Összefoglaló 2019. évi nyári alkotótáborunkról – Szigligeti Alkotóház

2019. július 2-8. között foglalta el az Irodalmi Rádió alkotóközössége a Szigligeti Alkotóházat. 53 fős csapatunkban szerzők, előadók, hangmérnökünk és a szerkesztők, valamint családtagjaik is jelen voltak.

Emellett a környező településeken élő szerzők is megtisztelték jelenlétükkel összejövetelünket egy-egy alkalom erejéig.

Fekete Zsóka (Keszthelyről) itt vette át „A természet poétája 2019.” című pályázaton első helyezéséért járó oklevelet és díjat.
Zamárdiból egyik este vendégünk volt Szakáli Anna szerzőnk és Bodrogi Éva grafikusunk is.

A szokásoknak megfelelően napközben szabad programmal múlatták az időt a jelenlévők. A csodálatos időjárásnak köszönhetően többször is volt alkalmunk fürdőzni a Balatonban, de a környékbeli nevezetességeket is meglátogattuk.

Esténként 19:00-tól ültünk össze felolvasásokra, bemutatkozásokra és csapatépítő játékokra. Idén a bemutatkozásokat is csoport-feladatként kellett végrehajtani a résztvevőknek, ami igen érdekesre és változatosra sikerült. A csapatépítő játékokban volt filmes kvíz, íjászat, pelota, Ady kvíz és activity is.

A hetünk egyik fénypontja volt, amikor Túri Török Tibor szerzőnk meghívására meglátogathattuk a Keszthelyi Belvárosi Múzeumokat, melynek alkotónk alapítója.

Túri Török Tiborral, a Keszthelyi Belvárosi Múzeumok alapítójával a Babamúzeumban.

Sok szeretettel ajánljuk mindenkinek a többféle tárlatból álló múzeum-komplexum meglátogatását:
https://www.babamuzeum-keszthely.hu/hu/

Ottlétünk alatt Ernst Éva drón-felvételeket készített az alkotóházról és környékéről, amit YouTube csatornánkra is feltöltöttünk:

A 250 fotóból álló galériánkban minden résztvevőről találsz néhány jó felvételt felolvasás vagy játék közben. Ráadásul az egyik nap délelőttjén fotózást tartottunk a kastély parkjában, délután pedig a kitötőben, ahol szintén szép portrék készültek:

Köszönjük alkotóink aktív részvételét és az együtt töltött mozgalmas egy hetet!

Jövőre újra találkozunk! Helyszín és időpont később…

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: Méltóképpen és minőségben English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

88 + = 91

Mammográfia

Már késő este volt, amikor kiment a nő az udvarra, hogy kivegye a küldeményeket a postaládából. Aznap csak egy levelet talált, a feladót a félhomályban

Teljes bejegyzés »

A Solti kiskocsmánál

A többi kutyához képest róla elég homályosak az emlékeim. A színe is csak haloványan rémlik, a fajtáját pedig meg nem tudnám mondani.

Teljes bejegyzés »
Kiadványok
Farkas Norbert

A Corgi a parkban

Egy csütörtöki délután a kollégium mögött, a parkban sétáltam a mandulafák között   Megpihentem közben az egyik fa alatt, épp akkor mikor egy Corgi arra

Teljes bejegyzés »

Laggoló pillangók

Sokszor azon gondolkozom, Hogy hova tűnnek a pillangóim, Ha egy nap nincs helyén a ‘gógyim’ S épp magamban tartózkodom. Mert bizony van, hogy eltűnnek És

Teljes bejegyzés »

Életjáték

Az elmúlt napokban több olyan beszélgetésem volt, amelyben feljött, hogy mennyire intenzív ez az időszak. Sok mindenkinél felfokozottan jöttek mostanában a kihívások, a nehézségek, legyen szó kapcsolati, anyagi, egészségi, családi, munkahelyi, bármi. Ezzel a verssel azt az üzenetet szeretném átadni, hogy legyen hitünk az életben, a gondviselésben. Mindenki életében vannak borús és derűs időszakok, az élet természete a változás, azon belül is a hullámzás. Ha igyekszünk tudatosan felfeküdni ezekre a hullámokra és nem hagyjuk, hogy csak ide-oda dobáljon minket, akkor időnként látni fogjuk magunk előtt az irányt. Lehetünk a saját életünk hullámlovasai! Sosem tudhatjuk, hogy egy helyzet, hová fog továbblendíteni minket, éppen ezért fontos a hitünk.

Teljes bejegyzés »
Versek
Tarrósi Éva

Sirály

Világok tetején oly élő a sirály mint maga az ének, amit dalol, a táncában keringő porszemek hófehér felhővé forrnak össze, hogy öröktől élő forrásponton nevetve

Teljes bejegyzés »