Könyvkiadás 2024.

Az Irodalmi Rádió szerkesztősége meghirdeti alkotói számára a kiadó 2024. évi könyvkiadási programjába való jelentkezés lehetőségét.

A programba való bekerülés többfordulós:

Az első körben 2023. márc. 31-ig vártuk a kéziratokat, kézirat-részleteket, szinopszisokat a kiadvany@irodalmiradio.hu ímélcímre. Kizárólag elektronikus úton fogadtunk kéziratokat, gépelést nem tudunk vállalni.

AZ ELSŐ KÖR LEZÁRULT, már további kéziratokat nem tudunk fogadni.

A pályázatra 89 kézirat érkezett, ami minden várakozásunkat fölülmúlta.
A beérkezett kéziratokból első körben 25-30 db-ot fogunk kiválasztani 2024. évi kiadásra.

Az ügy fontosságára való tekintettel 2023. április 18-án kedden este 18:00-tól
YouTube premier videóban mondtuk el a kiválasztott szerzők neveit ill. részleteket a kiválasztás folyamatáról,
a továbbiakról.
A bejelentést itt tudod megtekinteni:


Jelenleg a második kör zajlik. 

A második körben a kiadó árajánlatot ad azon szerzőknek, mely szerzők kötetének kiadását vállalja 2024-ben.
(A programban megjelenő könyvek elkészítési költségét a szerző és/vagy támogatója finanszírozza.)

Amennyiben a szerző elfogadja az árajánlatot és létrejön a megállapodás kiadó és szerző között, a könyv bekerül 2024-es könyvkiadási programunkba, s a további részleteket a felek egyeztetik.

További tudnivalók (a kézirat beadása előtt feltétlen elolvasandó):

  • Amennyiben a kézirat jelenleg még nem teljes, de a beküldött részlet vagy szinopszis alapján látunk benne fantáziát, s a szerző vállalja, hogy 2023. dec. 31-ig befejezi a kéziratot, így az is bekerülhet a programba.
  • Szerkesztőségünk a könyvkiadás teljes folyamatát lebonyolítja.
  • A megjelenő könyv méretére, példányszámára korábbi tapasztalataink alapján teszünk javaslatot.
  • Profi grafikusokkal dolgozunk együtt, így a borítók és az illusztrációk készítésénél erősen javasoljuk közreműködésüket a megjelenő könyv színvonalának növelése érdekében.
  • Kiadónk szerződésben áll két könyvkereskedelmi céggel, a Líra Könyv Zrt-vel, valamint a Könyvtárellátóval. Az általunk kiadott könyveket beajánljuk a két cég számára értékesítésre. A beszállítást cégünk végzi a szerző által megrendelt példányszámból.
  • 200 példány alatti megjelenést az előbbi pontban leírtak miatt nem áll módunkban elindítani.
  • Szerkesztőségünk részt vesz a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett Ünnepi Könyvhéten, ahol az általunk kiadott könyvek értékesítésére, szerzőinknek dedikálásra lehetőséget adunk.

 

(Pályázati díj nincs.)

Néhány fotó könyves életünkből:

Az elkészült könyvek szerzői példányait személyesen szállítjuk a szerzőnek,
az átadásról fotókat, videót készítünk.


Az új könyvek bemutatójának megszervezésében és lebonyolításában is örömmel közreműködünk.


könyvheti pavilonunk és dedikáló asztalunk a Vigadó téren

Az alábbi logóra kattintva elérhetők a Líra Könyv Zrt-től jelenleg megvásárolható könyveink:

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: Méltóképpen és minőségben English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + = 24

Mammográfia

Már késő este volt, amikor kiment a nő az udvarra, hogy kivegye a küldeményeket a postaládából. Aznap csak egy levelet talált, a feladót a félhomályban

Teljes bejegyzés »

A Solti kiskocsmánál

A többi kutyához képest róla elég homályosak az emlékeim. A színe is csak haloványan rémlik, a fajtáját pedig meg nem tudnám mondani.

Teljes bejegyzés »
Kiadványok
Farkas Norbert

A Corgi a parkban

Egy csütörtöki délután a kollégium mögött, a parkban sétáltam a mandulafák között   Megpihentem közben az egyik fa alatt, épp akkor mikor egy Corgi arra

Teljes bejegyzés »

Laggoló pillangók

Sokszor azon gondolkozom, Hogy hova tűnnek a pillangóim, Ha egy nap nincs helyén a ‘gógyim’ S épp magamban tartózkodom. Mert bizony van, hogy eltűnnek És

Teljes bejegyzés »

Életjáték

Az elmúlt napokban több olyan beszélgetésem volt, amelyben feljött, hogy mennyire intenzív ez az időszak. Sok mindenkinél felfokozottan jöttek mostanában a kihívások, a nehézségek, legyen szó kapcsolati, anyagi, egészségi, családi, munkahelyi, bármi. Ezzel a verssel azt az üzenetet szeretném átadni, hogy legyen hitünk az életben, a gondviselésben. Mindenki életében vannak borús és derűs időszakok, az élet természete a változás, azon belül is a hullámzás. Ha igyekszünk tudatosan felfeküdni ezekre a hullámokra és nem hagyjuk, hogy csak ide-oda dobáljon minket, akkor időnként látni fogjuk magunk előtt az irányt. Lehetünk a saját életünk hullámlovasai! Sosem tudhatjuk, hogy egy helyzet, hová fog továbblendíteni minket, éppen ezért fontos a hitünk.

Teljes bejegyzés »
Versek
Tarrósi Éva

Sirály

Világok tetején oly élő a sirály mint maga az ének, amit dalol, a táncában keringő porszemek hófehér felhővé forrnak össze, hogy öröktől élő forrásponton nevetve

Teljes bejegyzés »