Az év pedagógus írója / költője 2015. pályázat – végeredmény

2015. november 28-án, a Miskolci Egyetemi Könyvtárban rendeztük meg „Az év pedagógus írója / költője 2015.” című pályázatunk eredményhirdetését, ahol egy válogatást olvastunk fel a helyezettek és sikeresen szerepelt alkotók művei közül. A rendezvényen a díjak is gazdára találtak.

Az év pedagógus írója Friedler Magdolna zongoratanár, orgonaművész lett Budapestről, a Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa; az év pedagógus költője pedig Vukovári Panna 2015-ben, magyar nyelv és irodalom szakos tanár a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumból, szintén Budapestről.

Friedler Magdolna nyertes alkotása: PDF – LETÖLTÖM
Vukovári Panna nyertes alkotása: PDF – LETÖLTÖM

További helyezettek:
A) próza kategória:
2. Kutas Mónika – helyezett alkotása (pdf)
3. Sárváry Mariann – helyezett alkotása (pdf)
B) vers kategória:
2. Bajkán László – helyezett alkotása (pdf)
3. Réfi János – helyezett alkotása (pdf)

A pályázat teljes eredménylistája minden sikeresen szerepelt alkotással és szerzővel együtt letölthető innen:
VÉGEREDMÉNY LETÖLTÉSE – PDF

A sikeresen szerepelt alkotók meghívást kapnak az Irodalmi Rádió állandó alkotói gárdájába és a listában szereplő alkotásaikkal megjelenési lehetőséget kapnak a 2016-os antológiánkban.

A rendezvényről rövid beszámolót készített a Miskolci Napló szerkesztősége is:
A cikk megnyitása a MINAP weboldalán

Galéria:


Zsoldos Árpád főszerkesztő köszöntőjéből:

„Nagyon örülök annak, hogy az országunk tele van alkotó tanárokkal, akik a kötelező feladataikon túl fontosnak tartják átadni a világnézetük, a gondolataikat is a jelen és jövő generációjának. Tiszteletreméltó a szándék és bátran mondhatom, hogy azok akik ma itt ülnek a pályázók közül, mind egy szálig fel vannak vértezve azokkal a képességekkel, amelyek az értékes művészi alkotások létrehozatalához szükségesek.
Hiszen nekünk, pedagógusoknak nem csak a tananyag, a tudás átadása a feladatunk, hanem az értékes emberré való nevelés is. Minták vagyunk, ha akarjuk, ha nem. Erre a legegyszerűbb példát saját életemből hozom. Középiskolai igazgatóm és magyartanárom, Érsekcsanádi István hatására kaptam meg az utolsó lökést az irodalom felé. Ha az ő órái és személyisége nincsenek rám hatással, ma nagy valószínűséggel nem állok itt.
Ebben mindmáig hiszek, s abban is, hogy a pedagógusokon sok múlik, nagy a felelősség. S ha mindez alkotói szellemiséggel társul, az csak fokozhatja az eredményességet.
Hiszen egy író vagy költő birtokában van olyan eszközök tárházának, amivel más nem rendelkezik. Úgy leírni egy pillanatot vagy egy történetet, ami másnak is mondhat, jelenthet valamit, ami lelki kellemetességet okoz másnak.”


A rendezvényen megjelent sikeresen szerepelt alkotók az oklevél mellett könyvjutalmat is átvehettek. A hölgyek Gy. Szita Zsuzsa Versbe zárt évek, az urak pedig Kuji Zsolt Narancsszilánk című kötetét kapták meg.

A helyszínen oklevéllel és könyvajándékkal jutalmazott alkotók:
Bajkán László
Bihari Csaba
Brekk Zoltánné
Csatlósné Halász Ágnes
Csernák Krisztina
Dajka Viktória
Farmosi László
Fedák Anita
File Gabriella
Fogarasy Attila
Friedler Magdolna
Hajnal Éva
Jankóné Jónás Zsuzsa
Kedves Zilahi Enikő
Kerényi Mari
Kiss Anikó
Kocsis Erika
Kutas Mónika
Libinyiné Kecskés Katalin
Lipcseiné Nagy Mária
Mártonné Gajdán Marianna
Máté Istvánné Orosz Margit
Nagy Ágnes
Oláhné Szántó Tünde
Orbán György
Pardi Margit
Petrik István
Rocskó György
Simon Erika
Szencsák Erika
Szilágyi Katalin
Tóthné Telkes Csilla

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

4 válasz

 1. Kedves Zsoldos Árpád, Tisztelt Irodalmi Rádió Munkatársai!
  Gratulálni szeretnék a pályázat kiírásához, a díjátadó gála megszervezéséhez, és lebonyolításához.
  Köszönöm, hogy irodalmi próbálkozásaimat elolvasták, és értékelték.
  A szombati díjátadás csodálatos három órát szerzett számomra, mindenképpen érdemes volt ezért Budapestről elutaznom. Élmény volt hallgatni a sok tehetséges író, költő alkotását.
  Köszönöm a lehetőséget és az élményt.
  További munkájukhoz sok sikert kívánok !
  Üdvözlettel: Mártonné Gajdán Marianna

 2. Kedves Ádám, Szervezők, Előadóművészek, Támogatók!

  Példaértékű az a mély elkötelezettség, tisztasággal átszőtt emberség, mellyel végzitek tevékenységetek, köszönöm hálásan, hogy megismerhettelek benneteket.

  „Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle.” (Márai)

 3. Kedves Ádám, Kedves Mindenki!
  Köszönöm a lehetőséget.Köszönöm, hogy kiválasztottátok a Tisztelet című versemet!Köszönöm, hogy a díjátadáson elszavalták, köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

31 − = 28

Beteljesedés

Beteljesedés   Bár csapdosok, mégis helyben állok, Összefüggéstelen forgó kergebirka, Szárnyra kapok, fel sohasem szállok, Szabadedzés vas szívemnek titka,   Hogy magasan szárnyaljak a légben

Teljes bejegyzés »

Én vagyok ki szólok

Edit Szabó : Én vagyok ki szólok Én vagyok,ki szólok hozzátok, kinek verseit olvassátok, és vállalom minden soromat, szavaim a szívemből szólnak ! Átadom nektek

Teljes bejegyzés »

Égig érő…

Egy óriás karácsonyfa állt a szoba sarkában. Lehet, hogy csak azért tűnt oly nagynak, mert én igen pici voltam. Egészen a plafonig ért. Az „égig”!

Teljes bejegyzés »

Színről színre

Színről színre   Körülbelül hét éve történt. Valami monoton háztartási munkát végeztem, ám a szokásostól eltérően teljesen üres volt az agyam. Nem szerveztem semmit, semmin

Teljes bejegyzés »

Állj fel

  Hol van az alázat s hol a szeretet mit az élettel kaptál? Fenn hordod orrod, jársz kelsz a világban, sajátod nem ismered már. Oly

Teljes bejegyzés »
Versek
Tóth Ágnes

Légy te is virág

    Magok vagyunk, fény felé nyújtjuk két kezünket Mint virágok tavasszal az éledő mezőn, réten – Sok színben pompázik az ember és az élet

Teljes bejegyzés »