Az Irodalmi Rádió szerkesztősége 2018. február 17-én rendezte meg ezévi szavalóversenyét. Most miskolci 6-22 éves diákok nevezhettek a Miskolci Egyetemi Könyvtárban megrendezett versenyre. Az esemény célja az volt, hogy a helybéli versszerető fiatalok összejöjjenek és az Irodalmi Rádió előadói lehessenek.

Hátsó sor balról jobbra: Krassai Henrik, Balázs Zsófia, Fülöp Vanda, Glonczi Péter, Lénárt Anna, Kmeczó János Gergő — Alsó sor balról jobbra: Nagy Sára, Nagy Borbála, Károlyi Zsófia, Balogh Lilien

 

A fiatal előadók bármilyen verssel indulhattak a megmérettetésen, így több szerző művei is elhangzottak. Előkerült Romhányi József, Csukás István, Kányádi Sándor, Arany János, Weöres Sándor, Szabó Lőrinc, Pilinszky János, Radnóti Miklós és Varró Dániel néhány alkotása is.

A zsűri öt tagból állt: a rádió szerzőit B. Mester Éva képviselte, az előadók közül pedig Kardos Katalin vett részt a munkában Bodrogi Viktor hangmérnök és a szerkesztők, Zsoldos Árpád és Adrienn mellett.

Zsűri-szelfi értékelés közben

A végeredmény:

A legkisebbek között (6-10 évesek) Balogh Lilien, a Szirmai Református Általános Iskola tanulója lett az első Csukás István: A nagy papucstolvaj című munkájával.

A 11-14 évesek között az első helyezést Glonczi Péter, a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulója vihette haza Forróra.

A gimnazisták versenyét Balázs Zsófia nyerte, aki a Lévay József Református Gimnázium tanulója és Szabó Lőrinc Semmiért egészen című versét adta elő.

Az egyetemisták között a Miskolci Egyetemen tanuló Lénárt Anna nyert Pilinszky János Apokrif című versével.

A nyertes előadókkal hamarosan találkozhat majd közönségünk rádióműsorainkban és rendezvényeinken is.

A rendezvényről Kégl Ildikó szerzőnk online tudósítást készített a Magyar Hirlap számára, ami itt olvasható:
http://magyarhirlap.hu/cikk/111206/A_szavalas_ifju_mestereit_dijaztak_Miskolcon

Gratulálunk mindenkinek!

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk,…