100 vers gyerekeknek – irodalmi pályázat 2024

„100 vers gyerekeknek”

az Irodalmi Rádió pályázata és új gyermekverses kötete
2024 szeptemberére

lehetőség az Irodalmi Rádió következő gyermekverses kötetében való szereplésre,
az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

Tudnivalók:

1. A pályázat kiírója: Irodalmi Rádió

2. A pályázat címe: „100 vers gyerekeknek”

3. A pályázat célja: Alkotói verseny szervezése, új gyermekverses kötet kiadása és felolvasó-délután rendezése a pályázatra beküldött alkotásokból.
A téma: gyerekeknek szóló versek bármiről

4. Pályázhatnak:
bárki, aki magyar nyelven alkot, életkortól függetlenül

5. Megjelenés:
Könyvben: A helyezett és sikeresen szerepelt művekből válogatáskötetet készítünk, amit az eredményhirdetésen bemutatunk, s amit 2024. szeptember közepétől meg lehet majd vásárolni könyvkereskedelmi partnereink hálózatában is (Líra Könyv Zrt., Könyvtárellátó). Az általunk legjobbnak ítélt 100 gyerekeknek szóló vers kerül be a könyvbe.
A kötetben minden vers a páratlan oldalon helyezkedik majd el, s mellette a páros oldalon, egy teljes oldalas, a vershez készített színes illusztráció, amit a mesterséges intelligenciával hozunk létre.
Felolvasó-délutánon: A helyezett és sikeresen szerepelt alkotásokból felolvasunk az eredményhirdetésen, amit 2024. szeptember 14-én, szombaton tervezünk megvalósítani a Fedák Sári Színházban (1238 Budapest, Soroksár, Hősök tere 21.)

6. A pályázat formai követelményei:
Egy pályázó maximum 10 művet küldhet be a pályázatra.
Egy pályázati űrlap kitöltése és beküldése kötelező
Egy mű maximális hossza 30 sor lehet (beleszámolva a verssszakok között kihagyott üres sorokat is)
Kizárólag a weboldalunkon található pályázati űrlapon lehet benyújtani a pályázatot:
MEGNYITOM az ŰRLAPot, pályázatot küldök be

Pályamunkákat nem áll módunkban visszaküldeni.

7. A pályamunkák formai és tartalmi követelményei:
Formai kötöttség nincs. Olyan pályamunkákat nem tudunk elfogadni, melyeket az NMHH vagy a magyarországi jogszabályok jogsértőnek ítélhetnek nyelvezetük, tartalmuk miatt. (Értsd: obszcén szavak ill. kifejezések, becsületsértés, stb.)

8. A pályázatok és pályázati díjak beérkezésének határideje: 2024. július 25.

9. Pályázati díj:
Beküldött művenként 1000 Ft+ÁFA = 1270 Ft
(beküldött alkotásonként, pályamunkánként egyezerkettőszázhetven forint).
A rádió blogszerzőinek az első beküldött alkotás térítésmentes.
A blogszerzők listája: https://irodalmiradio.hu/alkotok/
A pályázati díj tartalmazza az adminisztrációs és szervezési díjakat.

Pályázati díjat nem áll módunkban visszafizetni sikertelen, eredménytelen nevezés, valamint érvénytelen pályázat esetében sem.
A pályázati díjról a számlát a pályázati űrlapon megadott névre és címre állítjuk ki.

10. További információk kérhetők:
Telefonon: 70/616-8684
vagy e-mail-ben: palyazat@irodalmiradio.hu

11. Zsűrizés:
A kötetbe bekerülő művek kiválasztását és rangsorolását az Irodalmi Rádió szerkesztői, Zsoldos Árpád és Adrienn végzik. Összesen 100 gyerekverset választunk majd ki.

12. Eredményhirdetés:
2024. szeptember 14-én, szombaton tervezzük megvalósítani a Fedák Sári Színházban (1238 Budapest, Soroksár, Hősök tere 21.)
A pályázaton sikeresen szereplő szerzők ímélben fognak meghívást kapni az eseményre.
A belépő ára 1000 Ft/fő lesz.

13. Jutalmazás:

A legjobb alkotások szerzői oklevelet és könyvjutalmat kapnak, alkotásaik megjelenési lehetőséget kapnak orgánumainkban, felvételt nyernek az Irodalmi Rádió állandó szerzőinek alkotógárdájába.
Első, második és harmadik helyezések is kiosztásra kerülnek.
Az első helyezettek díjat is átvehetnek majd szerkesztőségünktől.

A sikeresen szereplő művek szerzői közül többen különdíjban, ajándék- és könyvcsomagban részesülhetnek. A sikeresen pályázók nyertes művei bekerülnek nyomtatott antológiánkba, lehetőséget kapnak a honlapunkon való szereplésre és elhangozhat művük felolvasóest-sorozatunk keretében, rádióműsorunkban, továbbá bekerülhetnek az Irodalmi Rádió alkotói közé. Tagjainkat segítjük irodalmi pályafutásukban, lehetőségeket kínálunk számukra, általunk kiadott könyveiket népszerűsítjük.

14. Antológia rendelés és átvétel:
A sikeresen szereplő alkotásokból gyermekverses kötetet készítünk. A pályázó a pályázatban való részvétellel elfogadja, hogy legalább 2 példányt köteles megrendelnie a könyvből. Az elkészült könyv ára 5000 Ft lesz.
A könyvet az eredményhirdetéssel egybekötött könyvbemutatón lehet majd megvásárolni szerkesztőségünktől. (Csak az a szerző köteles megvásárolni, aki bekerült a kötetbe.)
Aki nem tud eljönni a rendezvényre, az a pályázó az eredményhirdetést követő 30 napon belül köteles megvásárolni a megrendelt példányait szerkesztőségünktől vagy a Líra Könyv hálózatából. A vásárlásról szóló bizonylat (blokk vagy számla) lefotózott vagy beszkennelt példányát a kiadvany@irodalmiradio.hu ímélcímre kérjük a vásárlást követő 5 napon belül elküldeni.

15. A benyújtott pályázat érvénytelen, amennyiben:
– nem érkezik be a határidő lejártáig egy db elektronikus példány a pályamunkából
– nem érkezik be a határidő lejártáig egy db hiánytalanul kitöltött elektronikus példány a pályázati űrlapból
– nem érkezik be a határidő lejártáig a pályázati díj
– nem magyar nyelvű a pályamunka
– jogsértő tartalmú a pályamunka
– nem rendel antológiát a pályázó
– egy vagy több ponton nem felel meg a pályázati kiírás egyéb követelményeinek

16. Melléklet

PÁLYÁZATI ŰRLAP

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: Méltóképpen és minőségben English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


VOLT EGYSZER….

Volt egyszer, hogy megláttalak, forró nyár volt, sütött a nap, hajadat lágy szellő fújta, s elhívtalak randevúra.   Volt egyszer, hogy csókod loptam, ajkad ízét

Teljes bejegyzés »

ELSŐ BETŰS!

Ki vagyok én? – kérdem önmagam, És mióta ilyen ősz hajam? Rám nem ismer már senki sem, Délceg alakom úgy hiszem Évekkel ezelőtt elveszett, S

Teljes bejegyzés »

Élethajó

Fut az Élet hajója. Búsan néha dalolva Munkától meghajolva Ezüsthajú anyóka   Régi idők hajnalán Vályog falú,hűs tanyán Fonó zengő víg dalán Táncra perdült kisleány

Teljes bejegyzés »