13 éves az Irodalmi Rádió – születésnapi ünnepség

Sok szeretettel várjuk minden kedves szerzőnket, előadónkat, partnereinket és családtagjaikat idei születésnapi ünnepségünkre, a Miskolci Egyetemi Könyvtárba!

Időpont: 2015. december 19., szombat, 14:00
(befejezés: kb. 17:00)

A rendezvényre a belépés térítésmentes, de előzetes regisztráció szükségeltetik a lenti kérdések megválaszolásával dec. 15-ig a szuletesnap@irodalmiradio.hu e-mail címre.

A rendezvény előtt egy ebéd elfogyasztására is van lehetőség 12:30-tól a Miskolci Egyetem éttermében.
Az ebéd ára 1950 Ft/fő. Igénylés esetén a lenti kérdőívbe írd be és az ebéd árát a jelentkezéssel együtt küldd el (Zsoldos Árpád OTP 11773346-07780167) nekünk.

A születésnapi program főbb részletei:
– diák és felnőtt antológia bemutató
– legjobb előadó és legjobb szerző díjak átadása

A legjobb szerző díjra idén a következő javaslatokat tesszük, a lenti adatlapon kérjük beírni az általad támogatott nevet:

Bodó Csiba Gizella
Boross Teréz Ilona
Bősze Éva
Faragó Eszter
Gáthy Emőke
Gy. Szita Zsuzsa
Kutasi-Horváth Katalin
Kühne Katalin
Maya Hall
Mentovics Éva
Mester Györgyi
Mészáros Ildikó
Polgár Veronika
Sarlós Erzsébet
Tuza S. Tibor

Az Irodalmi Rádió és Holbay László szerzőnk örökösei 2015-ben megalapítják a Holbay-díjat, ami felváltja az eddigi legjobb szerző díjat. A születésnapi ünnepségünkön először idén kerül átadásra a Holbay-díj.

—————————–

KÉRDŐÍV – IR SZÜLINAP 2015.

Jelentkező/szavazó neve:
Jelentkező/szavazó e-mail címe:

Velem együtt ennyi fővel kívánok részt venni az ünnepségen:
Ebédet ennyi fő számára kérek:

A Holbay-díjra javaslom a jelöltek közül:
Indoklás:

——————————-

S végül egy kis ízelítő az idei antológiából, melyben a diák szerzők és felnőtt alkotók művei is szerepelnek, s melyből az ünnepségen felolvasunk:

szopehely-reklamba

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.    

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

7 válasz

  1. A Holbay-díjra Boross Terézt ajánlom. Indoklás: sokoldalú művész, nemcsak költő, hanem zenében, táncban is megmutatja tehetségét. Költőként történelmünk kiemelkedő hőseit, a család és a hit jelentőségét tekinti elsődlegesnek, szól az esendőkért, kiforrott stílussal ábrázolja a szépet, a jót, az igazat.
   A legjobb szerző 2. díjára szavazatom: Rácz Katalin sajátos humorával mindenkit megnevettet. 3. díjra javaslom Hidegkúti Zitát, aki fiatal kora ellenére érett, jól ismeri történelmünket, írásaiban együtt érez a kiszolgáltatott emberekkel.
   A legjobb előadó: 1. Kardos Katalin színészi adottságaival elvarázsolja hallgatóit. 2. Kocsisné Heiler Éva: szép orgánumával, sokszínű előadásával az írók műveit hűen, empátiával tolmácsolja. Megosztott 3. díjra Mészáros Ildikót és Rezes Erzsébetet javaslom, a szigligeti nyári tábor előadásán nyújtott frenetikus előadásukért. Kühne Katalin

  2. Holbay díjra javaslom:Kühne Katalint. Gazdag irodalmi munkássága és az Irodalmi Rádiónál való aktivitása miatt.
   Legjobb szerzőnek javaslom: Mészáros Ildikót Széleskörű irodalmi munkássága indokolja.
   Második díjra javaslom: Boros Terézt
   Harmadik díjra: Bodó Csiba Gizellát

 1. A születésnapi ünnepségen részt veszek.
  Egyedül leszek.
  Ebédre nem tartok igényt.
  Holbay-díjra Boross Terézt javaslom.
  Papp András

 2. Holbay díjra javaslom: Kühne Katalint. Gazdag Irodalmi munkássága és az Irodalmi Rádiónál tapasztalható aktivitása miatt.
  Legjobb szerzőnek javaslom: Mészáros Ildikót Széles körű irodalmi munkássága indokolja.
  Második díjra javaslom: Boros Terézt
  Harmadik díjra: Bodó Csiba Gizellát

 3. A “Holbay-díj”-nak elnevezett, tulajdonképpen minősítő díjazás nagyszerű gondolat, már ami a megnevezést illeti, hiszen jogfolytonos a dolog.

  A jelöltek közül inkább azokra fektetném a hangsúlyt, akik az IR életében folyamatosan részt vesznek, nyári táborainkban aktívak, jelenlétük meghatározó mind az IR, mind a tagság közötti kapcsolattartásban.

  Az általam jelöltek:
  Boross Teréz Ilona
  Mentovics Éva
  Mészáros Ildikó
  Tuza S. Tibor

  Négy személynél helyeztem el az “igen” szót. Ajánlatomat eddigi egyéni tevékenységük – kiadott köteteik alapján, helytörténeti gyűjtő munka és feldolgozás, szűkebb közösségük támogatása-, hozzáállásuk az IR csapatához, és alkotói tevékenységük indokolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Csak gyakorlás

Ilyenek voltunk   Amikor kigyúlnak az éji fények, nézem csillagodat az ég ablakán, s visszaidézem a régi meséket, akkor nem kínoz oly’ nagyon a magány.

Teljes bejegyzés »

Az új vezetők

Az új vezetők Az előző részek tartalmából: Ketyeg az óra, közeledik az Idő. Hogy áll az Akvarista Blokk szénája? Utódlás tekintetében remekül: masszív, megbízható új

Teljes bejegyzés »

Nekem a világ

Gyermekkoromban, a nagyszüleim kertjének biztonságában el sem tudtam képzelni, hogy ezenkívül is létezhet valami a világon. Bármi más, ami fontos lenne. Persze gyerekként fogalmam sem

Teljes bejegyzés »
Versek
Kovács Gergely

Kovács Gergely: Hűség

A szeme előtt megszülető, A keze alatt nevelkedő, A mindig éberen alvó, A szóra megnyugvó. A szobájába kéredzkedő, A melléje heveredő, A tenyeréből étkező, A

Teljes bejegyzés »