Ajánlásom Szabó Edit új kötetéhez.

   Szabó Edit verseskötetét tartja kezében az olvasó.  Több száz oldalon  olvashatók  ennek a hosszú kornak érzései,élményei, 5 év verseit tartalmazza a kötet. Témák köré rendezve  szólalnak meg  a szív és lélek húrjai.Természet  és emberszeretetét  újra ki kell emelnem,hisz közöttük fogan meg  az emberi érzések sorozata.
A gazdag összeállításban többféle hangon szólal meg a költő. Tiszta, őszinte érzelmű megnyilvánulás vonul végig a verseken. Gyönyörködhetünk természeti és  tájversekben, pontos leírást kapunk család, barátok, személyekhez szóló költeményekben. Fontos szerepet játszik életében a haza, a szülőföld, s megszületnek ragyogó gondolatok.
Szabó Edit fegyelmezett, tudatos költő. Verseit leginkább kötött formában írja.
A tartalom és forma nála szép egységet mutat. Remekül bánik a ritmussal, rímekkel, ezáltal kellemes hatást ér el. Verseit szép költői képek ( jelzők, hasonlatok, megszemélyesítések ) gazdagítják.
A szerző rendszeresen ír, publikál. Erre hivatott, ez élteti. Szíve, lelke benne van a versekben, melyekben érezzük a nyugalmat, a harmóniát. Nagyon sok Antológiában már olvashattuk költeményeit szerte  a világban  megjelentek.
Figyelemre méltó, színvonalas könyvet tart a kezében a kedves olvasó, amit érdemes kézbe venni.
Kívánom, hogy olvassák örömmel, jó érzéssel.
Szíves figyelmükbe ajánlom Szabó Edit jubileumi verseskötetét.
Salláné Kazsuba Gyöngyi
költő, magyar magántanár
Szabó Edit
Author: Szabó Edit

Szabó Edit az Irodalmi Rádió szerzője. Szabó Béláné, Szabó Edit két gyermekes özvegyasszony vagyok. Bőcsön élek 38 éve. Közgazdasági végzettségem van. Életem során nagyon sok emberrel kerültem kapcsolatba, többször töltöttem be vezetői pozíciókat. A legfontosabb számomra mégis a bőcsi Általános Iskolában titkárként eltöltött 15 évem. Megismertem a gyerekeket, találkoztam a szülőkkel, munka- és bérügyi elszámolásokat végeztem, költségvetési elszámolásokat készítettem intézményi szinten. „Tanárnéni”-ként matematika és magyar órákat tartottam alsó tagozatban, míg felsőben a környezetismeret helyettesítése hárult rám. A hirtelen kapott tanítási órákat pontosan és lelkiismeretesen tartottam meg. Erre büszke vagyok a mai napig, hiszen nem túl régen elém állt egy 30-as fiatalember, aki megkérdezte tőlem, emlékszem-e rá, mivel tanítottam őket! Az iskolában kezdtem igazából az írásnak. Először pályázatokra írtam prózát, helyi tudósításokat a megyei napilapnak, múzeumi kiírásokra pályáztam. Gyermekeim elköltözése után találtam meg a „VERS”-et, igaz, internetes segítséggel. A Poet.hu gyűjteményébe küldtem, ahol elfogadták. Majd több irodalom és vers szerető közösségnek lettem tagja, ahol pályázatokra írtam. Sok versíró és költő lett ismerősöm, eredményeket értem el. Többször írtam első, második illetve harmadik helyezést elért verset. Önálló kötetem 2016-ban jelent meg az Irodalmi Rádió szerkesztésében és kiadásában Folyóparti álom címmel. Mivel egyedül élek, egyre többet olvasok, hiszen gyerekkoromban is a kedvenc időtöltésem jelentette....

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


A piros autó

Alábbi írásom az Irodalmi Rádió Falvak, városok című kötetében jelent meg Szentendréről. A piros autó Bozont, a puli megáll az útelágazásnál, hátrafordul és várakozóan néz.

Teljes bejegyzés »

Álarc

Késő őszi délután van, és már alkonyodik, amikor a buszra felszállva helyet foglalok egy idősödő asszony mellett. A jármű szinte teljesen megtelik, mire a busz kihajt

Teljes bejegyzés »