19 éves az Irodalmi Rádió – születésnapi ünnepség

Szerkesztőségünk fennállásának 19. évfordulója alkalmából születésnapi ünnepséget rendeztünk az Újpalotai Közösségi Házban 2021. november 27-én. A rendezvényen sort kerítettünk a “Versek 2021.” ill. a “Novellák 2021.” c. pályázatok eredményhirdetésére; átadásra kerültek szépirodalmi életműdíjak, posztumusz szépirodalmi életműdíjak, valamint “Az Irodalmi Rádió legjobb szerzője 2021.” díjak vers és próza kategóriában. A rendezvényen felolvastunk a két szülinapi antológiából: Van itt válasz elég (versek); Szegény az ördög, mert nincsen neki lelke (prózák).

2020-ban két szerzőnk is posztumusz életműdíjaban részesült, azonban tavaly csak online formában tudtuk megrendezni születésnapi műsorunkat, így most került sor átadásukra. Boross Teréz Ilona szerzőnk díját két fia vette át; Virág Barna szerzőnk díját pedig lánya, Lanczné Virág Ildikó.

Idei szépirodalmi életműdíjasaink már sok-sok éve alkotóközösségünk tagjai. Aktívan részt vesznek pályázatainkon, programjainkon, publikálnak antológiáinkban. Mindkettejüknek több kiadványán dolgozott már szerkesztőségünk. 2021-ben Bodó Csiba Gizella és Szebeni Sándor kapta szerkesztőségünk szépirodalmi életműdíját.

Idén a “Versek 2021.” és a “Novellák 2021.” pályázatokhoz kötöttük a legjobb szerző díjakat is. A prózaírók között idén Szolnoki Irma győzedelmeskedett, a verselők között pedig Ökördi Péter érdemelte ki az elismerést.

Idén először átadtunk egy új elismerést is, a legjobb blogszerzőnek járó címet. Ezt az oklevelet először Deák Mária vehette át, aki már öt éve blogszerzőnk, s folyamatosan minőségi tartalmakkal, szép alkotással tölti meg blogját.

Rendezvényünk előadói:

Török Nándor
Faust Pintér Lilla
Korondi Klára
Lovass Adél
Szabó-Kasornya Ágnes
Zsoldos Árpád és Adrienn

Zenés videós összeállítás:

További fotók a szülinapi ünnepségről (a fotókat készítették: Zsoldos Árpád és Adrienn, Eszes Zoltán Sándor, Klotz Mária):

A Versek 2021. pályázat eredményhirdetéséről szóló beszámolónkat ITT találod.

A Novellák 2021. pályázat eredményhirdetéséről szóló beszámolónkat ITT találod.

Köszönjük szépen mindenkinek az aktív közreműködést! 2022-ben folytatjuk!

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.    

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Figyelmetlenség

Figyelmetlenség Szomorúan emelkedik a halálos baleseti statisztika Vajon mi okozza a mérhetetlen figyelmetlenséget Fegyelmezetlenség, vagy az élet vad hajszolása Nem lenne jobb inkább éltednek földi

Teljes bejegyzés »

Mit értem el eddig?

Mit értem el eddig? Az előző részek tartalmából: Öt hónap alatt, három nagytakarítással a megtépázott Akvarista Blokk visszanyerte egykori pompáját és fényét. A bővülő taglétszám,

Teljes bejegyzés »

Tékozló szerelem

Tékozló szerelem. Régen míg fiatal voltam Más dimenzióban gondolkodtam A tékozló szerelmet nem ismertem Butaságnak tartottam, s elkerültem S a tékozló embert sem szerettem Bár

Teljes bejegyzés »

Hajdu Viktória : Ködös múlt

 [A novella végét ezzel a mondattal zártam: “Megmentettem egy életet.” Ami kétértelmű. Úgy is lehet nézni, hogy emiatt a mű mondanivalója az, hogy a halált

Teljes bejegyzés »