Kovács Gergely: Ül és te

      Szemmel láthatóan szépül a konditeremben az ügyvédnő korábban kiterjedtebb ülepe. Egyszer edzés közben megemlítette, hogy tetemes testrészének formálása élete létkérdése.

      Később részletesen is elmesélte, hogy az ülepformálás szükségességét különleges alkalom szülte. Egy fontos esete igen rosszul sült el, egy telekügyben felmerült bekerülési érték miatt sült fel. Méretes ülepét a feszült tárgyaláson olyan törvénytelenül elülte, hogy figyelmét helyzete az ügyről teljesen elterelte, és egy kezdő jogász csúnyán a padlóra küldte. Mikor ellenfele a lapjait kiterítette, szándékát végzetesen félreértette, majd főnöke a vereségről értesülve úgy leteremtette, hogy azt hitte, repül, úgy ahogy van, mindenestül. Az ügyfelek ezután nem tülekedtek érte, és ez megélhetését veszélyeztette. Kollégái úgy elhidegültek tőle, hogy új munkakörbe kényszerült. Nem elég, hogy testes ülepe küllemét is tönkretette, még egy fakabát is lefülelte, miközben kutyáját a ligetben tiltott helyen pipiltette. Mivel a baj csőstül érte, végül úgy kikészült, hogy önmagában is megrendült a hite, és álmában egy kerekes üllőn gördülő szörnyeteg üldözte. Idei üdülését elvetette, mert érezte, helyette nem lehet más teendője, minthogy tetemes ülepét olyan formájúra eddze, hogy a bíróság ülése többet soha ki ne kezdje.

      Ma már örül, hogy ülepe tovább már nem bővül. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy életét stabilabb mederbe terelje, és testes ülepét nehogy megint visszanyerje. Új beosztása jól tejel, már nem tengődik, és pénztárcáját jó ütemben telíti. Úgy tervezi, vesz magának egy saját gépet, hogy teljesítőképességét tovább növelje, és karrierjét tetszése szerint terelgesse. Tettrekészségét a tekintetes testület is lelkesülve üdvözölte.

Gödöllő, 2022. október 16.

Kovács Gergely
Author: Kovács Gergely

Kovács Gergely vagyok. Azért csatlakoztam az Irodalmi Rádió blogszerzői közösségéhez, mert szeretném megtudni, hogy amit írok, tetszik-e másoknak. Remélem, hogy aki betér az oldalamra, és megtisztel azzal, hogy elolvassa, amit itt talál, elégedetten távozik, és úgy érzi majd, érdemes volt. Eddigi megjelenéseim: Szárnyszegés – Rókaerdő című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. (A természet poétája 2022. pályázat – humor különdíj) Kedvenc – Lakótelepi Hófehér című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. (Novellák 2022. pályázat – 3. helyezés) Néhány Szemelvény Európából – Zsebkönyv 10. – Útravaló, Holnap Magazin, 2022. Karácsony – Meleg Szívek című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. Tavaszi reggel – A Tavaszi szél titkai című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. A kis utca - Hívatlanok című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. Gergő és a sapka - Múzsa, magam ma neked megadom című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. Csupasz - Álmodó című antológia, Holnap Magazin, 2023. Csere - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Rövidhírek - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Ül és te - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Hét vagy nap - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Elmúlás - Vetkőznek már a csalfa fák című antológia, Irodalmi Rádió, 2023.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Versek
Kormány Gábor

Őszi kérdés

Miért oly fájó minden ősz, és miért gyönyörködünk a szép tájban? S ha látjuk, hogy hull a sok levél, miért gondoljuk azt, hogy ott a

Teljes bejegyzés »

A zöld trabant

A zöld Trabant Régen volt – igaz sem volt, de mégis megtörtént. Ez idő tájt még nem volt szokás a vasúton és közúton zajló forgalmat

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Mamut-magyar

Rózsa Iván: Mamut-magyar (Haiku-füzér) Mamut agyarak… A mamutnál semmi más Sincsen magyarabb… Kiveszett fajta, A másik még halódik; Bevárja sorsát. Feléledünk vagy Vége a történetnek?

Teljes bejegyzés »

Vérvétel

Vérvétel Egyed-Husti Boglárka „Kicsi szívem csak nem izgul?” -néz rám az asszisztens nővérke a pult mögül. „De nagyon” -felem őszintén. „Ah, nem kell csak egy

Teljes bejegyzés »

A reggeli köd

A reggeli köd Egyed-Husti Boglárka Lépteimet számolom. Egy-kettő. Egy-kettő. A reggeli harmat a cipőmbe érzem és kicsit síkos is futópálya. A patak parton viszont rajtam

Teljes bejegyzés »

Ez csak egy szám

Ez csak egy szám Egyed-Husti Boglárka Helyszín: Budapest, exkluzív tetőkert Szereplők Timi Viki Nóri Andi Timi: „Most miért sírsz? Hiszen ez csak egy szám?” Viki:

Teljes bejegyzés »