Hírösszefoglaló – 2023. június 21.

Kedves Olvasónk, Alkotótársunk!

Az elmúlt másfél hónap olyan eseménydúsra sikeredett szerkesztőségünk életében, hogy nem volt érkezésünk hírlevelet küldeni. Ezt most pótoljuk. Az Ünnepi Könyvhét örömteli napjai mellett új kötetekről és egyéb aktualitásokról is beszámolunk.


Fantasy, horror, sci-fi és Vidám versek pályázatok eredményhirdetése

2023. május 13-án rendeztük meg a Rózsa Művelődési Házban a két pályázat eredményhirdetését.

Győztesek:
Fantasy – Kiss György Zétény
Horror – Erika Skinner
Sci-fi – Peter Shepherd
Vidám versek – David Kronberg
Boldog versek – Fekete Adrienn

A válogatott alkotásokból antológiákat is készítettünk Hívatlanok és Vidám versek címmel.
Az alábbi antológia-borítókra kattinva fotókat tekinthetsz meg a rendezvényről, s az ott megjelent helyezett és nyertes alkotókról:

Köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett a pályázaton és rendezvényen!
Gratulálunk a publikáló és helyezett szerzőinknek!


Új pályázatok hamarosan!

A következő napokban megjelenik több új pályázati kiírásunk. Figyeld majd következő hírlevelünket, weboldalunknat és facebook posztjainkat! Várjuk majd műveid!


Mámor és Halál Szegeden

Tatár Botond szerzőnk Mámor és Halál című verseskötetének bemutatóját május 16-án rendeztük meg Szegeden, a Radnóti Caféban Tajti Gabriella és Szívós László közreműködésével. Botond versei hatalmas sikert arattak a százfős közönség körében, akik vastapssal köszönték meg műsorunkat. Feledhetetlen élmény marad.
Külön öröm volt, hogy több szerzőtársa is megtisztelte alkotónkat jelenlétével. Fotókat az alábbi képre kattintva láthatsz:

Az eseményt sajtóvisszhang is kísérte, a Csongrád-Csanád Megyei Hírportál így ír a bemutatóról:
https://www.delmagyar.hu/helyi-kultura/2023/05/szokoevente-bukkan-fel-olyan-tehetseg-mint-tatar-botond

Ezt a sikert tovább fokozta az a tény, hogy Botond könyve lett júniusban a legekeresettebb könyv az Irodalmi Rádió pavilonjánál az Ünnepi Könyvhét időtartama alatt. További részletek lejjebb.


Új könyvek

A Könyvhét előtt még két kötetünk látott napvilágot. Az egyik Holéczi Zsuzsa szerzőnk Az élet kaleidoszkópja c. novelláskötete. A könyvátadás alkalmából készített videót megtekintheted YouTube csatornánkon:

A másik pedig M. Simon Katalin szerzőnk Madarak és fák meséi c. könyve, ami a Könyvhéten debütált:

Mindkét könyv rendelhető a Lírából az alábbi hirdetményekre kattintva:


Nyomdában

Megjelenés előtt áll Baranya Imre szerzőnk Woodoo című verseskötete, ami a szerző eddigi verseit tartalmazza kronologikus sorrendben. Előrendelhető a Lírától:


Blogszerzők antológiája

Ahogy tavaly, az idei évben is egy különleges válogatással készültünk a 94. Ünnepi Könyvhétre. A blogszerzők antológiájába kizárólag blogszerzőink küldhettek alkotásokat, de a témát és a formát nem kötöttük meg, így egy változatos verses-novellás összeállítás született, amihez a szépséges borítót Tarcsai János készítette.

Rendelhető a Lírától:

A cím Török Nándor szerzőnk egyik versének sora.


Hanganyag

Ha már az imént Török Nándor szerzőnket említettük, néhány hete nyilvánosságra hoztuk néhány éve készített hangoskönyvének egyik részét, ahol Barbinek Péter olvassa fel alkotónk Szürkületben (megcsonkolt szonettek) c. ciklusát. A hanganyag YouTube csatornánkon elérhető:


Hárman a K30-ban – 2023. május 18.

Hangulatosan zárult felolvasóest-sorozatunk tavaszi idénye, ahol Klotz Mária, Lovass Adél és Steinsits Róbert szerzőink mutatkoztak be Faust Pintér Lilla és Veres Zoltán közreműködésével.
Az alábbi fotóra kattintva láthatsz pillanatokat az estből:

A sorozat nyáron szünetel, de szeptemberben folytatjuk! Figyeld majd híreinket, újra szeretettel várunk ősztől a K30 Art Caféban!


94. Ünnepi Könyvhét

Örömet és hálát érzünk a június 8-11. között lezajlott hazai könyvünnepet követően, hiszen nagyon sok szerzőnk és olvasónk kilátogatott pavilonunkhoz a Vigadó térre. Mindenkinek köszönjük az aktív részvételt és a vásárlást!

Annyi fotót készítettünk a négy nap alatt, hogy naponként külön albumot, aloldalt hoztunk létre weboldalunkon a publikálásukhoz. Az albumokat megtalálod ide kattintva:

Zenés összefoglaló videó-montázsunkat YouTube csatornánkon találod:


A pavilonunk színes kínálattal várta az olvasókat: gyerekeknek szóló könyvekkel, ifjúsági könyvekkel, verses és novelláskötetekkel, antológiákkal készültünk. A legkeresettebb könyvekről idén is elkészítettük a sikerlistát:

Jövőre folytatjuk!


Könyvklub és nyári olvasmányunk

Május 14-én jelentkezünk be legutóbb Könyvklub élő adással, amit itt láthatsz:

Aktuális olvasmányunk Donna Tartt A kis barát c. könyve, amit az alábbi képre kattintva megrendelhetsz a Lírától:

A következő műsorral augusztus 19-én, szombaton 19:00-től jelentkezünk majd a facebook-on.


Nyári tábor LAST MINUTE

Utolsó lehetőség jelentkezni idei alkotótáborunkba. Kőszeg – 2023. júl. 18-23.
Utolsó jelentkezési határidő: jún. 25. éjfél.
Részletek: https://irodalmiradio.hu/nyari-tabor/


Ajándéktárgyak megrendelése

Többen jeleztétek a Könyvhét előtt, hogy nem tudtok kijönni hozzánk a Vigadó térre, de szeretnétek legújabb vászontáskánkból, új pólónkból és egyéb ajándéktárgyainkból. Most eljött a rendelés lehetősége! Írj nekünk a kiadvany@irodalmiradio.hu ímélcímre azzal kapcsolatban, hogy melyik ajándéktárgyunkból kérsz, s postai úton vagy Foxpost automatába teljesítjük rendelésed. (A postai csomagküldés ára 2500 Ft; Foxpost automatába 1200 Ft a díj.)

Rendelhető ajándéktárgyak:
Irodalmi Rádiós póló több méretben – 4500 Ft
Vászontáska (fiú vizslával vagy lány cicával) – 2500 Ft
Jegyzetfüzet (piros) – 1000 Ft
Jelölőcédulás könyvjelző – 750 Ft
Toll (szürke vagy pink) – 750 Ft
Kitűző – 250 Ft

Szeretettel várjuk megrendelésed!


Alkotókedvben gazdag szép nyári napokat kívánunk mindenkinek!

Üdvözlettel

Zsoldos Árpád és Adrienn
szerkesztők
http://www.irodalmiradio.hu

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: Méltóképpen és minőségben English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Az Óperenciás tengeren túl

Az Óperenciás tengeren is túl Az Óperenciás tengeren is túl Ahol a kurta farkú malac túr Tüntizők és alkohol abúzusban élők A társadalom peremén szendergők

Teljes bejegyzés »

Még hiszek benned

Még hiszek benned   Még hiszek benned, Hiába ül szívemen fájdalom; Te vagy nékem a boldogság, Te vagy minden bánatom.   Hallottam felőled jót, S,

Teljes bejegyzés »

A kopottas és viseltes utas

Mikor felszálltam a villamosra, ő akkor már ült. Onnan, ahol még volt szabad hely, éppen rá láttam. Kissé viseltes és kopottas volt. Talán egy kicsit

Teljes bejegyzés »

Elgurult évek

Mint a gyöngyök, amikor leperegnek, szakadt láncról, úgy gurultak éveim szerteszét. Lám, talán el is enyésznek, és nem lesznek maradásra érveim. Szerettem őket, egyenként mindahányt,

Teljes bejegyzés »

Rossz ébredés

Ma reggel úgy ébredtem, Hogy nem voltál mellettem, Pedig csak korábban keltél, Hogy anyósodnak segítsêl. Mégis eszembe jutottak A magányos éjjelek, Mikor nem voltál még

Teljes bejegyzés »