Körömlakkozás

Evelin kócosan, mezitláb jött ki a fürdőszobából. Már majdnem tizenkét óra! Türelmetlensége egyre fokozódott.

Egész délelőtt azt a bizonyos telefont várta. Mit tegyen,hogy az idő teljen? Gondolta kilakkozza a körmeit. Hangulatának megfelelően a fekete színt választotta. Gyűjteményéből kiemelte, s felrázta az üveg tartalmát. Többször is megtette, nehogy szemcsés maradjon a tartalma.Lassan letekerte a kupakot. Orrát megcsapta a lakk nehéz illata. Milyen jó hogy nem kell formára vágni a körmeit, tegnap már megtette. Ujjról ujjra óvatosan kente rózsaszín, ovális körmeit. Majd száradás után újra ismételte. Legyezte a levegőt, hogy minél gyorsabban száradjon. A lakk maró illatát az egész szobában érezni lehetett.Tűrhető, nézte végig szép ,hosszú ujjait. Kitárta a szoba ablakait, a rajta beszűrődő napfény sem javított hangulatán.

Közben egyre feszültebben várta a piros telefon csörgését.Tekintetével bűvölte ezt az eszközt, mintha hatni akarna rá. Mégsem szólalt meg!

Toporzékolni kezdett, majd felöltözött, s elviharzott otthonról.Már nem érdekelte a hívás! Nem akart tudni senkiről és semmiről!

V. Nagy Ágnes
Author: V. Nagy Ágnes

  V. Nagy Ágnes az Irodalmi Rádió szerzője. Négy-öt éve foglalkozom novellák írásával. Jó történet mesélőnek mondanak.Az életből vett aktuális információkkal szolgálok. Érdekes karaktereket jelenítek meg.Olyan szituációkat, amelyeket az emberek észre sem vesznek, de a végén mégis rácsodálkoznak.Többnyire egyperces formákban. Abban reménykedve, hogy e rohanó világban ennyi idejük még jut az írásaim elolvasására.Novelláim változatos témájúak, lekötnek, szórakoztatnak. Napi útravalónak is nagyon jók.Munkáim több antológia és irodalmi folyóirat is közölte már.Nyomtatásra készen áll az első kötetem.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Füge

Füge. Írta: Egyed-Husti Boglárka   Minden történet elkezdődik valahol és véget is valamikor. Füge története is ilyen. Sokáig nem is akartam megírni. Úgy voltam vele,

Teljes bejegyzés »

KÍNZÓ OLTALOM.

Ez az írás számomra azért jelentős, mivel ez volt az első, mint olyan, amit elküldtem egy pályázatra. A pályázaton akkor semmit nem értem el vele, ám a későbbiek folyamán bekerült két könyvbe, továbbá azonos címen színpadra is lett álmodva. Nem egy vidám történet, de úgy érzem roppant fontos, hogy minél többen elolvassák, mert tudomásom szerint a kint élő szabad embereknek fogalma nem volt, és most sincs arról, hogy mi, intézményekben élők mekkora jogfosztottságot éltünk át az elmúlt két évben.

Teljes bejegyzés »

KUTYMORGÓ

KUTYMORGÓ Ha az élet néha kemény, kérjél tőlem tanácsot, Soha nem hagylak egyedül, én vagyok a barátod. Napközben a házat őrzöm, néha tiszta unalom, De

Teljes bejegyzés »

Ábel vére az égbe kiált

Ábel vére az égbe kiált! Hány Kain született történelmünk során Megszenvedtünk, mire reggelre ébredtünk Ám friss reggelünk sem hozott békét nekünk Ábelként tengetjük megnyomorított életünk

Teljes bejegyzés »