Hírösszefoglaló – 2022. decemer 9.

Kedves Alkotótársunk, Olvasónk!

Ebben a cikkünkben foglaljuk össze a szerkesztőségünk háza táján történt eseményeket az elmúlt egy hónapból.


Elhunyt Kühne Katalin szerzőnk

Az Irodalmi Rádió szerkesztősége mély megrendüléssel tudatja, hogy Kühne Katalin, szépirodalmi életműdíjas alkotónk 2022. december 3-án, életének 75. évében elhunyt. Búcsúztatása december 19-én 14:00 órakor lesz a diósgyőri római katolikus templomban.
Emlékét és műveit szeretettel őrizzük.

Most a 2018-ban vele készített egyórás művészportréval emlékezünk:


Tél és Karácsony 2022. pályázat eredményhirdetés

2022. november 26-án rendeztük meg adventi műsorunkat Budapest XV. kerületében, a Kikötő Ifjúsági Közösségi Térben, ahol sor került a ‘Tél és Karácsony 2022.” c. pályázatunk eredményhirdetésére is.

Három kategóriában hirdettünk végeredményt, melyek győztesei:


Téli versek – Fekete Magdolna


Karácsonyi versek – Tatár Botond


Próza – Budavári-Bókkon Andrea

A pályázatra küldött versekből és rövidprózákból Meleg szívek címmel antológiát szerkesztettünk, ami Réti Kincső-Zita borítótervével és belső illusztrációival jelent meg:

A rendezvényről további fotókat a közönségre kattintva érhetsz el weboldalunkon:

Gratulálunk a nyerteseknek és helyezetteknek, valamint köszönjük szépen mindenkinek, aki írásokat küldött a pályázatra, s részt vett a rendezvényen ill. annak megvalósításában!


Könyvkiadás programunk

Könyvkiadás programunkban is több új megjelenés volt az elmúlt egy hónapban.

Elkészült Fedák Anita szerzőnk ‘A babázó bábozó’ c. prózakötete, amit az alábbi videó kíséretében adtunk át szerzőnk karácsondi otthonában. Dedikált példányok a szerzőtől kérhetők.

Két mesekönyvünk is napvilágot látott az elmúlt hetekben. Az egyik Szesztai Zsuzsa ‘Miska óriás lesz’ című verses meséje. Zsuzsával is beszélgettünk a megjelenés alkalmából:

A könyv megvásárolható a Líra Könyv hálózatából (rajzok: Pónácz Katalin):

A másik mesekönyvünk, ami a napokban jelent meg: Zeisel Andrea – Topi mesék. Erről a könyvátadásról itt látod a beszélgetést:

A Topi mesék is megvásárolható már a Líra hálózatából, illusztrációit Tímár Nikolett készítette:


Nyomdában

A napokban került nyomdába Császár József szerzőnk, „Az Irodalmi Rádió legjobb szerzője 2022.” címmel és díjjal kitüntetett alkotónk következő könyve ‘Nagyapa meséi’ címmel. A könyvhöz a rajzokat a szerző unokája, Császár Dorka készítette. Előrendelhető a Lírától:

Molnár Julianna szerzőnk hitével kapcsolatos verseit ‘Ne félj, mert megváltottalak!’ címmel adjuk ki. Ehhez a könyvhöz első ízben a dec. 16-i pesterzsébeti könyvbemutatón lehet majd hozzájutni.


Korábbi események facebook posztokkal

Az elmúlt hetekben több mesekönyvünk is napvilágot látott. Közülük kettőnek már bemutatói is voltak. Öröm látni, amikor a könyvek elkezdik életüket, s megtalálják ifjú olvasóikat.

A múlt héten a festőművész meghívására Eszes Zoltán Sándor pesterzsébeti kiállításán jártunk, ahol munkáiból egy változatos összeállítást tekinthettünk meg. Zoltán az esetek többségében korábban készített fényképei alapján fest, munkái között láthatók tájképek, portrék, önarcképek, csendéletek is.
Az itt látható képek a festőművésztől megvásárolhatók, aki felkérésre vállal egyedi festészeti megrendeléseket is. Ajánljuk munkáit sok szeretettel!


Molnár Julianna novemberi pesterzsébeti könyvbemutatója

2022. nov. 17-én Pesterzsébeten is bemutattuk Molnár Julianna szerzőnk Hogyan mondjam el neked? c. verseskötetét a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Bíró Mihály utcai Könyvtárában.
A kellemes hangulatú összejövetelen beszélgettünk, felolvastunk Julianna verseiből, versvideókat vetítettünk, ajándékkönyveket adtunk át a könyvtárnak, játszottunk a közönséggel, akik írhattak a vendégkönyvbe is.

Az alábbi fotóra kattintva nyílik weboldalunkon a rendezvény galériája:


Következő könyvbemutatók

Apáti Gabriella: Kisöcsém született
2022. december 10. szombat 16:00 – Európa Bisztró, Budapest, Szent István körút 7.

Apáti Gabriella: Kisöcsém született
2022. december 13. kedd 17:00 – Református Gyülekezeti Ház, Esztergom, Petőfi utca 36.

Molnár Julianna: Ne félj, mert megváltottalak!
2022. december 16. péntek 18:00 – Szent Erzsébet Közösségi Ház, Bp. XX. ker., Kossuth Lajos u. 60.)


Videók

Az utóbbi hetekben az alábbi versvideók, felolvasások kerültek fel YouTube csatornánkra:

Molnár Julianna Ölelj át! c. verse Zsoldos Adrienn előadásában:

Hajdúszoboszlóról hoztuk – V. Nagy Ágnes és a gatya-sztori:

Hajdúszoboszlóról hoztuk – Pataki Marinella és CsipkeJózsika:


Pályázatok

Szerelmes vers verseny 2023.
December 10. éjfélig várjuk alkotásaid jövő évi Bálint-napi antológiánkba.
Részletek weboldalunkon a Pályázat menüpontban: https://irodalmiradio.hu/2022/11/14/56399/

Budapest Nagyregény
A Budapest Könyvfőváros c. projekt keretén belül 2023. január 31-ig várják a max. 4000 karakter hosszú történeteket a szervezők. Részletek a projekt weboldalán: https://www.budapestkonyvfovaros.hu/page/bpnagyregeny-felhivas


Irodalmi Rádiós karácsonyi csomagok rendelhetők

Dec. 15-ig várjuk megrendelésed!


IR Könyvklub

Novemberi könyklub bejelentkezésünket itt tudod visszanézni:

Amit most olvasunk, rendelhető a Lírától:

Következő élő könyvklub bejelentkezésünk december 17-én lesz 19:00-tól facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/zsoldosarpadesadrienn

További aktuális olvasási élményeinket instagram felületünkön találod:
https://www.instagram.com/irodalmiradiomiskolc/


Köszönjük szépen figyelmed, s további kellemes adventi készülődést,
valamint boldog karácsonyt kívánunk!

Üdvözlettel
Zsoldos Árpád és Adrienn
szerkesztők
Irodalmi Rádió

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Torkosság

Torkosság Az élet egyik princípiuma a kötelesség teljesítés, mit míg nevelni, fegyelmezni kell. Enélkül nem tud méltányos, s nem tud igazságos lenni, nem tudja emberségét

Teljes bejegyzés »

Képeslapok a múltból

Azon a karácsonyon sok hó esett. A város felvette szebb, fehér öltözékét. Hetven év körüli fehér szakállú öregember botorkált az összelapátolt hóbuckák között. Kötött bojtos

Teljes bejegyzés »

Így Márciusban

Új tavasz álmodásba ringatott A múló alkony, s csendjében ébredt Szebb élet szívembe lopakodott. S vágyak termeibe belenézett. Összetört a nagybetűs igazság. Kék egek alatt

Teljes bejegyzés »

                                                  

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: Teli a szatyor

Rózsa Iván: Teli a szatyor (Három haiku) Import zöld banán; Magyar tej, magyar tehén: Van is még talán. Nagybevásárlás Hónap végéig kitart, Szűkös a keret.

Teljes bejegyzés »

Rózsa Iván: „Őrök” a vártán

Rózsa Iván: „Őrök” a vártán Gazemberek mondják emberekre, hogy gazok… Igaz embereknek védekezniük kell, míg azok… Továbbra is hazudoznak, henyélnek, dőzsölnek… A vártán meg Sátán

Teljes bejegyzés »