Egyszer is

Kora reggelenként ült a széken egyedül a csendben. Nem tudott másra gondolni ezekben a lopott, rövid percekben, hogy mit tudna még tenni Ő érte.

Szeretné visszakapni a „régi gyermekét”. Azt, aki sokat beszél, állandóan jön, megy. Akit sokan megcsodálnak „okosságáért”, szép beszédéért.

Az idő sürget. Ha valami kór támadta meg, minden perc sokat jelenthet. Nem létezik, hogy senki sem tud érte tenni semmit!!  Hiszen minden lelete negatív.

DOKTORNŐ: Van a fővárosban néhány ismerős kollégám. Most jött forgalomba egy új műszer. Elintézzük, hogy megvizsgálják vele

***

FŐORVOS: Asszonyom! Átvilágítjuk a gyermek fejét rétegenként. Meglátjuk, hol a daganat. A héten még megműtöm és mehetnek boldogan haza. Olyan lesz, mint régen.

Aprócska könnyedség, borzalmasan nagy izgalom. A percek óráknak tűnnek. Hogyan tovább? Dönteni kell, ha nem is most, de a vizsgálat után. Aláírni olyat, amiről semmit sem tudnak, olyannak, akit a legjobban szeretnek.

Agyműtét?! Rettenetes a kockázat! Még csak nem is milliméterek számítanak! DE, ha mégis visszakaphatnám Ő-t! Ha újra beszélne, sose unnám meg! Sose lennék fáradt! Mennyivel jobb lenne, ha engem kellene műteni. Az se lenne baj, ha nem sikerülne! Az életemet odaadnám érte, csak szólalna már meg újra!

                                                                               ***

FŐORVOS: Kedves Szülők! A vizsgálatot elvégeztük. Az Önök gyermekének az agyában semmilyen elváltozás nincs. Gyakorlatilag száz százalékos lehetne az IQ-ja. Így nincs is mit műteni. Sajnos nem tudok segíteni.

Újra összeomlott minden. A reménytelenség vette át a helyét a szívükben, annak a kis szikrának is, amelyet még érkezésükkor dédelgettek.

Senki!!  Hát tényleg senki!! Segítsééég! Hallja már meg valaki!!

Egy anya sosem adja fel. Élete végéig is küzd a lehetetlenért.

 

Buglyó Juliánna
Author: Buglyó Juliánna

Buglyó Juliánna az Irodalmi Rádió szerzője. Balmazújvároson születtem, ma is itt élek. Alsó tagozatos gyermekek tanításával foglalkozom, melyhez a képesítést a Debreceni Kölcsey Ferenc Tanítóképző Főiskolán szereztem. Két felnőtt fiam van. 2017 óta vagyok tagja az Irodalmi Rádiónak. Ebben az évben 3. helyezett lettem az “év pedagógusa ” pályázaton. Rendszeresen írok pályázatokra, közülük több alkotás megjelent antológiákban is. 2019.09.26-án megjelent első kötetem Kalandok közt címmel az Irodalmi Rádió kiadásában. Gyermekverseket tartalmaz. 2022-ben jelent meg a második kötetem, ez elsősorban felnőtteknek szól.  

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Névnapi köszöntő

Névnapi köszöntő Egyed-Husti Boglárka Boldog névnapot-kezdhetném így is. Igen kezdhetném így is, de ez túl egyszerű lenne, hiszen 27 éve lassan nem is beszéltünk egymással.

Teljes bejegyzés »

REGGELI IDILL

(Még élek!) Hosszú idő óta első alkalom, ma fájdalom mentes lett a hajnalom! Moccanni sem mertem, attól tartottam, nagymamám mondása igazolódik: „ Örülj, amíg reggel

Teljes bejegyzés »

Piros ruhás Mikulás

Edit Szabó : Piros ruhás Mikulás Piros ruhás Mikulás, régen hoztál egy csodát, hogy milyen volt a ruhád? ki emlékszik rá most már? Bölcsőben a

Teljes bejegyzés »

Valahol

Author: Halász Zoltán Nevem Halász Zoltán. 1957-ben születtem Pécsett. Az itt – jellemzően műszaki pályán – ledolgozott 46 év után immár nyugdíjasként szeretnék a mintegy

Teljes bejegyzés »
Versek
Barna Benedek

Fénytörés

Én mondom, hiába minden: egy csillogó prizmán át sem mutat a világ jobban annál, amilyen valójában…             Author: Barna Benedek

Teljes bejegyzés »