Összefoglaló 2019. évi nyári alkotótáborunkról – Szigligeti Alkotóház

2019. július 2-8. között foglalta el az Irodalmi Rádió alkotóközössége a Szigligeti Alkotóházat. 53 fős csapatunkban szerzők, előadók, hangmérnökünk és a szerkesztők, valamint családtagjaik is jelen voltak.

Emellett a környező településeken élő szerzők is megtisztelték jelenlétükkel összejövetelünket egy-egy alkalom erejéig.

Fekete Zsóka (Keszthelyről) itt vette át “A természet poétája 2019.” című pályázaton első helyezéséért járó oklevelet és díjat.
Zamárdiból egyik este vendégünk volt Szakáli Anna szerzőnk és Bodrogi Éva grafikusunk is.

A szokásoknak megfelelően napközben szabad programmal múlatták az időt a jelenlévők. A csodálatos időjárásnak köszönhetően többször is volt alkalmunk fürdőzni a Balatonban, de a környékbeli nevezetességeket is meglátogattuk.

Esténként 19:00-tól ültünk össze felolvasásokra, bemutatkozásokra és csapatépítő játékokra. Idén a bemutatkozásokat is csoport-feladatként kellett végrehajtani a résztvevőknek, ami igen érdekesre és változatosra sikerült. A csapatépítő játékokban volt filmes kvíz, íjászat, pelota, Ady kvíz és activity is.

A hetünk egyik fénypontja volt, amikor Túri Török Tibor szerzőnk meghívására meglátogathattuk a Keszthelyi Belvárosi Múzeumokat, melynek alkotónk alapítója.

Túri Török Tiborral, a Keszthelyi Belvárosi Múzeumok alapítójával a Babamúzeumban.

Sok szeretettel ajánljuk mindenkinek a többféle tárlatból álló múzeum-komplexum meglátogatását:
https://www.babamuzeum-keszthely.hu/hu/

Ottlétünk alatt Ernst Éva drón-felvételeket készített az alkotóházról és környékéről, amit YouTube csatornánkra is feltöltöttünk:

A 250 fotóból álló galériánkban minden résztvevőről találsz néhány jó felvételt felolvasás vagy játék közben. Ráadásul az egyik nap délelőttjén fotózást tartottunk a kastély parkjában, délután pedig a kitötőben, ahol szintén szép portrék készültek:

Köszönjük alkotóink aktív részvételét és az együtt töltött mozgalmas egy hetet!

Jövőre újra találkozunk! Helyszín és időpont később…

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség.Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hutelefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából:http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 18 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Share on facebook
Megosztás
Share on twitter
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Párkapcsolati szösszenetek

  1.Egyszer szeretni foglak -Azt szeretném, ha megváltoznál! -Akkor szeretnél? -Igen. -Látod, megváltoztam. Szeretsz most? -Még tovább kell változnod. Akkor szeretni foglak. -Nézd, tovább változtam. Szeretsz

Teljes bejegyzés »

Csalók

–  Hová, hová ilyenkor korán? – Ne is kérdezd! Szaladok a boltba, friss kiflit venni. Legalább negyven kellene – Csak nem vendégeitek jöttek? Ilyenkor? Már

Teljes bejegyzés »

VIRÁGOK

VIRÁGOK Virágok közt élni, mennyei dolog. Ettől kap erőre és frissül a lélek, A szép utáni vágy bennünk örökké lobog, Ezt vallom ameddig e földön

Teljes bejegyzés »

A határban

A két mélybarna szempár a bárányfelhőket kémlelte a krumpliföld széléről egy napsütötte augusztusi délutánon, miközben olykor-olykor a távoli jövőbe tekintgettek. Két fiatalember, külsőre hasonlóak, unokafivérek,

Teljes bejegyzés »