Hírösszefoglaló – 2022. április 1.

Kedves Alkotótársunk!

Ebben a hírösszefoglalóban találod az elmúlt két hét eseményeit, új megjelenéseit:


PÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉS

2022. március 20-án rendeztük meg „AZ ÉV JOGÁSZ, MÉRNÖK, ORVOS, PEDAGÓGUS ÍRÓJA és KÖLTŐJE” pályázataink díjátadását az Újpalotai Közösségi Házban.

Kategóriánként a díjak nyertesei:
– Az év jogász írója: Bátyi Zoltán
– Az év jogász költője: Rosa Maria B.
– Az év mérnök költője: Tobias Lorowicž
– Az év orvos írója: Varga János
– Az év orvos költője: Kovács András
– Az év pedagógus írója: Friedler Magdolna
– Az év pedagógus költője: Pelesz Alexandra

A pályázatok teljes végeredményét, valamint a rendezvényről készült beszámolónkat itt tekintheted meg:
JOGÁSZ | MÉRNÖK | ORVOS | PEDAGÓGUS

Köszönjük minden alkotónknak, aki műveket küldött a pályázatokra, s személyesen részt vett az eredményhirdetésen; valamint gratulálunk a helyezett és győztes szerzőknek!

A kiválogatott versekből és prózákból két antológiát is készítettünk, melyek a Líra Könyv hálózatából rendelhetők:

Azon alkotóinknak, akik a rendezvényen nem tudtak részt venni, már elküldtük elektronikus emléklapjukat ímélben. (Aki esetleg nem kapta meg technikai hiba folytán, jelezze elérhetőségeinken!)


KÖNYVKIADÁS

Könyvkiadás programunkban elkészült egy újabb verseskötet, Vitos Irén szerzőnk Monokróm gondolatéderek c. összeállítása, amit márc. 25-én adtunk át szerzőnk budai otthonában:

A könyv megrendelhető a Líra Könyv hálózatából:


HANGANYAGOK

Több programunkban is közzétettünk egy-egy új hanganyagot az elmúlt héten:

A Lefordítunk sorozatban bemutattuk Faragó-Kupi Andrea szerzőnk Neon tükörbe zárva c. versét Vízi Lujza angol fordításában, s Zsoldos Adrienn előadásában. A videó bemutatásra került a londoni facebook felhasználók körében is:

Kortárs Verstár Pro sorozatunkban elkészült Császár Alma szerzőnk Tetováló c. nyertes verse Hevér Gábor előadásában:

A Bűvölő sorozatban pedig bemutattuk Ollmann Anasztázia szerzőnk Vágyott szerenád c. versét Karády István megzenésítésében és előadásában:


SZÉP MAGYAR KÖNYV VERSENY

Alkotóink közreműködésének köszönhetően idén is részt veszünk a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülése által szervezett Szép magyar könyv versenyen.
A 2021. évben elkészült kötetek közül Fazekas Imre Pál szerzőnk Hangszer vagyok c. összeállítása versenyez Tauzné Piroska jóvoltából; valamint Nagy Imre alkotónk is hozzájárult, hogy benevezzük Diszharmónia c. kötetét.
Mindkét könyv a szépirodalmi kategóriában indul, az eredményhirdetés pedig a könyvhét első napján, jún. 9-én várható.

KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEINKBŐL

 • KÖNYVKLUB: április 2-án, szombaton 19:00-tól várunk szeretettel facebook oldalunkon
  https://www.facebook.com/zsoldosarpadesadrienn/
  ahol Halász Rita Mély levegő c. könyvéről beszélgetünk majd, s természetesen ajánlunk egy új olvasmányt áprilisra is. (Az élő bejelentkezés alatt a Te kommentjeid is várjuk!)
 • ÁPRILISBAN – A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA: április 11-én, hétfőn 11:00-kor a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár meghívására szerkesztőségünk részt vesz Miskolc városának költészet napi ünnepségén Lillafüreden a Palotaszálló függőkertjében, ahol a szerkesztők koszorút helyeznek el József Attila szobránál. A rendezvényen Korpa Tamás költő, irodalomkritikus mond beszédet. Az ünnepség nyilvános, szeretettel várunk Téged is!
  A rendezvény hirdetménye a könyvtár weboldalán: https://www.rfmlib.hu/hu/content/varosi-kolteszetnapi-unnepseg
 • MÁJUSBAN – DIÁK PÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉS: május 14-én rendezzük meg „Az év diák írója és költője 2022.” c. pályázatunk eredményhirdetését az Újpalotai Közösségi Házban. Jelenleg a beküldött pályázatok értékelése zajlik.
 • JÚNIUSBAN – ÜNNEPI KÖNYVHÉT: Szerkesztőségünk is készül az Ünnepi Könyvhétre. Idén is sok verses ill. novellás kötettel, antológiával várjuk majd az olvasókat, s természetesen bőven lesz választék gyermekeknek szóló irodalomból is.
  A könyvhét négy napja alatt több mint 30 szerzőnk dedikálni is fog; kifejezetten erre az alkalomra jelenik meg a blogszerzőink műveiből összeállított antológiánk; s játszani is fogunk! Téged is várunk majd szeretettel jún. 9-12. között. Keresd az Irodalmi Rádió pavilonját! (További részletek később.)
 • JÚLIUSBAN – NYÁRI TÁBOR: július 19-24. között rendezzük  meg idei alkotótáborunkat. Még néhány napig él a jelentkezési lehetőség, tarts velünk! Részletek weboldalunkon: https://irodalmiradio.hu/nyari-tabor/


BLOGSZERZŐK ANTOLÓGIÁJA – PÁLYÁZAT

Még két hétig, április 15-ig lehet műveket küldeni a blogszerzők antológiájába, ami az Ünnepi Könyvhétre készülő válogatáskötetünk lesz. Részletek és pályázati űrlap weboldalunkon: https://irodalmiradio.hu/2022/02/28/blogszerzok-antologiaja-2022/

Várjuk blogszerzőink munkáit, pályázatát!

 

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

36 − = 26

Az Úr napját szenteld meg

Az Úr napját szenteld meg A szivességért mindig köszönet jár Hogy megszülettél, s Isten gyermeke lettél hálád legkisebb kifejezése, hogy róla megemlékezzél A megemlékezés legyen

Teljes bejegyzés »

Gon-dolkodó-Vers

Gon-dolkodó-Vers Épp itt van előttem Életem nagy könyve És már készülök is belelapozni Mikor hirtelen Feleszmél Előtte a következő vers Mi lenne, ha kinyitnám Mi

Teljes bejegyzés »

Csönd

Csönd Elmentél. Nem sírtál. Csak fogtad a kezem. S utána a csönd maradt mellettem.   Elmentél. Némán, csöndesen. Nem panaszkodtál, hogy fáj. Sose szoktál. Mindig

Teljes bejegyzés »

A csodák palotája

Mintha csak tegnap történt volna, úgy él emlékezetemben, mikor először látogattam meg a József Attila Könyvtárat szeretett szülővárosomban, Dunaújvárosban. Alig múltam csupán nyolc éves. Az

Teljes bejegyzés »

Láthatatlanul

Legbelül van egy hely, amely  Bizonytalansággal tölt el.  Kétkedően ócsárolgat.  Állandóan csak becsmérel.    Ez egy olyan rút szégyenfolt,  Melyet eltitkolnom kéne.  Mégis ott van

Teljes bejegyzés »

Egy percem levegővel

Egy percem levegővel   Nézek jobbra, Majd balra; Csend van nyugalom; Most van erőm, Bátorságom. Körbetekintek újra, És senki sem zavar; Egy felvázolt pillanat, Ami

Teljes bejegyzés »