Kovács Gergely: Még reménykedik a szebb napokat is megélt gyógymasszőr

      Nehéz időszakon megy keresztül Dr. Gasson Simó, egykor sikeres és közkedvelt gyógymasszőr, a derékbántalmak gyógyítója, a gerincbetegek bálványa. Volt idő, mikor nem létezett olyan páciens, aki csak egy szemernyit is vitatta volna, hogy Dr. Gasson megérdemli-e a legnemesebb fémről kapott becenevét, és ne hívná méltán az egész szakma „Aranykezű Simó”-nak. Sajnos azonban mára odáig jutott, hogy többször fel kellett függesztenie praxisát, és ha állapota nem javul, könnyen arra kényszerülhet, hogy tevékenységét határozatlan ideig szüneteltesse.

      Aranykezű Simó problémái akkor kezdődtek, mikor egy kéretlen megjegyzés miatt fiatal női páciensének udvarlója jól behúzott neki egyet, és eltörte az orrát. Mivel ez volt az első eset, hogy a sorozatos fenyegetőzések egyike tettlegességig fajult, Aranykezű Simó úgy döntött, pszichiáterhez fordul, hátha sajátos esetére létezik gyors orvosi segítség. Meresztette is a szemét a lélekbúvár, mikor Dr. Gasson előadta élete problémáját: a kezelések közben látja betegeit teljesen meztelenül, pedig soha senkitől sem kérte azt, hogy minden ruhadarabjától váljon meg. Csakis annyi meztelenséget kért pácienseitől, amennyi a kezelésekhez kellett, de az intim testrészek eltakarására mindig külön felhívta betegei figyelmét. Szerencsétlenségére éppen akkor követte el a legnagyobb hibát, mikor a sértett hölgy párja éppen odakint várakozott szerelmére. Így, mikor Dr. Gasson megjegyezte, milyen csinos testékszere van, a hölgy rögtön riasztotta udvarlóját, aki pillanatok alatt átrendezte Aranykezű Simó ábrázatát.

      A lélekbúvár némi faggatózás és Dr. Gasson gyermekkori traumáinak megismerését követően érdekes ötlettel állt elő. Azt javasolta Aranykezű Simó számára, hogy ezentúl a lehető legsötétebb UV-szűrős napszemüvegben végezze el a kezeléseket. Dr. Gasson úgy távozott a pszichiátertől, mint akit kicseréltek, és alig várta, hogy kipróbálhassa a forradalmian új módszert.

      Alig telt el néhány nap, és Dr. Gasson a jobb szeme körül hatalmas monoklival tért vissza a lélekbúvár rendelőjébe. Elpanaszolta, hogy bár a módszer bevált, és már nem látta meztelenül pácienseit, de napszemüvegben annyira rosszul látott, hogy masszírozás közben két férfi vendége esetében is rossz helyre nyúlt. Mikor a pszichiáter megkérdezte, hogy akkor miért csak egy monoklija van, Aranykezű Simó azt is elárulta, hogy kis híján rosszabb is történt a monoklinál, mivel csúnya mellényúlását a két férfi vendég közül csak az egyik vette zokon.

      A pszichiáter nyugalomra intette láthatóan kétségbeesett páciensét, és arra biztatta, hogy végezze csak továbbra is napszemüvegben a kezeléseket, mivel két problémás páciens esete még nem biztos, hogy mérvadó. Kifejezve azt, hogy mennyire hisz a terápia sikerében, megveregette Aranykezű Simó vállát, és barátságos hangon csak annyit mondott, hogy egyszer ő is szívesen részt venne nála egy napszemüveges gyógymasszázson.

Gödöllő, 2023. január 31.

Kovács Gergely
Author: Kovács Gergely

Kovács Gergely vagyok. Azért csatlakoztam az Irodalmi Rádió blogszerzői közösségéhez, mert szeretném megtudni, hogy amit írok, tetszik-e másoknak. Remélem, hogy aki betér az oldalamra, és megtisztel azzal, hogy elolvassa, amit itt talál, elégedetten távozik, és úgy érzi majd, érdemes volt. Eddigi megjelenéseim: Szárnyszegés – Rókaerdő című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. (A természet poétája 2022. pályázat – humor különdíj) Kedvenc – Lakótelepi Hófehér című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. (Novellák 2022. pályázat – 3. helyezés) Néhány Szemelvény Európából – Zsebkönyv 10. – Útravaló, Holnap Magazin, 2022. Karácsony – Meleg Szívek című antológia, Irodalmi Rádió, 2022. Tavaszi reggel – A Tavaszi szél titkai című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. A kis utca - Hívatlanok című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. Gergő és a sapka - Múzsa, magam ma neked megadom című antológia, Irodalmi Rádió, 2023. Csupasz - Álmodó című antológia, Holnap Magazin, 2023. Csere - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Rövidhírek (Kábítószer-kereskedők rendőrkézen, Újra megnyitja kapuit a népszerű étterem, Felemás sikert hozott a díjnyertes film bemutatója) - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Ül és te - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Hét vagy nap - Szavak Hullámain című antológia, Magyar Elektronikus Könyvtár, 2023. Elmúlás - Vetkőznek...

Megosztás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

− 1 = 2

Lelkem tavasza

A magány a legrosszabb társaság. Fájdalmas űrt feszít az ember mellkasába, szívébe sóvárgást csalogatva, elméjébe pedig szüntelenül ugyanazt az arcképet vetítve. Az egyedüllét mindig is

Teljes bejegyzés »

Április

Feketébb az éj, Ezüst a hodfény, S lágy felhők ölén Ringom fénykörén. Lila orgonák, Múltak illatán, Álmodnak elém, Magány éjjelén. Mosolyod érint Hideg csókodban. S

Teljes bejegyzés »

A béke áldozatai

Szénnel rajzolt világban élek. Minden szürke. A felhős égbolt, a kavicsos talaj, a nyugaton vánszorgó hatalmas folyam. A behemót épületek, a köztük közlekedő ormótlan vonat.

Teljes bejegyzés »

adoráció az aggodalomhoz

földig hajolok előtted és hódolok neked ó hatalmas aggodalom teljesen átadtam magam neked  rendelkezz velem mint anyáimmal nemzedékről nemzedékre hisz mindvégig velünk maradsz  irgalmazz ó

Teljes bejegyzés »