Könyvkiadás 2024.

Az Irodalmi Rádió szerkesztősége meghirdeti alkotói számára a kiadó 2024. évi könyvkiadási programjába való jelentkezés lehetőségét.

A programba való bekerülés többfordulós:

Az első körben márc. 31-ig várjuk a kéziratokat, kézirat-részleteket, szinopszisokat a kiadvany@irodalmiradio.hu ímélcímre. Kizárólag elektronikus úton fogadunk kéziratokat, gépelést nem tudunk vállalni.
(A beküldés nem jelent automatikus megrendelést, megjelenést. A kiadó a beküldött kéziratokat folyamatosan feldolgozva ápr. 15-ig dönt azon kéziratokról, melyek kiadását vállalja.)

A második körben a kiadó árajánlatot ad azon szerzőknek, mely szerzők kötetének kiadását vállalja 2024-ben.
(A programban megjelenő könyvek elkészítési költségét a szerző és/vagy támogatója finanszírozza.)

Amennyiben a szerző elfogadja az árajánlatot és létrejön a megállapodás kiadó és szerző között, a könyv bekerül 2024-es könyvkiadási programunkba, s a további részleteket a felek egyeztetik.

További tudnivalók (a kézirat beadása előtt feltétlen elolvasandó):

  • Amennyiben a kézirat jelenleg még nem teljes, de a beküldött részlet vagy szinopszis alapján látunk benne fantáziát, s a szerző vállalja, hogy 2023. dec. 31-ig befejezi a kéziratot, így az is bekerülhet a programba.
  • Szerkesztőségünk a könyvkiadás teljes folyamatát lebonyolítja.
  • A megjelenő könyv méretére, példányszámára korábbi tapasztalataink alapján teszünk javaslatot.
  • Profi grafikusokkal dolgozunk együtt, így a borítók és az illusztrációk készítésénél erősen javasoljuk közreműködésüket a megjelenő könyv színvonalának növelése érdekében.
  • Kiadónk szerződésben áll két könyvkereskedelmi céggel, a Líra Könyv Zrt-vel, valamint a Könyvtárellátóval. Az általunk kiadott könyveket beajánljuk a két cég számára értékesítésre. A beszállítást cégünk végzi a szerző által megrendelt példányszámból.
  • 200 példány alatti megjelenést az előbbi pontban leírtak miatt nem áll módunkban elindítani.
  • Szerkesztőségünk részt vesz a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett Ünnepi Könyvhéten, ahol az általunk kiadott könyvek értékesítésére, szerzőinknek dedikálásra lehetőséget adunk.

Várjuk a kéziratokat febr. 22. és márc. 31. között a kiadvany@irodalmiradio.hu ímélcímre.

(Pályázati díj nincs.)

Néhány fotó könyves életünkből:

Az elkészült könyvek szerzői példányait személyesen szállítjuk a szerzőnek,
az átadásról fotókat, videót készítünk.


Az új könyvek bemutatójának megszervezésében és lebonyolításában is örömmel közreműködünk.


könyvheti pavilonunk és dedikáló asztalunk a Vigadó téren

Az alábbi logóra kattintva elérhetők a Líra Könyv Zrt-től jelenleg megvásárolható könyveink:

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

VÍZ ÉS BOR

VÍZ ÉS BOR A víz világnapján említjük a neved, Mert teáltalad élet a földön nincs, Nagyapáink bőven éltek ám veled, Bár tudták a bor is

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Halál-triptichon

Rózsa Iván: Halál-triptichon Legalul Teremtetlen teremtmények bolyonganak a világban céltalanul… Halálraítéltek mindahányan kimondva, kimondatlanul… Csontvázukon még hús csüng, de a Halál bizony nagy úr… Hamarosan

Teljes bejegyzés »

Isten előtt.

Isten előtt. Egyed-Husti Boglárka Isten előtt meztelen vagyok, teljesen. Olyan vagyok, amilyennek Ő lát engem. Árnyék. Vétkes. Bűnös.   Isten előtt nincs titkom. Ő megért

Teljes bejegyzés »

HAMAROSAN

HAMAROSAN Hamarosan napnyugta, arcom szellő nyaldosta. Virágok szirmát nézem, elhordták élet mézem.   Ragadozó ösztönök, ajtón belép, köszönök. Hellyel kínál balsorsom, könnyeimmel mosakszom.   Az

Teljes bejegyzés »

Ne ítélj elsőre!

Múlt héten egyik nap megyek a Hungária körúton sietős léptekkel a Stadionok felé. Onnan megy a busz, ami csaknem a panelig hoz. Szembe jön velem

Teljes bejegyzés »

Vízió

  Magányos csónak lebeg a tengeren, Benne ülök, s az eget kémlelem. Jó ez a csönd, jó ez a nyugalom, Erre vágyom, mert ezt akarom.

Teljes bejegyzés »