Körömlakkozás

Evelin kócosan, mezitláb jött ki a fürdőszobából. Már majdnem tizenkét óra! Türelmetlensége egyre fokozódott.

Egész délelőtt azt a bizonyos telefont várta. Mit tegyen,hogy az idő teljen? Gondolta kilakkozza a körmeit. Hangulatának megfelelően a fekete színt választotta. Gyűjteményéből kiemelte, s felrázta az üveg tartalmát. Többször is megtette, nehogy szemcsés maradjon a tartalma.Lassan letekerte a kupakot. Orrát megcsapta a lakk nehéz illata. Milyen jó hogy nem kell formára vágni a körmeit, tegnap már megtette. Ujjról ujjra óvatosan kente rózsaszín, ovális körmeit. Majd száradás után újra ismételte. Legyezte a levegőt, hogy minél gyorsabban száradjon. A lakk maró illatát az egész szobában érezni lehetett.Tűrhető, nézte végig szép ,hosszú ujjait. Kitárta a szoba ablakait, a rajta beszűrődő napfény sem javított hangulatán.

Közben egyre feszültebben várta a piros telefon csörgését.Tekintetével bűvölte ezt az eszközt, mintha hatni akarna rá. Mégsem szólalt meg!

Toporzékolni kezdett, majd felöltözött, s elviharzott otthonról.Már nem érdekelte a hívás! Nem akart tudni senkiről és semmiről!

V. Nagy Ágnes
Author: V. Nagy Ágnes

  V. Nagy Ágnes az Irodalmi Rádió szerzője. Négy-öt éve foglalkozom novellák írásával. Jó történet mesélőnek mondanak.Az életből vett aktuális információkkal szolgálok. Érdekes karaktereket jelenítek meg.Olyan szituációkat, amelyeket az emberek észre sem vesznek, de a végén mégis rácsodálkoznak.Többnyire egyperces formákban. Abban reménykedve, hogy e rohanó világban ennyi idejük még jut az írásaim elolvasására.Novelláim változatos témájúak, lekötnek, szórakoztatnak. Napi útravalónak is nagyon jók.Munkáim több antológia és irodalmi folyóirat is közölte már.Nyomtatásra készen áll az első kötetem.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Aki Mikulás akart lenni

Klári és férje, József december hatodikán ünneplik a házassági évfordulójukat. Amikor az emberek megtudják, mindig kíváncsiak, miért ezt a napot választották, Klári pedig minden alkalommal

Teljes bejegyzés »
Versek
Szilágyi Tünde

Hóesés

Cikáznak a hópelyhek.  Széltáncot járnak.  Hozzásimulva a földhöz,  Szép álmot kívánnak.    Szállingóznak a pelyhek,  Életre keltve a tájat.  Megérintik a lelket.  Beszövik a fákat. 

Teljes bejegyzés »

Advent…

Szent András nap után Adventre készülünk. Örökzöld fenyőből koszorút készítünk.   Feldíszítjük szépen gyönyörű ékesre. Gyertyákat rakunk rá rózsaszínt és lilát.   A négy vasárnapon

Teljes bejegyzés »
Versek
Szilágyi Tünde

Tavasz

Soha ilyen friss nem volt még a reggel!  Harrmatcsöppek csillognak az ébredező kertben.  Napsugarak hatolnak sejtelmesen tova-  Boldogság csörgedezik, madarak dalolnak.    Valami vibrál a levegőben

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Novemberi haikuk

Rózsa Iván: Novemberi haikuk (Nyolc haikum) Minden hülye tud Lózungot pufogtatni, S így hülyíteni… Mindenkire vár A nem ismert tartomány: Nincsen visszaút… Nemcsak Black Friday:

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Állatkert-világ

Rózsa Iván: Állatkert-világ Normális? Az irrealitás megvalósulása a fantáziában is realitás: valósággá vált valaki agyában. „Égtájak között” Marx tanainak épkézláb részeiből jobban tanultak Nyugaton, ahol

Teljes bejegyzés »