Halihóhalál

 

Ült az ablaknál. Szerette, ha esik a hó. Elveszett a fehér semmiben. Ilyenkor üres volt minden és hangtalan. A fejében is.

Hirtelen felállt és elindult. Kicaplatott a kert végébe, és lefeküdt a fagyos földre. Nézte a szürke eget. Szempilláin jégcsillámok remegtek. Hamis hidegveríték, kis vízcseppek gyöngyöztek homlokán. Elernyedő szájába hulltak a hópelyhek. Érezte, micsoda abszurdum elmúlni így a hóban, teljesen egészségesen, mozdulatlan megsemmisülésben, még roppanósan fiatalon.

Sajnálta magát. Nagyon.

Vacogni kezdett.  Átfagyott kezével kereste zsebében a telefont. Egy utolsó szelfi? Nem! Inkább búcsúvers… és majd felteszi. Ki? Már az sem érdekelte. Fázó vesékkel költött serényen:

hóval fedtem

magam be

majd

mélyen ástam

s néztem

milyen volt éltem

mert

eddig azt véltem

a hó

csak beborít

s nem eltemet…

Amint elmotyogta magában, fel is pattant. Nem tetszett a színjáték. Megborzolta hiúságát egy gondolat: ha egyszer úgyis elolvad a hó, mily kellemetlen lesz mutatkozni. Úgy.

Elege is lett a halálból.

Adorján L. Zoé
Author: Adorján L. Zoé

Köszönöm az Irodalmi Rádiónak, író- és költőtársaimnak, hogy része lehetek az alkotóközösségnek, amelynek nagy örömmel lettem tagja. Vannak pillanatok, amelyek beleégnek az emlékezetünkbe. Pillanatok, amikor valamiféle határtalan erő, kiterjedés és újból átélés lesz úrrá rajtunk. Átélt pillanatok, amelyek újjászületve az írásban testesülnek meg… és vannak pillanatok, a még meg nem éltek, amelyekkel sarjadó írásaink halmoznak el. Mindannyian írunk és olvasunk a kiapadhatatlan forrásból, ahol: Mindig miénk a pillanat! Teljességében…

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Rózsa Iván: Halotti tor

Rózsa Iván: Halotti tor „Kit feszítsünk ma keresztre? Hol egy újabb, szent ember?!” „Együk aztán magunk degeszre! A nép lázadni úgysem mer…” Budakalász, 2024. július

Teljes bejegyzés »
Versek
Ivántsy Gábor

egyéjszakás hirdetés…

(kroki) mindenkinek van családja, akinek nincs, van barátja.   se családja, se barátja? maradjon itt éjszakára…   akinek nincs ehhez kedve, tegyen úgy, mint mégis

Teljes bejegyzés »

Hogyan kell elköszönni

Hogyan kell elköszönni Egyed-Husti Boglárka verse   Anyu hogyan kell elköszönni? Csendben, édesem.   Anyu hogyaan kell elköszönni? Méltósággal, drágám.   Anyu hogyan kell elköszönni?

Teljes bejegyzés »