Novellák 2020. – Az év prózaírója 2020. – pályázat

Kedves Pályázók!

A pályázat eredményhirdetése a szerkesztőségünk születésnapi ünnepségére készített
dupla online műsorunk első részében volt 2021. január 23-án, szombaton 17:00-tól YouTube csatornánkon.
A műsor itt visszanézhető:

A pályázat végeredménye:

1. helyezett és ezzel együtt „Az Irodalmi Rádió legjobb szerzője 2020.” cím és díj nyertese próza kategóriában:
Kert F. Klára: Kamaszok

A díjátadás pillanatait, a nyertes alkotás felolvasását és egy rövid beszélgetést is megtekinthetsz a fenti videóban.

Kert F. Klára a legjobb szerző díjjal

További helyezettek:

2. Apáti Gabriella: A húsleves
2. Turi Török Tibor: Kerékpárral szágudltam a második életembe
3. Buday Anikó: Miért nem Török a török, vagyis miért Török a török
3. Csukárdi Sándor: Egy lomtalanítás naplója
3. Varga Adrienn: A töltött paprika

mosoly különdíj: Jávorszki András: Ecua Dóri meséje
IfiRádiós különdíj: Homovics Panna: Ősz

A kötetbe bekerült szerzők neve, az alkotások címe, a könyv tartalomjegyzéke letölthető ide kattintva PDF formátumban:
Novellák 2020. pályázat sikeresen szerepelt alkotások – Dolgaink kötet tartalomjegyzék

A pályázat eredményeként készülő novelláskötet szerkesztését befejeztük, 408 oldalas lett, 119 novellát tartalmaz.
Címe: Dolgaink; alcíme: Novellák kettőezer-húszból
B/5 méretű könyv lesz, kartonborítós ragasztott kivitelben. Hamarosan nyomdába kerül.

A kötet borítóját Tarcsai János grafikusunk tervezte. Néhány novella szereplője megelevenedik rajta.

Születésnapunk alkalmából a novelláskötet szerzőinek a könyvek mellé ajándékokat is küldünk. A  jegyzetfüzet és toll mellé mindenki kap egy ajándékkönyvet is szerzőtársa korábbi kötetéből vagy szerkesztőségünk korábbi antológiájából. (Azon szerzőinknek jár a csomag, akik tőlünk rendelték meg a könyveket és ellenértéküket már rendezték.)

96 lapos vonalas jegyzetfüzet gumipánttal és jelölőszalaggal, valamint egy lézergravírozott toll. Mindkettő Irodalmi Rádió logóval és felirattal.

További képek a legjobb szerző díjátadásról:


Gratulálunk mindenkinek, aki alkotásával bekerült a kötetbe és köszönjük szépen a közreműködést, az alkotásokat!

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: Méltóképpen és minőségben English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

4 Responses

  1. Sziasztok! Nem kerültem a kötetbe, igaz nem is pályáztam. Azt szeretném kérdezni, hogy azért esetleg megvásárolható az a toll és notesz? A könyvet a Lírától fogom megrendelni a Bálint napi antológiával meg a Puli életével együtt.

    1. Szia Marcsi! Köszi az üzenetet és egyértelmű, hogy megérdemled, hogy Neked is legyen IR-es tollad és noteszed, nem kérdés. Most első körben csak annyit tudtunk rendelni, amennyi a két évfordulós könyvben szereplő alkotóknak jut; de az év folyamán tervezzük majd az újragyártást, s akkor megoldjuk, hogy mindenki hozzá tudjon jutni, aki szeretne. Köszi addig is a türelmet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


A sérült ego

Ez a vers tavaly ősszel született bennem. Az elmúlt néhány hét eseményei felhozták bennem újra ezt a tapasztalatot, amiről a versben írok. Szeretném ezért megosztani veletek, hátha apró kis gondolatmagok születnek meg a hatására. Hiszem, hogy a tudatosság az egyik legnagyobb kulcs az életünkhöz. Az ego létezése szükséges, azonban egy kis szelídítésre szüksége van, hogy ne ő irányítsa az életünket tudattalanul.
Csodaszép napot kívánok!

Teljes bejegyzés »

Lecsuktad

Adorján L. Zoé LECSUKTAD   Most csend van, és fény, és nyugalom. Lelked rezdülései elérik a mindenséget.   Számodra már nincs se idő, se tér,

Teljes bejegyzés »

Kánikula

Kánikula Gyötör a kánikula, beköszöntött a globális felmelegedés Az emberi természet ezzel szemben a hitványságával a jégkorszakot kereste Az Isten adta és csinosított értékeit egy

Teljes bejegyzés »

Apa ügynök volt?

Május első vasárnapján szokás szerint összejött a család, amely először zajlott apa nélkül, aki a télen halt meg. Már éppen elkezdtünk szedelőzködni. ­ – Kata

Teljes bejegyzés »

Az apróságok szeretete

Az apróságok szeretete Sosem gondoltam volna, hogy az öregkor lenagyobb öröme az unokák érkezése Szinte kicsorbul az ember szíve reszkető kezekkel, hogy kézbe vehesse A

Teljes bejegyzés »