Könyvkiadás 2025.

Az Irodalmi Rádió szerkesztősége meghirdeti alkotói számára a kiadó 2025. évi könyvkiadási programjába való jelentkezés lehetőségét.

A programba való bekerülés többfordulós:

Az első körben ápr. 15-ig várjuk a kéziratokat, kézirat-részleteket, szinopszisokat a kiadvany@irodalmiradio.hu ímélcímre.
Kizárólag elektronikus úton fogadunk kéziratokat, gépelést nem tudunk vállalni.
(A beküldés nem jelent automatikus megrendelést, megjelenést. A kiadó a beküldött kéziratokat folyamatosan feldolgozva ápr. 30-ig dönt azon kéziratokról, melyek kiadását vállalja.)

A második körben a kiadó árajánlatot ad azon szerzőknek, mely szerzők kötetének kiadását vállalja 2025-ben.
(A programban megjelenő könyvek elkészítési költségét a szerző és/vagy támogatója finanszírozza.)
Amennyiben a szerző elfogadja az árajánlatot és létrejön a megállapodás kiadó és szerző között, a könyv bekerül 2025-es könyvkiadási programunkba, s a további részleteket a felek egyeztetik.

További tudnivalók (a kézirat beadása előtt feltétlen elolvasandó):
• Amennyiben a kézirat jelenleg még nem teljes, de a beküldött részlet vagy szinopszis alapján látunk benne fantáziát, s a szerző vállalja, hogy 2024. dec. 31-ig befejezi a kéziratot, így az is bekerülhet a programba.
• Olyan kéziratokat nem tudunk elfogadni, melyeket az NMHH vagy a magyarországi jogszabályok jogsértőnek ítélhetnek nyelvezetük, tartalmuk miatt. (Értsd: obszcén szavak ill. kifejezések, becsületsértés, stb.); továbbá nem tudunk elfogadni aktuálpolitikai tartalmú kéziratokat sem
• Szerkesztőségünk a könyvkiadás teljes folyamatát lebonyolítja.
• A megjelenő könyv méretére, példányszámára korábbi tapasztalataink alapján teszünk javaslatot.
• Profi grafikusokkal dolgozunk együtt, így a borítók és az illusztrációk készítésénél erősen javasoljuk közreműködésüket a megjelenő könyv színvonalának növelése érdekében.
• A könyv szerkesztése során a szerkesztők módosíthatják a szövegeket, javaslatokat tehetnek változtatásokra.
• Kiadónk szerződésben áll két könyvkereskedelmi céggel, a Líra Könyv Zrt-vel, valamint a Könyvtárellátóval. Az általunk kiadott könyveket beajánljuk a két cég számára értékesítésre. A beszállítást cégünk végzi a szerző által megrendelt példányszámból.
• 200 példány alatti megjelenést az előbbi pontban leírtak miatt nem áll módunkban elindítani.
• Szerkesztőségünk részt vesz a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett Ünnepi Könyvhéten, ahol az általunk kiadott könyvek értékesítésére, szerzőinknek dedikálásra lehetőséget adunk.
Várjuk a kéziratokat márc. 6. és ápr. 15. között a kiadvany@irodalmiradio.hu ímélcímre.
(Pályázati díj nincs.)

Néhány fotó könyves életünkből:


Az elkészült könyvek szerzői példányait személyesen szállítjuk a szerzőnek,
az átadásról fotókat, videót készítünk.
(Rácz Roland: Pillanatok c. könyvének átadása – Zsoldos Adrienn és a szerző)
A fotóra kattintva a korábbi könyvátadásainkról is láthatsz fényképet.

 

Az új könyvek bemutatójának megszervezésében és lebonyolításában is örömmel közreműködünk.
(Nádasi Katalin szerzőnk Válaszúton című kötetének bemutatója a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2024-ben.)
A fotóra kattintva további fényképek láthatók a bemutatóról.

 

Pavilonunk és dedikáló asztalunk a Vigadó téren a 2023. évi Ünnepi Könyvhéten
A fotóra kattintva további fényképek nyílnak tavalyi könyvheti részvételünkről.

 

Az alábbi logóra kattintva elérhetők a Líra Könyv Zrt-től jelenleg megvásárolható könyveink:

 

 

 

Zsoldos Árpád és Adrienn
Author: Zsoldos Árpád és Adrienn

Zsoldos Árpád és Adrienn vagyunk, férj és feleség. Miskolci házaspárként vezetjük és szerkesztjük az Irodalmi Rádiót. Életünk és hivatásunk, hogy alkotóinknak minél több és minél színvonalasabb megszólalási, megjelenési lehetőséget teremtsünk. A cél elérése érdekében készítjük rádióműsorainkat, hangzó és nyomtatott kiadványainkat, elektronikus köteteinket és galériáinkat. Szerzőinknek segítünk kötetük kiadásában, a teljes kiadási folyamatot elvégezzük nyomdai és értékesítő partnereink segítségével. Rendszeresen írunk ki irodalmi pályázatokat és nagy hangsúlyt fektetünk a közösség személyes találkozására is, ezért szervezzük felolvasóestjeinket, nyári táborunkat, születésnapi rendezvényünket. Vállaljuk irodalmi és kulturális események, szavalóversenyek, könyvbemutatók megszervezését és lebonyolítását is. Nyitott közösségként mindig várjuk új alkotók (írók, költők, képzőművészek, előadók) jelentkezését is. Elérhetőségeink: ímélcímek: zsoldos.adrienn@irodalmiradio.hu; zsoldos.arpad@irodalmiradio.hu; telefon: 70/616-7583; 70/616-8684 2019-ben a Médiapiac című szakmai lapban jelent meg rólunk egy cikk Sárközi László tollából: http://www.mediapiac.com/mediapiac/Meltokeppen-es-minosegben/114251/ English version: The editors, led by the husband-and-wife team of Árpád and Adrienn Zsoldos, have been championing contemporary Hungarian authors for 22 years. In addition to their radio programmes, they also publish audio books, e-books, anthologies and self-published works. They arrange book readings, book launches and literature workshops, and they regularly hold competitions too. It is an open community that anyone who writes literature in Hungarian can join.

Megosztás
Megosztás

10 válasz

 1. Érdeklődni szeretnék, hogy email-re befotózva kell küldeni a kéziratokat vagy beszkennelve?

 2. Érdeklődni szeretnék, hogy verses kötetek esetében kizárólag magyar nyelvű versek beküldése lehetséges?

  1. Kedves Regő! Mi elsősorban a magyar olvasóközönséget célozzuk meg, így prioritást élveznek a magyar szövegek,
   de ha vegyesen szerepel a kötetben a magyar nyelvű mű az idegennyelvűvel vagy adott esetben ugyanaz a mű több nyelven, beküldhető a kézirat.

 3. Kedves Hirdetők!
  Kizárólag egy kézirattal lehet jelentkezni, vagy lehetséges többet is beküldeni? Amennyiben többet is, azokat egy vagy külön e-mailben küldjük?

 4. Üdv!
  Van lehetőség az összeget (előre meghatározott módon) részletben kifizetni?
  Illetve a grafikusi munkát tartalmazza a kiadás ára, vagy azért külön kell fizetni?
  Előre is köszönöm válaszukat!
  Üdv: Antal

  1. Kedves Antal! Az elfogadott és kiválasztott kéziratok esetében minden részletről egyeztetünk a szerzővel. Szoktunk részletfizetési lehetőséget is adni. Amennyiben csak a borítóhoz szükségeltetik grafikai munka, azt tartalmazza az alapár. A további esetleges belső illusztrációk költségét pedig tartalmazza majd az árajánlat további része. Üdvözlettel: Zsoldos Árpád és Adrienn

 5. Kedves Árpád és Adrienn! Érdeklődnék, hogy a leadási határidő hogy van pontosan? Április 15. hány óráig? Nagyon szépen köszönöm! Üdv: Mari

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

67 + = 69

Lelkem tavasza

A magány a legrosszabb társaság. Fájdalmas űrt feszít az ember mellkasába, szívébe sóvárgást csalogatva, elméjébe pedig szüntelenül ugyanazt az arcképet vetítve. Az egyedüllét mindig is

Teljes bejegyzés »

Április

Feketébb az éj, Ezüst a hodfény, S lágy felhők ölén Ringom fénykörén. Lila orgonák, Múltak illatán, Álmodnak elém, Magány éjjelén. Mosolyod érint Hideg csókodban. S

Teljes bejegyzés »

A béke áldozatai

Szénnel rajzolt világban élek. Minden szürke. A felhős égbolt, a kavicsos talaj, a nyugaton vánszorgó hatalmas folyam. A behemót épületek, a köztük közlekedő ormótlan vonat.

Teljes bejegyzés »

adoráció az aggodalomhoz

földig hajolok előtted és hódolok neked ó hatalmas aggodalom teljesen átadtam magam neked  rendelkezz velem mint anyáimmal nemzedékről nemzedékre hisz mindvégig velünk maradsz  irgalmazz ó

Teljes bejegyzés »