IR 17 – szülinapi ünnepség

Szerkesztőségünk 2019. november 23-án ünnepelte fennállásának 17. évfordulóját a Miskolci Egyetemi Könyvtárban.

Megtelt a Disputa tér a könyvtárban.

A résztvevők között szerzők, előadók, grafikusok, zenészek és hozzátartozóik várták, hogy fény derüljön az összejövetel legfontosabb kérdéseire: Ki viheti haza az év legjobb szerzője díjat? Kik lesznek az életműdíjasok? Ki lesz idén az év meseírója és gyermekvers írója?

A háromórás rendezvényen mindenre fény derült.

A megjelenteket a házigazdák, Zsoldos Árpád és Adrienn szerkesztők köszöntötték és vezették végig a műsoron:

Először a születésnapra készült két kiadvány bemutatójára került sor.
Az idei összefoglaló antológia Bevallani a bevallhatatlant címmel került kiadásra Török Nándor szerzőnk verssora nyomán; A Hold köpönyege című mesekönyvünk címadó története pedig Császár József nevéhez fűződik, aki ezzel együtt megnyerte „Az év meseírója 2019.” címet is. „Az év gyermekvers írója” pedig Bábel Antónia lett A világjáró fogkefe című írásáért.

A bemutatott könyvek:

Az összejövetelen a felolvasások mellett zenét is hallottunk, mert elfogadta meghívásunkat Karády István zenész partnerünk, aki dalokat játszott a Bűvölő 4. című sorozatunkból:

Karády István élőben zenélt és énekelt.

Előadóként Kocsisné Heiler Éva és Mitiner Mária közreműködött, de felolvastak egy-egy művet saját alkotásaikból: Ökrös Máté, Tóth Károly, B. Mester Éva, Szakáli Anna, Jeney András, Papp András és Török Nándor szerzőink is.

A legjobb szerző választás végeredménye 2019-ben:

PRÓZA:
1. Guti Csaba
2. Pelesz Alexandra
3. Szabó Veronika

VERS:
1. Zöld Attila
2. Hegedűs Gábor
3. Pocsai Piroska

A nyertesek megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket és személyesen vették át díjukat:

Szépirodalmi életműdíjat két hölgy szerzőnk vehetett át idén kiemelkedő szépirodalmi munkásságukért, megjelent köteteikért és az Irodalmi Rádió első 17 évében végzett alkotói és támogatói tevékenységükért: Bognár Stefánia Szombathelyről és Kühne Katalin Miskolcról:

A jelenlévő alkotók oklevelet, ajánddékönyvet vehettek át az alkotóközösség idei évében végzett alkotói és támogatói tevékenységükért:

További fotók az összejövetelről (készítették: Klotz Mária, Héthelyi Lajos és Zsoldos Adrienn):

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelte jelenlétével rendezvényünket; valamint mindenkinek – azoknak is, akik nem tudtak eljönni – az idei munkáját!

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: Méltóképpen és minőségben English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 4 =

Felhők felett…

  Olyan volt az egész, mint egy álom. Még a szavakat is alig találom, Minden úgy történt, ahogy képzeltem S tényleg azt a varázslatot éreztem.

Teljes bejegyzés »

Pünkösd előtt

Edit Szabó : Pünkösd előtt Ó édes Istenem, add meg kegyelmedet, add a te hatalmadat. Tudom hogy jó veled, melletted Szent lehet, fenséges hited alatt.

Teljes bejegyzés »

A kunyhóban

Emily mindig arról álmodozott hogy belegázol a combját simogató vízbe közben kagylót gyűjt vacsora lesz belőle Lars közben a kunyhóban regényt ír vagy egy festményen

Teljes bejegyzés »

Peti-gyerek kesergője

Peti-gyerek kesergője. Dolgozni szépen…szike a kézben…úgy érdemes Remény a fényben…felkészülve tettrekészen…már nem félelmetes Degy változást tekintni…szakmai dicséretet kivívni kellemetes De mezitláb járni a hóban…hamisan fecsegni

Teljes bejegyzés »

Pince

Le kéne menni a pincébe, már rég voltam lent. Sajnos csak dobálom be a sok lomot, nyűgöt és gondot. Dehogy akarok én lemenni oda. De

Teljes bejegyzés »