Kovács Gergely: Sporthírek

Az alábbi írás kitalált történet, szereplői nem valós személyek, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.


Pórul járt a kenyai hosszútávfutó

      Sajnálatos incidens vetett véget Moses Meglenget, kenyai maratonfutó versenyének az atlétikai világbajnokságon. Meglenget féltávnál csak a tizenötödik helyen haladt át az ellenőrzőponton, de erejét olyan jól osztotta be, hogy kevéssel a cél előtt már több mint százötven méter előnye volt a második helyen haladóval szemben.

      Meglenget, behozhatatlan előnyének tudatában, alig kétszáz méterrel a cél előtt lelassított, hogy elvegyen egy kenyai zászlót, amit a pálya mellett szurkoló tömegből nyújtott feléje valaki. A versenyben élen álló kenyai versenyzőnek nem tűnt fel, hogy a zászlót rúddal együtt adják át neki, pedig atlétikai versenyeken ez egyáltalán nem szokás. Vesztére. A zászlót futás közben megmarkolva ugyanis Meglenget hatalmasat esett, mert – mint utólag kiderült – a zászló rúdja tömör ólomból készült, így könnyedén kibillentette egyensúlyából a nagy melegben teljesített negyvenkét kilométertől kimerült futót.

      A dühtől magáról megfeledkezett Meglenget, ahelyett, hogy felkapta volna a rúdról leesett zászlót, és az őt ünneplő tömeg őrjöngő buzdításának kíséretében azt lobogtatva átszakította volna a célszalagot, mindenki meglepetésére üldözőbe vette az ismeretlen elkövetőt.

      Miután a tettes után vetette magát a tömegbe, és néhány méteren keresztül üldözte, valaki a szurkolók közül váratlanul kupán vágta egy etióp zászló rúdjával.

      A rendőrség feltételezése szerint a kenyai futót egy tettestárs üthette le, aki arra az eshetőségre tartózkodott bűntársa közvetlen közelében, ha a cél előtt egy etióp futó állna az élen. A két, feltehetően férfi elkövető az eset után gyalogosan elmenekült, és a gyors rendőrségi beavatkozás ellenére el tudott vegyülni a tömegben. A személyleírások alapján a rendőrség körözést adott ki a két szökésben lévő tettes ellen.

      A kenyai atlétikai válogatott nigériai orvosa, Ikechukwu Epechoyag elmondása alapján Meglenget az eset után fél órával magához tért, de egyelőre kórházban kezelik, és orvosi megfigyelés alatt tartják. Folyton azt kérdezgeti, hányadik helyen végzett.

      A versenyt végül meglepetésre a nigériai Babatunde Babakochi nyerte. Csak a rend kedvéért kiemelendő, hogy célba érkezéskor a verseny első helyezettjénél nem volt zászló.


Fiatal csatártehetséget igazolt a Fradi

      Amint arról korábban több forrás, köztük lapunk is beszámolt, a Ferencváros labdarúgócsapata leigazolta a tavalyi bajnokság egyik fiatal meglepetésemberét. Az előző szezonban húsz mérkőzésen nyolc gólig jutó, alig tizennyolc éves csatárt arról kérdeztük, hogy érzi magát új klubjában:

      – Először is engedd meg, hogy gratuláljak a klubváltáshoz! Ilyen fiatalon nem mindennapi élmény lehet.

      – Köszönöm! Valóban nagy élmény a Fradiban játszani, még minden új nekem, igyekszem beilleszkedni.

      – Apropó, beilleszkedés. Hogy érzed, befogadtak a klubnál? Elfogadnak az új csapattársaid?

      – A csapaton belül kiváló a légkör. Úgy érzem, elfogadnak, és máris sokat tanultam a nálam tapasztaltabb csapattársaktól. Több új külföldi játékosunk van, jelenleg is zajlik a csapatépítés, hogy a lehető legjobb formában kezdhessük meg a szezont.

      – Nem titkoltan az a célod, hogy két idényen belül a kezdő tizenegy tagja legyél. Mit gondol erről a vezetőedző?

      – A mester máris sokat segít, hogy tovább fejlődhessek. Egyelőre az a terve velem, hogy együtt fogok edzeni az első csapattal, de még a tartalékcsapat meccsein lépek majd pályára hétről-hétre. A mester nem csak úgy tekint rám, mint egy fiatal tehetségre, mert volt csapatomban már sikerült bizonyítanom az első osztályban.

      – Erről is szerettelek volna kérdezni. A korábbi sikerek után mennyire volt nehéz elhagyni a csapatot? Nem tartasz a szurkolók ellenszenvétől, mert az ősi rivális klubtól érkeztél?

      – Bevallom, egy kicsit tartok ettől, de remélem, hogy a teljesítményemmel kivívom majd mindenki elismerését, és ezzel együtt a szurkolók is elfogadnak igazi fradistának.

      – Ehhez én csak sok szerencsét tudok kívánni, és mellé sok gólt zöld-fehér mezben!

      – Köszönöm szépen, és megtiszteltetés számomra, hogy interjút adhattam a lapnak!

      – Olvasóink nevében én is köszönöm!

      Kedves olvasóink! A Ferencváros labdarúgócsapatának új igazolásával, Úthy Megyerrel készült interjúnkat olvashatták.

Gödöllő, 2023. szeptember 19.

Megjelent a Holnap Magazin Zsebkönyv 11. – Elbűvölve című kiadványában (135-137. oldal).

Kovács Gergely
Author: Kovács Gergely

Kovács Gergely vagyok. Azért csatlakoztam az Irodalmi Rádió blogszerzői közösségéhez, mert szeretném megtudni, hogy amit írok, tetszik-e másoknak. Remélem, hogy aki betér az oldalamra, és megtisztel azzal, hogy elolvassa, amit itt talál, elégedetten távozik, és úgy érzi majd, érdemes volt. Eddigi megjelenéseim: Szárnyszegés – Rókaerdő című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. (A természet poétája 2022. pályázat – humor különdíj) Kedvenc – Lakótelepi Hófehér című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. (Novellák 2022. pályázat – 3. helyezés) Néhány Szemelvény Európából – Zsebkönyv 10. – Útravaló, Holnap Magazin, 2022. Karácsony – Meleg Szívek című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. Tavaszi reggel – A Tavaszi szél titkai című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. A kis utca - Hívatlanok című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. Gergő és a sapka - Múzsa, magam ma neked megadom című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. Csupasz - Álmodó című antológia, Holnap Magazin, 2023. Csere - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Rövidhírek (Kábítószer-kereskedők rendőrkézen, Újra megnyitja kapuit a népszerű étterem, Felemás sikert hozott a díjnyertes film bemutatója) - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Ül és te - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Hét vagy nap - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Elmúlás - Vetkőznek...

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+ 9 = 10

ars politica

Végre vége a kampánynak. Leszavazott mindenki meggyőződése szerint, vagy farhát csomag mennyiségének megfelelően. Volt, aki kézpénzt is elfogadott. (Nem, nem írtam el. A kezébe kapta

Teljes bejegyzés »

Mezei haiucsokor

Keresd a képet Berki hadakban tisztul Érik a dallam   Hersen a pázsit Réti világnak hódol Lakója halkan   Éteri légben Kanyarog jámbor felleg Levegőárban

Teljes bejegyzés »

Mozsasarcos galambharcos

[Duplázott haiku]   Galambkavalkád Remél falatkát Őrült morzsareménnyel Harcol a placcon hévvel Gyilkos eréllyel Galambepével Author: M. Tóth Sándor 1955-ben születtem Tatabányán, azóta is itt

Teljes bejegyzés »

Az univerzum döccenése

Simogató zene, bódító színek, illatok fürdették azokat, akik már átlibegtek Péter rafinált ajtaján. A kaput csupán résnyire nyitotta, mert az érkezők akár a kulcslyukon is

Teljes bejegyzés »
Versek
Veress Zita

Hársfák

Hársak árnyas alagútján haza indultam. Néztem, ahogy az ágak között a napfény megcsillan.   Hársak édes illata a valóságból kirántott. Új köntösbe öltöztette az aszfalt

Teljes bejegyzés »
Versek
Ivántsy Gábor

pesszimizmus

Andreának (alias Hárpi, „a Párja”) boldog voltam, vagyok, leszek gondoltam, míg veled voltam,   de mióta elhagytál és elhagytalak, kezemen nem érzem illatodat,   azóta

Teljes bejegyzés »