IR hírek – 2024. július 5.

Kedves Alkotótársunk, Kedves Olvasónk!

Itt közöljük az elmúlt három hét munkájának eredményét, valamint szeretettel hívunk következő két rendezvényünkre,
ill. két aktuális pályázati kiírásunkat is eléred az összefoglalóból:


LEGÚJABB KÖNYVEINK

A két legfrissebb kiadványunk közvetlenül a Könyvhétre jelent meg, így hírlevélben még külön nem tudtunk beszámolni róluk, de most megtesszük.

Varga János szerzőnk Új történetek Mátyás királyról c. könyvének első példányát a Könyvhéten vehette át tőlünk:

Ahogy a Meghívottak c. horror és sci-fi novellákat tartalmazó könyvünk szerzői is: (balról jobbra) Peter Shepherd, Erika Skinner, Louis Holed

Mindkét könyv megvásárolható a Líra Könyv hálózatából:


AKTUÁLIS PÁLYÁZATAINK

Július 25. éjfél a beadási határideje két aktuális pályázati kiírásunknak, amelyeknek szept. 14-én lesz az eredményhirdetésük a Fedák Sári Színházban.
– az egyik műfaj a gyerekversek, ahová max. 30 soros műveket várunk – RÉSZLETEK ITT
– a másik pedig az őszi téma, ahová a versek mellett prózát is lehet küldeni – RÉSZLETEK ITT

Szeretettel várjuk írásaid!


KÉT RENDEZVÉNY JÚLIUSBAN

Július 19-én rendezzük meg David Kronberg szerzőnk 12 értelmetlen álom c. könyvének első hivatalos bemutatóját
a Novotel Danube épületében (Bem rkp. 33-34.). A rendezvény 17:00-kor kezdődik, ahol a szerzővel beszélgetnek és a könyvből felolvasnak:
Zsoldos Árpád és Adrienn szerkesztők. Facebook-eseményt is létrehoztunk az alkalomra: JÖVÖK!

 

Július 25-én a Margitszigeten fogunk piknikezni. 14:00-tól várjuk szeretettel alkotóközösségünk tagjait,
s természetesen hozhatod családtagjaid, barátaid is. Kísérőprogramként tíz szerzőnk szerepelhet a Felolvasás a természetben c. videós sorozatunkban is.
RÉSZLETEK ITT.

 


KÖNYVKLUB

A könyvklubban jelenleg Háy János A gyerek c. könyvét olvassuk, amit Te is beszerezhetsz könyvkereskedelmi partnerünktől, a Lírától:

Az élő online kibeszélő aug. 13-án, kedden 19:00-tól lesz elérhető Facebook-profilunkon.


ÚJRA A KOSSUTH RÁDIÓBAN

Farkas Szabolcs, a Kossuth Rádió szerkesztője diák pályázatunkról és diák alkotóinkról készített velünk interjút e hét folyamán.
Jövő hét szerdán, a csatorna Felfedező című műsorában az Irodalmi Rádióról és fiatal alkotóiról lesz szó, ahol több ifjú szerzőnk is meg fog szólalni. Hogy kik? Kiderül, ha meghallgatod a műsort júl. 10-én 14:30-tól a Kossuth Rádióban.

HANGZÓ NYÁR

Elindult Hangzó nyár c. sorozatunk, melynek keretén belül megzenésített verseket készítünk szerzőink verseiből. Az elmúlt hetekben több felvételt is közzétettünk, most ezeket a produkciókat is közöljük itt. Jó szórakozást kívánunk a dalok meghallgatásához! Változatos stílusok, lírai dallamok és pörgősebb ritmusok is hallhatók.


TOVÁBBI VIDEÓK

Felolvasóest-sorozatunkból három videót közlünk ezúttal:

Bencsik Attila felolvasása:

Rácz Katalin műveiből:

– márciusi SZÓFONÓnk:

És végül egy dal a Bűvölő 7. c. sorozatunkból: Karády István megzenésítésében Renczes Attila verse:

 

Köszönjük szépen figyelmed! Szép nyári napokat kívánunk!

Üdvözlettel
Zsoldos Árpád és Adrienn
szerkesztők
Irodalmi Rádió

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: Méltóképpen és minőségben English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Mit látsz ha nézel?

Edit Szabó : Mit látsz ha nézel ? Mit látsz,ha engem nézel odafent ? „Látod-e ami elvakít,ha fény burkolja be, ” a hegy tetején ,magasban

Teljes bejegyzés »

Üdvözölve

Üdvözölve Üdvözölve légy Klára asszony, Neved a magyar nők álma maradjon Melletted áll férjed egy ország bálványa, Sokáig élj Ferkó, mind ezt kiáltja Te vagy

Teljes bejegyzés »

Jó, éjszakát!

A háttérben halk zene szólt, talán Mozart, Bartók, Liszt, vagy Kodály lehetett, nem is tudom, de kétségkívül megérintett. Lehet, hogy azért, mert ma különösen sokat

Teljes bejegyzés »

Zamatos június

De zamatos ez a június, sugarat szór, tündököl fénye, forrón csókolgatja bőrömet, légben sistereg egész lénye. Sóhajtva tárom felé karom, számomra édes lélekbalzsam, illata tüdőmet

Teljes bejegyzés »

Szedte a lábát a nyár

Úgy szedte a lábát a nyár, mint az őz, s nézd, most nálunk vendégeskedik az ősz. Arany, vörös, sőt rőt színekben ropja, hűs szél pörgeti,

Teljes bejegyzés »