Így születik a vers 2020.

Kedves Pályázók!

A pályázat eredményhirdetése a szerkesztőségünk születésnapi ünnepségére készített
dupla online műsorunk első részében volt 2021. január 23-án, szombaton 17:00-tól YouTube csatornánkon.
A műsor itt visszanézhető:

A pályázat végeredménye:

1. helyezett és ezzel együtt „Az Irodalmi Rádió legjobb szerzője 2020.” cím és díj nyertese vers kategóriában:
Lovass Adél

A díjátadás pillanatait, a nyertes alkotás felolvasását és egy rövid beszélgetést is megtekinthetsz a fenti videóban.

Lovass Adél a legjobb szerző díjjal

További helyezettek:
2. Ökördi Péter: Egy fehérruhás lány
2. Szebeni Sándor: Kettős zsákmány
2. Török Nándor: Epistola Dantéhoz
3. Császár József: Dorka gondolkodik
3. Pelesz Alexandra: Papírsárkány

mosoly különdíj – Geri Ádám: Budapesti csuda vers
mosoly különdíj – Rácz-Akácosi Laura: Óda a zselés szaloncukorhoz

A kötetbe bekerült szerzők neve, az alkotások címe, a könyv tartalomjegyzéke letölthető ide kattintva PDF formátumban:
Így születik a vers 2020 – tartalomjegyzék – PDF dokumentum

A pályázat eredményeként készülő kötet szerkesztését befejeztük, 172 oldalas lett, 65 szerzőnk versiet és azok keletkezési körülményeit tartalmazza. A könyv nyomdában. A megjelenés várható időpontja 2021. febr. 15-20. között.
Címe: Így születik a vers 2020. A borítót Tarcsai János tervezte.
A/5 méretű könyv lesz, kartonborítós ragasztott kivitelben.

Születésnapunk alkalmából a z „Így születik a vers 2020.” kötet szerzőinek a könyvek mellé ajándékokat is küldünk. A jegyzetfüzet és toll mellé mindenki kap egy ajándékkönyvet is szerzőtársa korábbi kötetéből vagy szerkesztőségünk korábbi antológiájából. (Azon szerzőinknek jár a csomag, akik tőlünk rendelték meg a könyveket és ellenértéküket már rendezték.)

96 lapos vonalas jegyzetfüzet gumipánttal és jelölőszalaggal, valamint egy lézergravírozott toll. Mindkettő Irodalmi Rádió logóval és felirattal.

További képek a legjobb szerző díjátadásról:

Gratulálunk mindenkinek, aki alkotásával bekerült a kötetbe és köszönjük szépen a közreműködést, az alkotásokat!

Utóhang:
Bodnár Ildikó szerzőnk az elkészült ‘Így születik a vers 2020.’ kötetet elolvasva az alábbi recenziót írta, amit közzétettünk weboldalunkon: ELOLVASOM

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 1 =

Versek
Halászné Magyar Márta

Föld napjára

Környezetszennyezés fest zord képet, szél szemetet szór szét minden térről, ahová előzőleg ember lépett, megfosztotta a sok szenny a fénytől.   Szeméthegyekről vetül az árnyék,

Teljes bejegyzés »

EGYEDÜL

Ez az írásom az első olyan, amit teljes egészében a képzeletem szült. Néhány személy jellemvonásában visszanyúltam a családom rég múltjába, ám a szereplőket a fantázia keltette életre. A megszokottnál kissé hosszabb lélegzetűre sikeredett a sztori, ezért előre köszönöm azoknak, akik végig olvassák! Minden nemű kritikát, legyen az pozitív vagy akár negatív szívesen fogadok, mert azokból tanul az ember!

Teljes bejegyzés »

A fehér fátyol

Végtelen varázsát Éltem csókján, én át. Őrizem szívemben, Perceink vörös palástját.   Feldereng a pillanat. -A félbemaradt élet-, Már a hideg Hold marad Napnak, magány

Teljes bejegyzés »

Élj !

Merj adni másoknak – s meglásd, kapni fogsz.  Merj bátran kiállni – s végül győzni fogsz.  Beszélj hangosan – míg meghallgatásra lelsz.  Végy erőt magadon

Teljes bejegyzés »
Uncategorized
Vajna-Kánagy Rozi

Flóra

A lélek mélyén nyílnak A legszebb virágok, A lélek virágai Rózsaszínű álmok. Már annyi éve annak, Hogy felnőtt vagyok, Mégis lelkem mélyén Egy kislány maradok.

Teljes bejegyzés »