II. Miskolci Élő Adás – az Irodalmi Rádióval

Ebben a cikkben egy beszámolót olvashatsz az Irodalmi Rádió szerkesztőségének egyik legnagyobb 2018-as projektéről, a Szinva-parti sztorik című antológiánkról és a hozzá kapcsolódó technikai fejlesztésünkről.

A projekt a Térerő Közösségi Alapítvány Városunkért Miskolc II. Élő Adás című kezdeményezésének keretén belül valósult meg.

Mi az Élő Adás?

Élő Adás – ez most esetünkben nem egy élőben ill. online közvetített rádió- vagy tévéműsor.
Ez az elnevezése a 2018-ban másodszor megrendezésre kerülő miskolci adományozói estnek, ahol három szervezet legújabb projektjét, fejlesztését támogathatta bárki.
2018-ban nagy örömünkre az Irodalmi Rádió is bekerült a programba, így május 30-án a rendezvényen minket is lehetett támogatni.

A rendezvény szervezője, a Térerő Közösségi Alapítvány.
Weboldaluk:
http://tererokozossegialapitvany.blogspot.hu/

A három támogatható szevezet 2018-ban:
a Mályi Madármentő Állomás,
a Szimbiózis Alapítvány
és az Irodalmi Rádió.

A mi projektünk első eleme a „Szinva-parti sztorik” címet viseli, ami egy olyan antológia, melyben miskolci, Miskolc környéki ill. Miskolcról elszármazott alkotókat és munkáikat mutatjuk be.
Ezzel párhuzamosan második elemként számítástechnikai, stúdió- ill. hangtechnikai fejlesztést valósítunk meg új eszközök beszerzésével.

Ehhez vártuk az esten a felajánlásokat, ami nagy örömünkre bőven érkezett, így 715.000 Ft gyűlt össze két célunk megvalósítására.

Köszönjük mindenkinek, aki a rendezvényen személyesen vagy a távolból biztatott és támogatott minket! Nagy öröm számunkra, hogy vannak az irodalomnak Miskolcon és az ország más pontjairól is mecénásai!

 


A program lépései:

2018. május 8. – Az első megbeszélés, szerződések aláírása, a prezentációk előkészítése
2018. május 11. – Rövidfilm készül az Irodalmi Rádió bemutatásáról. A képen a forgatás szereplői balról jobbra: Papp András, Kégl Ildikó, Károlyi Zsófia, Balázs Zsófia, Szűcs Ilona, Zsoldos Árpád, B. Mester Éva, Zsoldos Adrienn, Flecker István
2018. május 15. – A Térerő Alapítvány kuratóriumi tagjaival – felkészülés az Élő Adásra – második alkalom

Videó-meghívó május 30-ra:

Elkészült az Irodalmi Rádió promóciós videója:

Készítette: www.bluepixel.hu

2018. május 30. – II. Miskolci Élő Adás – egy sikeres este 715.000 Ft támogatással

Az Élő Adás után másnap reggel (2018. 05. 31.) a Csillagpont Rádióban beszéltünk az élményekről:

2018. június 22. – A szerződések aláírása a Baráthegyi Majorságban:

A megvalósítás lépései – 1. – Megérkezett hozzánk új munkatársunk: Kamilla – 2018. július 4.

A megvalósítás lépései – 2. – A  Szinva-parti sztorik pályázati kiírás megjelenése – 2018. július 

A megvalósítás lépései – 3. – Laptop beszerzése – 2018. augusztus

A megvalósítás lépései – 4. – A Szinva-parti sztorik pályázat eredménye, a kötetbe bekerült szerzők listája és a könyv bemutatója
Megnézem a beszámolót >>>

A bemutatót követő hétfőn az Észak-Magyarország napilapban:

A Szinva-parti sztorik kapható a Géniusz Könyváruházban 2000 Ft-os áron (Miskolc, Széchenyi István u. 107.)

A boltban
A kirakatban

A megvalósítás lépései – 5. – Új keverő beszerzése (Allen&Heath ZED 10FX)

Köszönjük, hogy elolvastad beszámolónkat! További programjainkról és tevékenységünkről weboldalunk fenti menüsorában olvashatsz. 

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

4 válasz

 1. Kedves Árpád és Adrienn!

  Szeretettel köszöntelek benneteket ebből, az Irodalmi Rádió működésében jelentős esemény alkalmából. A támogatók között szeretnék ott lenni én is, hiszen 2006 óta kapcsolatunk folyamatos. Az elmúlt években jelentősen segítettétek alkotói munkámat, melyet ezúton is köszönök.
  Kiemelkedő irodalmi és kultúrális tevékenységetekhez szívből gratulálok, további sikeres és eredményes működést kívánok!

  Üdvözlettel: Szakáli Anna Szani Zamárdi 2018. május 12.

  1. Kedves Anna!
   Nagyon szépen köszönjük kedves szavaid és nagyon örülünk, hogy el tudsz jönni május 30-án.
   Számunkra is sokat jelent szerzői munkásságod, emberi példamutatásod!
   Nélküled és hasonló gondolkodású szerzőtársaid nélkül nem is működhetnénk.

   A regisztrációs űrlap közvetlen linkje:
   https://docs.google.com/forms/d/1gJM2w-J1HRuPC6LU7OE_Fv4JBslvAbC571u9tojCPC0/viewform?edit_requested=true

   Üdv: Árpád és Adrienn

 2. Gratulálok én is ehhez a lehetőséghez, hogy megismerjék a miskolciak és az ország számos pontján az Irodalmi Rádiót. Sajnálom, de éppen aznap megyek szív ultrahangra, ami nagyon fontos számomra. Így sajnos nem tudok részt venni ezen a támogatói délutánon, de lélekben veletek leszek, hiszen én is 2006-tól vagyok tagja. Sok sikert és támogatót kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

82 − 79 =

Az Úr napját szenteld meg

Az Úr napját szenteld meg A szivességért mindig köszönet jár Hogy megszülettél, s Isten gyermeke lettél hálád legkisebb kifejezése, hogy róla megemlékezzél A megemlékezés legyen

Teljes bejegyzés »

Gon-dolkodó-Vers

Gon-dolkodó-Vers Épp itt van előttem Életem nagy könyve És már készülök is belelapozni Mikor hirtelen Feleszmél Előtte a következő vers Mi lenne, ha kinyitnám Mi

Teljes bejegyzés »

Csönd

Csönd Elmentél. Nem sírtál. Csak fogtad a kezem. S utána a csönd maradt mellettem.   Elmentél. Némán, csöndesen. Nem panaszkodtál, hogy fáj. Sose szoktál. Mindig

Teljes bejegyzés »

A csodák palotája

Mintha csak tegnap történt volna, úgy él emlékezetemben, mikor először látogattam meg a József Attila Könyvtárat szeretett szülővárosomban, Dunaújvárosban. Alig múltam csupán nyolc éves. Az

Teljes bejegyzés »

Láthatatlanul

Legbelül van egy hely, amely  Bizonytalansággal tölt el.  Kétkedően ócsárolgat.  Állandóan csak becsmérel.    Ez egy olyan rút szégyenfolt,  Melyet eltitkolnom kéne.  Mégis ott van

Teljes bejegyzés »

Egy percem levegővel

Egy percem levegővel   Nézek jobbra, Majd balra; Csend van nyugalom; Most van erőm, Bátorságom. Körbetekintek újra, És senki sem zavar; Egy felvázolt pillanat, Ami

Teljes bejegyzés »