ha ez a gazember T. Sándor Rottweilereket tartana és a kerítésén lenne egy hatalmas lyuk, amelyiken a kutyák átférnek akár halálra is marhatnák az egyedül élő, 82 éves, kisnyugdíjas Kovács nénit.

A piaccsarnokban retkesnek nevezte az egyik zöldségest egy kigyúrt, kopasz kofa. A zöldséges sem hagyta annyiban, felemelte az árakat.

Egy fiatal magyar kutató megoldást keres a felesleges hulladék, akár a veszélyes hulladékok tárolásának végleges megoldására. Az egyik minisztériumban dolgozó apukája talált is neki egy megfelelő helyet a kutatásaihoz az egyik neves egyetemen.
– Mivel foglalkozik a kutatás?
– Kaptam egy irodát, amihez egy négy teremből álló labor is tartozik. Van légkondi és kaptam egy laptopot is, de azt nem vihetem haza. Csak itt használhatom. De úgyis kapok annyi fizetést, hogy már az első haviból vehetek egyet otthonra is.
– Mivel fog foglalkozni?
– A tervem, hogy az összes szemetet, sugárzó és mérgező anyagot összegyűjtöm és bedobom egy feketelyukba. Onnan ki nem jön semmi. Azt hiszem elég lesz, ha a kukásautók által összegyűjtött szemetet évente egyszer indítjuk el egy gyűjtőkonténerben a feketelyuk felé. Alig várom, hogy hétfő legyen! Beülök az irodámba és rögtön elkezdek gondolkodni ezen!

Külföldi hírek
Bulgáriában nem történ semmi. Romániában történt valami, de hírzárlatot rendeltek el. Bolívia nagyon messze van – ki tudja mi folyik ott? Belize…ilyen ország lehet, hogy nincs is.

Egy hatodik emeleti lakásban, a konyhaszekrényfiókban csótány bébik születtek. A nemüket nem lehet megállapítani és azt se hogy hányan vannak, mert nagyon gyorsan elfutnak a kíváncsi szemek elől.

Mandel Imre
Author: Mandel Imre

Mandel Imre az Irodalmi Rádió szerzője. Nagyon fiatalon kezdtem el írni. Először csak betűket, aztán szavakat is (cica, papa). Fogalmam sem volt hogyan kell fogalmazni. Később belejöttem. Felelősséget nem szívesen vállalok az írásaimért. Nem én találtam ki, hogy közre adjam őket. Lelkemnek kedves menyecske terelt erre. Azt gondolom, hogy a humornak mindig, mindenhol helye van.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szól a hegedűm

Edit Szabó : Szól a hegedűm “Hegedülnek,szépen muzsikálnak,” Leány áll a fények sugarában, hosszú ruha fedi a termetét, pódiumon csak ő lesz a vendég! .

Teljes bejegyzés »

Mormolt, halk szavak…

Bánatosan mormolt, nyájas, halk szavak, Viharban is repülnek a madarak… Siránkozó lőrések vágyják a harcot, Én mikor vághatok csodálkozó arcot? Sokan várjuk, eljön az idén

Teljes bejegyzés »

Haladásban fékeződő élet

Hétköznapi pszichológia… a lét csapdájában. (Senrjon) Járvány még nem múlt végleg, De pluszban már van egy háború. Harc dúl egy hete… * (Senrjú) Lesz cudar

Teljes bejegyzés »

Végső filozófiámban

Hétköznapi pszichológia… (Anaforás, 3 soros zártükrös) Esteledik már az életem, ez a vég a végső? Eszerint igaz a tétel, új gondolathoz, késő… Esteledik már az

Teljes bejegyzés »

Tűnódés

Elröppent hatvanöt év, Elmúlt már sok, mi szép. Nincs velem apám s anyám, Életem célja? Talány.   Neveltem egy gyermeket Hiúság is kergetett. Munkában élre

Teljes bejegyzés »

Hírösszefoglaló – 2022. szeptember 26.

Kedves Alkotótársunk! Ebben a bejegyzésben jelentkezünk szeptemberi hírösszefoglalónkkal, ill. néhány októberi információval. Versek és Novellák 2022. pályázat – kiértesítés A nagyszámú beérkezett pályamunka miatt a

Teljes bejegyzés »