Hírösszefoglaló – 2022. szeptember 26.

Kedves Alkotótársunk!

Ebben a bejegyzésben jelentkezünk szeptemberi hírösszefoglalónkkal, ill. néhány októberi információval.


Versek és Novellák 2022. pályázat – kiértesítés

A nagyszámú beérkezett pályamunka miatt a tervezetthez képest később tudjuk csak küldeni a kiértesítéseket a pályázóknak arról, hogy eredményesen szerepeltek-e a pályázaton, bekerültek-e az antológiába. Az értesítéseket okt. 5-15. között fogjuk a pályázók ímélcímére kiküldeni. Köszönjük szépen az eddigi türelmet!


Természet pályázat végeredmény

2022. szeptember 17-én kihirdettük idei természetről szóló pályázatunk végeredményét.
A nyertesek:

A képzőművészet kategória nyertesének díját, oklevelét és ajándékcsomagját postai úton juttattuk el:

A további helyezettekről, a rendezvényen készült fotókból, valamint a pályázat eredményeként elkészült Rókaerdő c. antológiánkról itt találsz további részleteket: https://irodalmiradio.hu/2022/06/21/a-termeszet-poetaja-2022/

Köszönjük szépen mindenkinek a közreműködést és gratulálunk a helyezetteknek, nyerteseknek!


Új pályázat – Tél és Karácsony 2022.

Tél és Karácsony címmel új pályázatot írtunk ki, ahová a téli természettel, téli ünnepkörrel kapcsolatos verseket és rövidprózai írásokat várunk. Beküldési határidő: október 10.
Az antológia november végén fog napvilágot látni, s egy ünnepi műsor keretén belül mutatjuk majd be Újpalotán.
További részletekért kattints ide: Érdekel, megnézem


Új könyveink

Könyvkiadás programunkban több kötet is napvilágot látott szeptember hó folyamán.

Elkészült Buday Anikó szerzőnk Amazonok című második novelláskötete.

Buday Anikó: Amazonok

Szerzőnkkel egy beszélgetést is készítettünk a könyv megjelenésének alkalmából:

Elkészült Pelesz Alexandra szerzőnk Olyan ízű, mint az életem c. ifjúsági novelláskötete is:

Mindkét könyv megvásárolható a Lírából az alábbi hirdetményre kattintva:

Nyomdában Molnár Julianna szerzőnk Hogyan mondjam el neked? című első verseskötete, ami szintén rendelhető a Lírától:

Julianna könyvének jövő hétfőn, október 3-án bemutatója is lesz, amire ezúton is sok szeretettel meghívunk mindenkit:


További programajánló:

Csukárdi Sándor szerzőnk általunk kiadott Cirkusz boldog embereknek c. kötetének következő két bemutatója az alábbi időpontokban és helyszíneken lesz:
– 2022. október 7. péntek 18:00 – Márkó, Orsetti Péter Kulturális Központ
– 2022. október 8. szombat 19:00 – Rugonfalva, Kulturház

Budapesti Nemzetközi Könyfvesztivál – 2022. szeptember 29 – október 2. – Millenáris
További részletek a fesztivál honlapján: https://bookfestival.hu/

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár – 2022. október 13-16. – Nemzeti Táncszínház, Millenáris
További részletek a fesztivál honlapján: http://www.margofeszt.hu/hu


20 éves az Irodalmi Rádió – szülinapi ünnepség

Szerkesztőségünk idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból, valamint a Novellák 2022. és a Versek 2022. pályázat eredményhirdetésével, antológiák bemutatásával kapcsolatban szülinapi ünnepséget szervezünk az Újpalotai Közösségi Házban. Ekkor kerül majd átadásra „Az Irodalmi Rádió legjobb szerzője 2022.” cím és díj vers és próza kategóriában. Szeretettel meghívunk az összejövetelre!

A rendezvényre való jelentkezés lehetőségét már megnyitottuk. Egy űrlap kitöltésével lehet részvételi szándékod jelezni. Ide kattintva nyílik az űrlap: JELENTKEZEM


Mutasd meg magad!

Augusztus 30-án volt Mutasd meg magad! c. műsorunk premierje YouTube csatornánkon. A teljes műsor visszanézhető ugyanitt:

A videós pályázatot H. Szabó Klári nyerte, akinek ezúton is sok szeretettel gratulálunk!


Könyvklub

Szeptember 3-án jelentkeztünk be legutóbb élő könyvklub videóval. A műsor ismétlését megtekintheted itt:

Most John Maxwell Coetzee Barbárokra várva c. könyvét olvassuk a könyvklubban, amihez Te is bármikor csatlakozhatsz! A következő könyvklub live nem okt. 15-én lesz, ahogy eredetileg terveztük, hanem egy nappal később, október 16-án vasárnap 19:00-tól facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/zsoldosarpadesadrienn


Köszönjük szépen figyelmed, hamarosan további új hírekkel jelentkezünk!

Üdvözlettel

Zsoldos Árpád és Adrienn
szerkesztők
Irodalmi Rádió

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: Méltóképpen és minőségben English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

41 − = 38

Felhők felett…

  Olyan volt az egész, mint egy álom. Még a szavakat is alig találom, Minden úgy történt, ahogy képzeltem S tényleg azt a varázslatot éreztem.

Teljes bejegyzés »

Pünkösd előtt

Edit Szabó : Pünkösd előtt Ó édes Istenem, add meg kegyelmedet, add a te hatalmadat. Tudom hogy jó veled, melletted Szent lehet, fenséges hited alatt.

Teljes bejegyzés »

A kunyhóban

Emily mindig arról álmodozott hogy belegázol a combját simogató vízbe közben kagylót gyűjt vacsora lesz belőle Lars közben a kunyhóban regényt ír vagy egy festményen

Teljes bejegyzés »

Peti-gyerek kesergője

Peti-gyerek kesergője. Dolgozni szépen…szike a kézben…úgy érdemes Remény a fényben…felkészülve tettrekészen…már nem félelmetes Degy változást tekintni…szakmai dicséretet kivívni kellemetes De mezitláb járni a hóban…hamisan fecsegni

Teljes bejegyzés »

Pince

Le kéne menni a pincébe, már rég voltam lent. Sajnos csak dobálom be a sok lomot, nyűgöt és gondot. Dehogy akarok én lemenni oda. De

Teljes bejegyzés »