Szavalóverseny 2018. – miskolci diákok részvételével

Az Irodalmi Rádió szerkesztősége 2018. február 17-én rendezte meg ezévi szavalóversenyét. Most miskolci 6-22 éves diákok nevezhettek a Miskolci Egyetemi Könyvtárban megrendezett versenyre. Az esemény célja az volt, hogy a helybéli versszerető fiatalok összejöjjenek és az Irodalmi Rádió előadói lehessenek.

Hátsó sor balról jobbra: Krassai Henrik, Balázs Zsófia, Fülöp Vanda, Glonczi Péter, Lénárt Anna, Kmeczó János Gergő — Alsó sor balról jobbra: Nagy Sára, Nagy Borbála, Károlyi Zsófia, Balogh Lilien

 

A fiatal előadók bármilyen verssel indulhattak a megmérettetésen, így több szerző művei is elhangzottak. Előkerült Romhányi József, Csukás István, Kányádi Sándor, Arany János, Weöres Sándor, Szabó Lőrinc, Pilinszky János, Radnóti Miklós és Varró Dániel néhány alkotása is.

A zsűri öt tagból állt: a rádió szerzőit B. Mester Éva képviselte, az előadók közül pedig Kardos Katalin vett részt a munkában Bodrogi Viktor hangmérnök és a szerkesztők, Zsoldos Árpád és Adrienn mellett.

Zsűri-szelfi értékelés közben

A végeredmény:

A legkisebbek között (6-10 évesek) Balogh Lilien, a Szirmai Református Általános Iskola tanulója lett az első Csukás István: A nagy papucstolvaj című munkájával.
A 11-14 évesek között az első helyezést Glonczi Péter, a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulója vihette haza Forróra.
A gimnazisták versenyét Balázs Zsófia nyerte, aki a Lévay József Református Gimnázium tanulója és Szabó Lőrinc Semmiért egészen című versét adta elő.
Az egyetemisták között a Miskolci Egyetemen tanuló Lénárt Anna nyert Pilinszky János Apokrif című versével.

A nyertes előadókkal hamarosan találkozhat majd közönségünk rádióműsorainkban és rendezvényeinken is.

A rendezvényről Kégl Ildikó szerzőnk online tudósítást készített a Magyar Hirlap számára, ami itt olvasható:
http://magyarhirlap.hu/cikk/111206/A_szavalas_ifju_mestereit_dijaztak_Miskolcon

Gratulálunk mindenkinek!

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.    

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Csak gyakorlás

Ilyenek voltunk   Amikor kigyúlnak az éji fények, nézem csillagodat az ég ablakán, s visszaidézem a régi meséket, akkor nem kínoz oly’ nagyon a magány.

Teljes bejegyzés »

Az új vezetők

Az új vezetők Az előző részek tartalmából: Ketyeg az óra, közeledik az Idő. Hogy áll az Akvarista Blokk szénája? Utódlás tekintetében remekül: masszív, megbízható új

Teljes bejegyzés »

Nekem a világ

Gyermekkoromban, a nagyszüleim kertjének biztonságában el sem tudtam képzelni, hogy ezenkívül is létezhet valami a világon. Bármi más, ami fontos lenne. Persze gyerekként fogalmam sem

Teljes bejegyzés »
Versek
Kovács Gergely

Kovács Gergely: Hűség

A szeme előtt megszülető, A keze alatt nevelkedő, A mindig éberen alvó, A szóra megnyugvó. A szobájába kéredzkedő, A melléje heveredő, A tenyeréből étkező, A

Teljes bejegyzés »