Hírösszefoglaló – 2022. augusztus 29.

Kedves Alkotótársunk, Olvasónk!

Ebben a cikkben összegezzük augusztus havi megjelenéseinket, emlékeztetünk következő két műsorunk időpontjára, s új infókat közlünk akutális pályázatainkról is.


KÖNYVKIADÁS

2022. augusztus 5-én elkészült Pete Margit szerzőnk Vártam, hogy virág nyíljon c. kötete, amit aznap adtunk át alkotónknak Polgáron, az Ady Endre Művelődési Központban. A könyvátadás alkalmából videós beszélgetést is készítettünk Margittal:

A könyv az alábbi hirdetményre kattintva megrendelhető a Lírától:


Nyomdában Buday Anikó szerzőnk második novelláskötete Amazonok címmel, melyben főként női sorsokat, élethelyezeteket ismerhetünk meg. A kötet előrendelhető a Líra hálózatából az alábbi hirdetményre kattintva:


ÚJ MŰSOR – MUTASD MEG MAGAD!

Holnap, augusztus 30-án, kedden 18:00-kor jelentkezünk Mutasd meg magad! című műsorunkkal, ahol a szerzőink által otthon készített felolvasásokat mutatjuk be, s természetesen a műsor végén eredményt is hirdetünk. A premier közben hozzá is tudsz szólni a műsorhoz, ha számítógépen követed az eseményeket.

Tarts velünk Te is!


KÖNYVKLUB ÉLŐ – szeptember 3.

Most szombaton, szeptember 3-án 19:00-kor jelentkezünk Könyvklubunk következő élő bejelentkezésével facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/zsoldosarpadesadrienn


Ne feledd, Szvetlana Alekszijevics lesz az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. Részletek a rendezvény weboldalán: https://bookfestival.hu/


TERMÉSZET PÁLYÁZAT

Folyamatban az idei természet pályázatunk értékelése, a beérkezett művek válogatása, valamint az antológia szerkesztése is. Legkésőbb e hét végéig minden pályázónak kiküldjük az értesítést pályázatának eredményességéről, valamint a rendezvényre szóló meghívót. Az eredményhirdetés szeptembe 17-én lesz, Újpalotán.


VERSEK és NOVELLÁK 2022. PÁLYÁZAT

E hét szerda (aug. 31.) éjfélig lehet még pályázatokat küldeni a Versek 2022., valamint a Novellák 2022. pályázatokra. Erre a két pályázatra beküldött alkotások közül választjuk majd ki azokat, amelyek megjelennek okt. 29-re tervezett születésnapi ünnepségünk antológiáiban.

A két pályázati kiírás szövegét, valamint az online kitöltendő űrlapot megtalálod weboldalunkon:
https://irodalmiradio.hu/palyazat/


HAJDÚSZOBOSZLÓRÓL HOZTUK

Augusztusban is folytattuk a júliusi nyári táborunkban készített szerzői bemutatkozásokról szóló videók közlését az alábbi három epizóddal:

Molnár Julianna és versei

Török Nándor és a vers halála

Pete Margit – ritmus és mondanivaló

A sorozatot szeptemberben is folytatjuk!


Köszönjük szépen figyelmed, szép őszi napokat és jó alkotókedvet kívánunk!
Várunk e heti műsorainkkal!

Üdvözlettel
Zsoldos Árpád és Adrienn
szerkesztők
Irodalmi Rádió

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Versek
Kormány Gábor

Őszi kérdés

Miért oly fájó minden ősz, és miért gyönyörködünk a szép tájban? S ha látjuk, hogy hull a sok levél, miért gondoljuk azt, hogy ott a

Teljes bejegyzés »

A zöld trabant

A zöld Trabant Régen volt – igaz sem volt, de mégis megtörtént. Ez idő tájt még nem volt szokás a vasúton és közúton zajló forgalmat

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Mamut-magyar

Rózsa Iván: Mamut-magyar (Haiku-füzér) Mamut agyarak… A mamutnál semmi más Sincsen magyarabb… Kiveszett fajta, A másik még halódik; Bevárja sorsát. Feléledünk vagy Vége a történetnek?

Teljes bejegyzés »

Vérvétel

Vérvétel Egyed-Husti Boglárka „Kicsi szívem csak nem izgul?” -néz rám az asszisztens nővérke a pult mögül. „De nagyon” -felem őszintén. „Ah, nem kell csak egy

Teljes bejegyzés »

A reggeli köd

A reggeli köd Egyed-Husti Boglárka Lépteimet számolom. Egy-kettő. Egy-kettő. A reggeli harmat a cipőmbe érzem és kicsit síkos is futópálya. A patak parton viszont rajtam

Teljes bejegyzés »

Ez csak egy szám

Ez csak egy szám Egyed-Husti Boglárka Helyszín: Budapest, exkluzív tetőkert Szereplők Timi Viki Nóri Andi Timi: „Most miért sírsz? Hiszen ez csak egy szám?” Viki:

Teljes bejegyzés »