Hírösszefoglaló – 2022. június 24.

Kedves Alkotótársunk!

Ebben a hírösszefoglalóban összegezzük az elmúlt egy hónap eseményeit, új megjelenéseit. Több könyvátadásról olvashatsz majd, két új pályázatunkról, s közlünk két új hanganyagot is. Természetesen mindezek mellett beszámolunk a 93. Ünnepi Könyvhéten átélt élményekről is.


KÖNYVÁTADÁSOK

Május vége és június eleje között több új könyvünk látott napvilágot. Megjelent Bognár Stefánia és Kapusi Edit legújabb verseskötete, napvilágot látott Csukárdi Sándor novelláskötete és Apáti Gabriella mesekönyve is.
A Könyvhét után pedig Rosa Maria B. szerzőnknek adhattuk át harmadik verseskötetét. Ezekről az örömteli pillanatokról közlünk itt fotókat, videókat:

Csukárdi Sándor: Cirkusz boldog embereknek

Bognár Stefánia: Hullámzás

Kapusi Edit: Síró bohóc

Apáti Gabriella: Kisöcsém született

 

Rosa Maria B.: Fehér keserűség

A legutóbb átadott köteteink közül az alábbiak már rendelhetők a Lírából:
– Csukárdi Sándor: Cirkusz boldog embereknek
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/regenyek/cirkusz-boldog-embereknek
– Kapusi Edit: Síró bohóc
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/vers-drama/siro-bohoc
– Apáti Gabriella: Kisöcsém született
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/gyerekirodalom/mesek/kisocsem-szuletett

Rosa Maria B. Fehér keserűség c. kötete pedig júl. 8-tól lesz elérhető:
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/vers-drama/feher-keseruseg


93. ÜNNEPI KÖNYVHÉT

Idén is nagy élmény volt részt vennünk az Ünnepi Könyvhéten, ahol pavilonunkon felsorakozhattak korábbi és legújabb kiadványaink, s szerzőink örömteli beszélgetéseket folytathattak olvasóikkal. Sokan kijöttetek a rendezvényre megjelenő blogszerzők antológiájáért is. Köszönjük mindenkinek a közreműködést!

A hangulatot legjobban a videó-montázsunk adja vissza:

Sok fotót is készítettünk, amelyek megtekinthetők az egyéb információkat is tartalmazó könyvheti aloldalunkon:
https://irodalmiradio.hu/2022/04/28/unnepi-konyvhet-2022/

A Csillagszívként harcba mennék c. blogszerzők antológiája megvásárolható a Lírából az alábbi hirdetményre kattintva:

A Könyvhéten sok új könyv talált gazdára pavilonunknál, s idén is elkészítettük a toplistát a legkeresettebb kiadványokról:

2023-ban folytatjuk!


ÚJ PÁLYÁZATOK

Két új pályázati kiírásunk jelent meg a napokban, ahová sok szeretettel várjuk a műveket!
Az egyik a természet témaköréről szól, s bárki pályázhat; a másik pedig a Mutasd meg magad! című kiírásunk, amelyen azon alkotóink vehetnek részt, akik 2022 júniusa előtt már legalább egyszer sikeresen szerepeltek valamelyik pályázatunkon. A részleteket megtalálod az alábbi képekre kattintva:


ÚJ HANGANYAGOK

Az elmúlt napokban a Bűvölő c. megzenésített verseket tartalmazó sorozatunkban, valamint a Hangzó Kortárs Irodalom c. sorozatunkban is elkészült egy-egy újabb videó. Hallgassátok szeretettel:

Szűcs-Gáspár Borbála: Arat a halál

Molnár Julianna: Hogyan mondjam el neked?


KÖNYVKLUB

Legutóbbi, a sorban a 16. IR Könyvklub élőnk május 28-án volt, ahol a Murakami kötet kibeszélése után Rodaan Al Galidi: Az autista és a postagalamb c. könyvét ajánlottuk olvasásra.

A következő élő könyvklub műsorunk holnap, június 25-én, szombaton este 19:00-kor jelentkezik facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/zsoldosarpadesadrienn/

Téged is várunk szeretettel!


KÖNYVBEMUTATÓK

Nemrég megjelent könyveink közül kettőnek is lesz a közeljövőben bemutatója, ezeket a rendezvényeket ajánljuk figyelmedbe:

SZÓMÁGIA a csendért
Németh Zsolt László Csendtükrök című kötetének bemutatója
2022. július 1. péntek 17:00
AGORA-Művelődési és Sportház
Szombathely, Március 15. tér 5.

Kávéházi könyvmustra
Csukárdi Sándor Cirkusz boldog embereknek című kötetének bemutatója
2022. július 8. péntek 18:00
Pannonia Reformata Kávézó udvara
Pápa, Fő utca 6.


Köszönjük figyelmed! Az Irodalmi Rádió a nyár folyamán is folytatja tevékenységét, kövesd majd új híreinket, s természetesen pályázatainkra várjuk írásaid, videóid is!

Júliusban fotókkal, videókkal és élménybeszámolókkal jelentkezünk majd Hajdúszoboszlóról, nyári táborunkból júl. 19-24. között! Tarts velünk facebook felületeinken!

Zsoldos Árpád és Adrienn
szerkesztők

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.    

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gondolsz-e néha rám

(Senrjon csokor) Gondolsz-e még néha rám? Jut-e még eszedbe múlt-részlet. Sorsunk mivé lett? Gondolsz-e még néha rám? Eszedbe jut-e múlt, mint rege. Élet, csak csendes.

Teljes bejegyzés »

Naplementében…

Már én sem harcolni, sem győzni nem akarok, Tudomásul veszem, a nappalok halandók… Mi vagyok a világban… arc nélküli senki, Az utcán sem köszönnek, de

Teljes bejegyzés »

A múltamban

Visszatekintek a semmire… A régmúlt időmben, hősi várban laktam, Ez volt a sorsom, sikerült, jól belaktam… A régmúlt időmben, hősi várban laktam. Ez azonban már

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Bogdán László

Rózsa Iván: Bogdán László Mentetted falud, Minden cigányt hiába: Lecsóba ment terv… Budakalász, 2022. augusztus 7. Author: Rózsa Iván Rózsa Iván az Irodalmi Rádió szerzője.

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Domján Edit

Rózsa Iván: Domján Edit Örök ifjúság… Nem akart öreg lenni: Fiatal maradt… Budakalász, 2022. augusztus 7. Author: Rózsa Iván Rózsa Iván az Irodalmi Rádió szerzője.

Teljes bejegyzés »