Szép napot! – Hanganyag – Fischer László: Összebújva

Az Irodalmi Rádió hosszú idő után új hanganyaggal jelentkezik! Fogadjátok sok szeretettel új sorozatunk első részét: Fischer László – Összebújva című versét

fischerlaszloA szerző, Fischer László ezzel az alkotásával második helyezést ért el Az év orvos költője 2015. pályázaton. Bemutatkozása:
„Dr. Fischer László, kecskeméti gyermekorvos, versíró vagyok. 1954-ben születtem Baján. Bácsalmáson töltöttem gyermekéveimet. Kecskeméten érettségiztem, Szegeden szereztem orvosi diplomát. 1978 óta dolgozom Kecskeméten csecsemő- és gyermekgyógyászként. Pszichoterapeuta diplomámmal megnyílt számomra a lehetőség, hogy nemcsak a testi, de a lelki jelenségekkel együtt észleljem és gondozzam pácienseimet.
Feleségem védőnő, három gyermekünk van, Nagyobb lányunk gyermekorvosként, a kisebb  klinikai szakpszichológusként, fiunk számítástechnikai programozóként kíván dolgozni – jelenleg egyetemisták Szegeden.
Két éve írok verseket. Szinte gátszakadás-szerűen ontottam a költeményeket az első évben. Orvosként a magánéleti problémáimat, örömet, bánatomat nem vihetem a beteg „elé”, ezért a költészet ad izgalmas lehetőséget érzelmeim, gondolataim kifejezésre juttatásában.
Célom: közelebb vinni olvasóimhoz a verseket, a magyar nyelv zengését, különös szépségét. Szívesen írok szülőföldemről, Észak-Bácskáról, gyermekkoromról és a bennünket körülölelő természeti jelenségekről.
Az Úton és a Bácska gyermeke című verseskötetem 2015-ben jelent meg. Idén a Kéz a kézben című gyermekverses könyvem kerül ki a nyomdából. Terveim között egy novelláskötet is szerepel 2016 év végére.”

A műsor és a vers szövege Zsoldos Árpád (Anzelmus) előadásában:

Szép napot!
Te most az Irodalmi Rádiót hallgatod,
ahol a szerkesztő, Anzelmus dadog…
ne félj, nem mondok sok újat, s nagyot
csak mit kapok, tovább adom:
szép verset, s néhány rövidprózát
hallhatsz tőlünk – szonettet és ódát –
mindent mi szerzőink tollából árad.
Ha tetszik lájkold, oszd meg, s te is add tovább,
így ápoljuk együtt a kortárs kultúrát,
s buzdítunk alkotásra mindenkit,
add ki magadból – a mindenit! –
amit gondolsz; szabadon írj, fess, táncolj, zenélj
magadnak s ha mered másnak is
mutasd meg, hisz alkotni jó érzés,
s átadni másnak még jobb. Ezt tesszük,
miénk a közvetítő szerep, s lássuk
hogy ma kié a terep.

Fischer László orvos szerzőnk
versének címe Összebújva:

éljük összebújva életünk
együvé fonódva
karjaink gubancolódva
legyen ajkadnak ajkam étke
szemednek szemem menedéke
leheleted forró katlan
fürödni benne szakadatlan
hadd érezzem minden porcikámban
hogy ez az örökön örökké
mit megtaláltam
ez a holtomiglan s holtodiglan
ez az a varázslat mit keresve sem találhat
emberpár sehol máshol csak e-világon
ez az az álom mely valóság
ez a múlt és ez a jövendő
és ez az itt és ez a most
legyen ölelkezésünk
egymáshoz tartozásunk éke
oly egyszerű e póz
mint minek jelképe
ezt mindenki érti
egy nő és egy férfi

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Névnapi köszöntő

Névnapi köszöntő Egyed-Husti Boglárka Boldog névnapot-kezdhetném így is. Igen kezdhetném így is, de ez túl egyszerű lenne, hiszen 27 éve lassan nem is beszéltünk egymással.

Teljes bejegyzés »

REGGELI IDILL

(Még élek!) Hosszú idő óta első alkalom, ma fájdalom mentes lett a hajnalom! Moccanni sem mertem, attól tartottam, nagymamám mondása igazolódik: „ Örülj, amíg reggel

Teljes bejegyzés »

Piros ruhás Mikulás

Edit Szabó : Piros ruhás Mikulás Piros ruhás Mikulás, régen hoztál egy csodát, hogy milyen volt a ruhád? ki emlékszik rá most már? Bölcsőben a

Teljes bejegyzés »

Valahol

Author: Halász Zoltán Nevem Halász Zoltán. 1957-ben születtem Pécsett. Az itt – jellemzően műszaki pályán – ledolgozott 46 év után immár nyugdíjasként szeretnék a mintegy

Teljes bejegyzés »
Versek
Barna Benedek

Fénytörés

Én mondom, hiába minden: egy csillogó prizmán át sem mutat a világ jobban annál, amilyen valójában…             Author: Barna Benedek

Teljes bejegyzés »