Hírösszefoglaló – 2022. augusztus 4.

Kedves Alkotótársunk, Olvasónk, Hallgatónk!

Ebben a hírösszefoglalóban jelentkezünk az elmúlt egy hónap híreivel, történéseivel, új megjelenésekkel.
Összefoglalót közlünk júliusi alkotótáborunkról; megjelent két új pályázati kiírásunk; valamint mindeközben természetesen készültek új könyvek és hanganyagok is.


Nyári alkotótábor – beszámoló

Idén Hajdúszoboszló volt nyári táborunk helyszíne, azon belül is pontosan a Barátság Hotel, ahol kellemesen töltöttük el az egy hetet. Bőséges ellátás mellett szállásunk gyógyvizes és hidegvizes medencéjében is megmártóztunk; összejöveteleink pedig a szálloda konferenciatermében kerültek megrendezésre.
Videós összefoglalónk némi betekintést nyújt átélt élményeinkről, a helyi hangulatról:

Jelenlévő szerzőink csapatokra osztva különböző kvízjátékokban és vetélkedőkben versengtek a győzelemért.
A nyertes csapat fotójára kattintva további fényképeket is láthatsz táborunkról:

A rút kiscsibék csapata Török Nándor vezetésével megnyerte a heti játéksorozatot

A táborban egy-egy felolvasást minden jelenlévőről megörökítettünk. Ezeket a felvételeket a következő két hónap folyamán osztjuk majd meg online felületeinken Hajdúszoboszlóról hoztuk címmel. Az első részt már közzé is tettük Rácz Katalin és 2050 alcímmel:


Könyvkiadás programunk előrehaladása

Elkészült Denke Boglárka szerzőnk Holdvilági álmok c. verseskötete, amihez a borítót Tarcsai János grafikusunk készítette. A könyvet július 29-én pénteken adtuk át szerzőnk karádi otthonában.

A könyvátadásnál jelen volt alkotónk édesanyja és nagymamája is.

Boglárka első kötetének megjelenése alkalmából beszélgetést is készítettünk:

A könyv megvásárolható a Líra Könyv hálózatából az alábbi hirdetményre kattintva:

Nyomdában Pete Margit szerzőnk Vártam, hogy virág nyíljon című kötete is, ami verseket és rövidprózákat is tartalmaz szerzőnk szépirodalmi munkásságából kronológiai rendbe szedve. Ez a kötet szintén rendelhető a Lírától:

Egy korábban megjelent kötetünk kapcsán (Cirkusz boldog embereknek) készített riportot a Pápa Városi Televízió Csukárdi Sándor szerzőnkkel, amit a facebook-on lehet megtekinteni (a riportot követően az egyik novellát is meghallgathatjuk a felvételen):


Új hanganyag

Bűvölő 6. című sorozatunk bővült egy új felvételell, Molnár Julianna szerzőnk versét Karády István megzenésítésében és előadásában tettük közzé a Fortepan fényképfelvételeit felhasználva:


Két új pályázat

Szerkesztőségünk idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Erre az alkalomra idén is két antológiával készülünk. Az egyikbe verseket, a másikba pedig rövidprózai alkotásokat várunk. A két felhívás weboldalunk Pályázat menüpontjában érhető el:
Versek 2022. és Novellák 2022.

Szeretettel várjuk írásaid! Publikálj Te is jubileumi antológiáinkban!
Beküldési határidő: augusztus 31.


Programajánló

Sárváry Mariann szerzőnk festménykiállítását ajánljuk figyelmedbe,
aminek a megnyitója 2022. augusztus 11-én, csütörtökön lesz 17:00-tól
a Budai Gimnázium márványfolyosóján
(1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 15.)
A kiállítást aug. 31-ig lehet megtekinteni.


Ha nincs ötleted, hogy mit olvass a nyár hátralévő részében, nézz szét instagram oldalunkon, ahol megmutatjuk, mi mit olvasunk: https://www.instagram.com/irodalmiradiomiskolc/

Ha pedig még nem vagy ismerősünk a facebook-on, itt jelölhetsz minket:
https://www.facebook.com/zsoldosarpadesadrienn

További szép, ihletgazdag nyári napokat kívánunk!

Üdvözlettel
Zsoldos Árpád és Adrienn
szerkesztők
Irodalmi Rádió

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.    

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gondolsz-e néha rám

(Senrjon csokor) Gondolsz-e még néha rám? Jut-e még eszedbe múlt-részlet. Sorsunk mivé lett? Gondolsz-e még néha rám? Eszedbe jut-e múlt, mint rege. Élet, csak csendes.

Teljes bejegyzés »

Naplementében…

Már én sem harcolni, sem győzni nem akarok, Tudomásul veszem, a nappalok halandók… Mi vagyok a világban… arc nélküli senki, Az utcán sem köszönnek, de

Teljes bejegyzés »

A múltamban

Visszatekintek a semmire… A régmúlt időmben, hősi várban laktam, Ez volt a sorsom, sikerült, jól belaktam… A régmúlt időmben, hősi várban laktam. Ez azonban már

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Bogdán László

Rózsa Iván: Bogdán László Mentetted falud, Minden cigányt hiába: Lecsóba ment terv… Budakalász, 2022. augusztus 7. Author: Rózsa Iván Rózsa Iván az Irodalmi Rádió szerzője.

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Domján Edit

Rózsa Iván: Domján Edit Örök ifjúság… Nem akart öreg lenni: Fiatal maradt… Budakalász, 2022. augusztus 7. Author: Rózsa Iván Rózsa Iván az Irodalmi Rádió szerzője.

Teljes bejegyzés »