Télben a meleg

Nézz szèt,

Látod-e már a zúzmarás fákon?

Még nézd,

Ott csüng már a hideg ágon.

 

Félsz még,

De lassacskán dereng.

A szép kép,

A télben érkezik a meleg.

 

Ragyog minden,

A felhős télben,

Hiába reszket a jégcsap,

Ma fáklyát gyújt a nap.

Hiába hó meg szél,

Ma a szív beszél.

 

Kérdezz,

S valami mélyen majd felel.

Lépkedsz,

Lehullik majd a jéglepel.

 

Kétkedsz,

Mész a szív szavával szemben.

Félhetsz,

De nem mehetsz sosem ellen. 

 

Mert ma ragyog minden,

A felhős télben,

Hiába reszket a jégcsap,

Ma fáklyát gyújt a nap.

Hiába hó meg szél,

Ma a szív beszél.

 

A télben

A jégben

A szélben

A felhős télben

Ma a szív beszél…

Ma a szív beszél…

Csorba Viktória
Author: Csorba Viktória

Csorba Viktória az Irodalmi Rádió szerzője. Tizenegynéhány éves lehettem, amikor először papírra vetettem kezdetleges írásaimat. Mint hogy Fekete István regényein nevelkedtem, kiskamasz fejjel főként állatokról szóló versek szaladtak ki a tollamból. Kicsivel később iskolai feladványok kapcsán készült néhány kezdetleges novella… szigorúan gyerek fantáziára alapozva. A lázadó tizenéves korszak főként baráti körök zenekaraihoz fűződött. Szerettem ad-hoc összedobott zenére dalszövegeket írni. Bár a zene múló hóbort volt többünk életében, az írás szeretete számomra megmaradt. Huszonéves koromtól egyre gyakrabban ragadok tollat, hogy rímekben fejezzem ki a gondolataimat. Alkotásaimban központban áll az emberi lélek, különböző élet- és sorshelyzetek, valamint mozgatórugóink: az ember öröme és bánata. Verseimet, ritkábban novelláimat íróasztal fiókom rejtegette sokáig, egyre bővülő tartalmával, mígnem 2019-ben vettem a bátorságot, hogy a pódiumra lépjek. Sikeresen szerepeltem irodalmi pályázatokon, és még ebben az évben jelentek meg verseim különböző antológiákban. Nagy örömömre szolgál hogy szélesebb olvasói körrel és poéta társakkal találkozhatok kortárs portálokon.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


A piros autó

Alábbi írásom az Irodalmi Rádió Falvak, városok című kötetében jelent meg Szentendréről. A piros autó Bozont, a puli megáll az útelágazásnál, hátrafordul és várakozóan néz.

Teljes bejegyzés »

Álarc

Késő őszi délután van, és már alkonyodik, amikor a buszra felszállva helyet foglalok egy idősödő asszony mellett. A jármű szinte teljesen megtelik, mire a busz kihajt

Teljes bejegyzés »