Előérzet

Ő már nem várta meg a kakaskukorékolást se, reggel korán kint volt az udvaron. Ilyenkor látta el előbb a szárnyasokat ennivalóval, szedett zöldet is nekik a kertből, hogy mire indulni kell, minden rendben legyen. Kicsit még beszélt is hozzájuk, mert azok úgy megszokták már ezt a reggeli rutint, mintha értenék egymás szavát.

ANYA: Egyetek kicsikéim! Így nőttök majd meg jó nagyra!

Majd vizet vitt minden itatóba, hogy az estig kitartson nekik.

Ekkor a váratlanul kiborult vízen megcsúúúszott és naaaagyot esett. Fél oldalában iszonyú fájdalom süvített végig. Baloldalon arca fölhúzódott, rajta a bőr kicsattant, vérzett.  Mozdulni, de még kiabálni sem tudott. De hiába is tette volna, nem volt senki a közelben. A férje már elment dolgozni, a lányok pedig még aludtak.

Édes Istenem! Mi lesz velem?? Lebénult a féloldalam. Nem tudok többé járni!! Ki neveli fel a gyerekeket? Ki látja el a családot?

Ilyen és hasonló gondolatok villantak át az agyán, de a szörnyű fájdalomtól már gondolkodni is alig tudott. Megpróbált felkapaszkodni, de újabb hasítások indultak el egymás után újra és újra az ízületeiben.

Jó ideig feküdt ott, míg nagy nehezen négykézláb csúszkálva halló távolságra került szeretteihez. A hasítás nem engedett, a keze elzsibbadt, a hangja torzan, szinte érthetetlenül szállt a lakás felé. Könnyei végigszántották meggyötört arcát.

Még egy ideig feküdt ott szinte mozdulatlan, a fájdalomtól fel sem tudta mérni mennyi ideig, míg lányai meghallották a segélykiáltását.

ANYA: Megbénultam, nem bírom felemelni sem a karom, sem a lábam.! Értitek lebénultam!?

Mondta szinte szótagolva, rekedt, el-elcsukló hangon, elcsigázottan a fájdalomtól.

Innen felgyorsultak az események: mentő, fájdalomcsillapító, rögzítés, röntgen stb. Szerencsére napról napra jobban és jobban lett, hamar felépült.

Csak akkor még azt nem tudta, hogy egy hónap múlva valóban bekövetkezik, amiről azt hitte, hogy akkor történt meg.

STROKE-t kapott.

 

Buglyó Juliánna
Author: Buglyó Juliánna

Buglyó Juliánna az Irodalmi Rádió szerzője. Balmazújvároson születtem, ma is itt élek. Alsó tagozatos gyermekek tanításával foglalkozom, melyhez a képesítést a Debreceni Kölcsey Ferenc Tanítóképző Főiskolán szereztem. Két felnőtt fiam van. 2017 óta vagyok tagja az Irodalmi Rádiónak. Ebben az évben 3. helyezett lettem az “év pedagógusa ” pályázaton. Rendszeresen írok pályázatokra, közülük több alkotás megjelent antológiákban is. 2019.09.26-án megjelent első kötetem Kalandok közt címmel az Irodalmi Rádió kiadásában. Gyermekverseket tartalmaz.  

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük