Egyszer is

Kora reggelenként ült a széken egyedül a csendben. Nem tudott másra gondolni ezekben a lopott, rövid percekben, hogy mit tudna még tenni Ő érte.

Szeretné visszakapni a „régi gyermekét”. Azt, aki sokat beszél, állandóan jön, megy. Akit sokan megcsodálnak „okosságáért”, szép beszédéért.

Az idő sürget. Ha valami kór támadta meg, minden perc sokat jelenthet. Nem létezik, hogy senki sem tud érte tenni semmit!!  Hiszen minden lelete negatív.

DOKTORNŐ: Van a fővárosban néhány ismerős kollégám. Most jött forgalomba egy új műszer. Elintézzük, hogy megvizsgálják vele

***

FŐORVOS: Asszonyom! Átvilágítjuk a gyermek fejét rétegenként. Meglátjuk, hol a daganat. A héten még megműtöm és mehetnek boldogan haza. Olyan lesz, mint régen.

Aprócska könnyedség, borzalmasan nagy izgalom. A percek óráknak tűnnek. Hogyan tovább? Dönteni kell, ha nem is most, de a vizsgálat után. Aláírni olyat, amiről semmit sem tudnak, olyannak, akit a legjobban szeretnek.

Agyműtét?! Rettenetes a kockázat! Még csak nem is milliméterek számítanak! DE, ha mégis visszakaphatnám Ő-t! Ha újra beszélne, sose unnám meg! Sose lennék fáradt! Mennyivel jobb lenne, ha engem kellene műteni. Az se lenne baj, ha nem sikerülne! Az életemet odaadnám érte, csak szólalna már meg újra!

                                                                               ***

FŐORVOS: Kedves Szülők! A vizsgálatot elvégeztük. Az Önök gyermekének az agyában semmilyen elváltozás nincs. Gyakorlatilag száz százalékos lehetne az IQ-ja. Így nincs is mit műteni. Sajnos nem tudok segíteni.

Újra összeomlott minden. A reménytelenség vette át a helyét a szívükben, annak a kis szikrának is, amelyet még érkezésükkor dédelgettek.

Senki!!  Hát tényleg senki!! Segítsééég! Hallja már meg valaki!!

Egy anya sosem adja fel. Élete végéig is küzd a lehetetlenért.

 

Buglyó Juliánna
Author: Buglyó Juliánna

Buglyó Juliánna az Irodalmi Rádió szerzője. Balmazújvároson születtem, ma is itt élek. Alsó tagozatos gyermekek tanításával foglalkozom, melyhez a képesítést a Debreceni Kölcsey Ferenc Tanítóképző Főiskolán szereztem. Két felnőtt fiam van. 2017 óta vagyok tagja az Irodalmi Rádiónak. Ebben az évben 3. helyezett lettem az “év pedagógusa ” pályázaton. Rendszeresen írok pályázatokra, közülük több alkotás megjelent antológiákban is. 2019.09.26-án megjelent első kötetem Kalandok közt címmel az Irodalmi Rádió kiadásában. Gyermekverseket tartalmaz.  

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Virágok

Edit Szabó : Virágok “Virágok, szép virágaim, Be kedvesek vagytok nekem !” mikor kinyíltok, álmaim kertjében ragyog színetek. Kora tavasz hoz indulót, melyet követ minden

Teljes bejegyzés »

kártékony

szeretett engem mamám onnan tudom hogy bár csak a hasznosat kedvelte mégis sütött-főzött rám ha nála nyaraltam kecske nyulak tyúkok veteményes voltak a büszkeségei a

Teljes bejegyzés »

Szól a hegedűm

Edit Szabó : Szól a hegedűm “Hegedülnek,szépen muzsikálnak,” Leány áll a fények sugarában, hosszú ruha fedi a termetét, pódiumon csak ő lesz a vendég! .

Teljes bejegyzés »

Mormolt, halk szavak…

Bánatosan mormolt, nyájas, halk szavak, Viharban is repülnek a madarak… Siránkozó lőrések vágyják a harcot, Én mikor vághatok csodálkozó arcot? Sokan várjuk, eljön az idén

Teljes bejegyzés »

Haladásban fékeződő élet

Hétköznapi pszichológia… a lét csapdájában. (Senrjon) Járvány még nem múlt végleg, De pluszban már van egy háború. Harc dúl egy hete… * (Senrjú) Lesz cudar

Teljes bejegyzés »