Hírösszefoglaló – 2023. október 20.

Kedves Olvasónk! Kedves Alkotótársunk!

Ebben a hírösszefoglalóban jelentkezünk az elmúlt három hét eseményeivel, új megjelenéseivel,
valamint a végén egy új pályázati kiírással is.


AZ IRODALMI RÁDIÓ LEGJOBB SZERZŐI 2023.

2023. október 14-én rendeztük meg idei születésnapi ünnepségünket a Fedák Sári Színházban, ahol legújabb két vaskos antológiánk bemutatója mellett átadtunk két szépirodalmi életműdíjat is, valamint sor került „Az Irodalmi Rádió legjobb szerzője 2023.” díjak átadására is próza és vers kategóriában is.

A szépirodalmi életműdíjasok:

Mészáros Ildikó és Sasváry Erzsébet

Az Irodalmi Rádió legjobb szerzői pedig:
– próza: Kurucz Árpád

– vers: Tatár Botond

A teltházas rendezvényről ide kattintva láthatsz további fotókat:

Szülinapi antológiáink is napvilágot láttak az eseményre. A verses Selymes neszek, a novellás pedig Cirkusz a moziban címmel jelent meg Szonda Blanka illusztrációival, valamint a két nyertes szerző címadásával. Rendelhetők a Líránál és a Könyvtárellátónál:

Az eseményen kihirdettük a Novellák 2023. és a Versek 2023. pályázatok végeredményét is. A helyezetteket itt találod:
VERSEK 2023. pályázati végeredmény
NOVELLÁK 2023. pályázati végeredmény

Mindenkinek köszönjük az aktív részvételt a pályázaton, az antológiák megvalósításában, valamint a személyes megjelenést a rendezvényen! Gratulálunk a helyezetteknek!


KÖNYVBEMUTATÓK

Több könyvbemutató megszervezésében és lebonyolításában is közreműködtünk az elmúlt hetekben. Miskolcon Szűcs Ilonával, Abonyban Molnár Juliannával, Kengyelen pedig Rácz Roland szerzőnkkel dolgoztunk együtt egy-egy ilyen alkalmon. A rendezvényekről az alábbi fotókra kattintva láthatsz továbbiakat:

Szűcs Ilona: Remény ágán

Molnár Julianna: Ne félj, mert megváltottalak!

Rácz Roland: Pillanatok


FELOLVASÓEST

Felolvasóest sorozatunk is folytatódott a KF&T Kft Galéria és Klubban. Október 5-én Mészáros Ildikó és Kompp-Kóczián Zita voltak vendégeink, valamint felolvastunk Tatár Botond verseiből is. Fotók ide kattintva:

Egyik korábbi felolvasóestünk egyik vendége Klotz Mária volt. Az ő műsorának videóját hoztuk nyilvánosságra az elmúlt napokban. Megtekinthető YouTube-csatornánkon:


KÖNYVKIADÁS

Megjelent szerkesztőségünk gondozásában Vadász Lili szerzőnk kisbetűs szakaszok; valamint Vukovári Panna szerzőnk Múzsarúzs c. verseskötete. Lili könyvátadásakor fotó, Panna könyvátadásakor pedig videó is készült:

Mindkét könyv rendelhető a Lírától az alábbi hirdetményekre kattintva:


VIDEÓ

Feldolgoztuk Juhos Viktor A hazám című versét, amit YouTube-csatornánkon tekinthetsz meg Zsoldos Adrienn előadásában:


KÖNYVKLUB

Legutóbbi Könyvklub élő adásunk október 1-jén volt, ahol Danyi Zoltán: A rózsákról c. könyvéről beszélgettünk, következő olvasmánynak pedig Hiro Arikawa Az utazó macska krónikája c. könyvét ajánlottuk. Visszanézhető YouTube-csatornánkon:

Aktuális olvasmányunk megvásárolható könyvkereskedelmi partnerünktől az alábbi borítóra kattintva:

Következő könyvklubunk november 12-én, vasárnap este 19:00-tól lesz Facebook-profilunkon.


PETŐFI 200

Császár József szerzőnk írt egy érdekes cikket Petőfi olvasni tanít címmel, ami az erdélyi Művelődés havilapban látott napvilágot. Ajánljuk szeretettel:
http://muvelodes.net/petofi-olvasni-tanit


KÖVETKEZŐ RENDEZVÉNYEINK

Felolvasóest
2023. november 2. csütörtök 18:00
KF&T Kft. Galéria és Klub (1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 11.)
Jeney András, Fazekas Imre Pál és Boross Teréz Ilona szerzőinkre emlékezünk
Közreműködnek: Korondi Klára, Jeney László, Tauzné Piroska, Kormos Balázs
Belépő: 1500 Ft/fő, ami a helyszínen érkezéskor fizetendő

Felolvasóest
2023. november 16. csütörtök 18:00
KF&T Kft. Galéria és Klub (1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 11.)
Bemutatkoznak: Rosa Maria B., Rodé Klára, Tóth Viola (Joja)
Belépő: 1500 Ft/fő, ami a helyszínen érkezéskor fizetendő

Téli-karácsonyi antológia bemutató
2023. november 11. szombat 12:00
Fedák Sári Színház
Az antológiában megjelenő szerzőket legkésőbb nov. 5-ig értesítjük és meghívjuk az alkalomra, de mindenki számára nyitott lesz.
Hamarosan megnyitjuk majd a jelentkezési lehetőséget a regisztrációs űrlappal.
Az antológia címe A tél ölelésében lesz Fekete Magdolna szerzőnk verse alapján. A borítótervet Réti Kincső-Zita készíti.


ÚJ PÁLYÁZAT – AZ ÉV TRUBADÚRJA 2024.

Újra szerelmes vers verseny az Irodalmi Rádióban.
Meghirdettük a jelentkezési lehetőséget Szerelmemnek Bálint-napra 2024. című antológiánkba, ahová nov. 20-ig várjuk az alkotásokat.
További információk weboldalunkon:
https://irodalmiradio.hu/2023/10/19/valentin-2024-szerelmes-vers-verseny/

Az eredményhirdetés terveink szerint 2024. február 3-án lesz a Fedák Sári Színházban.
Várjuk műveid!


Köszönjük szépen figyelmed!
További szép, alkotókedvben és egészségben bővelkedő őszi napokat kívánunk!

Üdvözlettel
Zsoldos Árpád és Adrienn
szerkesztők

 

Facebook-profilunk, ahol ismerősnek jelölhetsz minket: https://www.facebook.com/zsoldosarpadesadrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kant emlékére

Bár mire képes az emberi faj ezt bizonyítja a múlt öröke Visszatekintve, távoli évek még felidéznek rémes képeket Kant tanítása: „az ész kritikája” Új filozófia,

Teljes bejegyzés »

Aquincum

Tűzött a déli nap, fénye rátelepült a lombra Fáradtan érkező csapat tikkadtan ért fel a dombra Vén Duna ballagott csendben, nézte a vízparti fákat Táborba

Teljes bejegyzés »

Stavros

Apollónnal utazhattunk, Stavroszon nem unatkoztunk minden jónak vége szakad búcsúzni csak szépen szabad   Megterítve már az abrosz elbúcsúzunk tőled Stavrosz. Jönnénk ide télen, nyáron

Teljes bejegyzés »

Lehullott virágfejek

Lehullott virágfejek Még maradjatok velem Azáleák, kicsi rózsafejek Erdőszélről ibolyák Színes apró bóbiták.   Csodakék, narancs, fehér Pici virágok fején Sok emlékem visszatér. Ringatóznak, lebegnek

Teljes bejegyzés »

Curves (Körvsz)

Alig hagyjuk el az ágyunk Úgy érezzük „Körvszre” vágyunk Várnak ránk a kondi gépek Ettől leszünk, fittek szépek   Nem is kell, hogy sokat tegyünk

Teljes bejegyzés »

A téli szél

Fehér a táj, ma is fagyott az ősz, amit még itt hagyott maradt a fákon pár levél letépi azt is majd a szél   Bokor

Teljes bejegyzés »